Gravidutze si mamici de Cluj - 152
Raspunsuri - Pagina 7
mami_alexia spune:
Simina, intregesc si eu randurile si iti spun ca sunt lucruri care nu conteaza atat de mult. Daca te incalzeste cu ceva...cand am nascut...patutul l-am primit de la cumnata mea, si nici macar nu avea salteluta, era acel patut sport cu saltea subtire, destul de dura. Carucior..l-am primit , ce-i drept, nou, de la colegii mei de facultate, cadou. Si stateam in chirie, intr-o casa cu o familie de batrani, intr-o camera cu baie, dar fara bucatarie. Si sarcina pentru mine a fost o perioada mai dificila, nu am avut cum si de unde sa citesc atatea lucruri despre alaptat, toate au venit de la sine si s-au asezat atat de frumos, ca daca le-am fi planificat nu ar fi iesit atat de bine. Si daca e sa nu fie laptic, nu e o tragedie, trebuie sa realizezi acest lucru. Iti tin pumnii sa iesi din aceasta perioada dificila cu capul sus, sa te gandesti la familia ta frumoasa si la bebelusul tau minunat.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!
mami_alexia spune:
Aaaa, si nu aveam nici macar masina de spalat si ..nu aveam atatea..si totusi, toate au trecut si au trecut frumos si nu imi pare rau pentru nici unul din acele momente fiindca ne-au facut mai tari si mai puternici. inca o data!
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!
nrl spune:
Salutare
Sper sa revin mai tarziu cu o postare mai lunga, ca de mult nu am scris pe la voi, desi v-am citit. Dar acuma vreau doar sa ii spun Siminei ca pot sa ii imprumut cu draga inima patutul lui Andrei, cati ani are nevoie, e nou, salteaua la fel, am si cateva randuri de pat la el si a fost folosit vreo saptamana. Chiar ma gandeam sa il demontez ca sta de doi ani si ceva in dormitor fara rost dar nu am facut-o de lene Daca il vrei Simina da un semn. Pupici
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
kitzy spune:
Simina draga, te inteleg perfect, intreaba-le numa pe fete, cat am scris eu aici ca ca chinuiam sa ma mulg tot la 3 ore uneori si mai putin de atat sa-i fac la diana o masa decenta, plangeam ca nu-s in stare s-o alaptez sa se sature, noi am fost cu completare de la inceput pentru ca nu aveam destul laptic, dar a trecut, lumea m-a incurajat ca nu e sfarsitul lumii si uite ca a crescut si cu lapte praf chiar foarte frumos. Cu suzeta la fel am fost si noi, am incercat n forme si materiale fara succes pana am ajuns la Avent si a fost singura acceptata. E din silicon si are o forma care o tine foarte comod in gura, eu zic sa incerci cu asta. Andreea27 a avut aceasi problema cu Eric si tot cu Avent s-a rezolvat.
Patutul ti l-as fi imprumutat si eu ca-i nou nout da l-am demontat si l-am dus de acasa deja, daca as fi stiut mai repede.....caruciorul pt 0-3 luni nu mai e functional, asa ca nu ma bag sa-l donez ca numa te-ai chinui cu el, dar uite ca te ajuta fetele Fruntea sus si nu mai fii suparata, DD o sa le aranjeze pe toate, ai un baietel superb, asta e cel mai important acuma si restul o sa vezi ca se vor aseza
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de Diana (24.04.2008)
Ioana13 spune:
Mai fetelor, pentru cit sinteti de sprijinatoare(am baut cam mult vin si nu gasesc alt cuvint) m-as mai baga si eu la un copil! Ca stiu ca oricit ar fi de greu ma pot baza pe voi cu ginduri bune si meseriase(chiar is beata)
Simina, daca vrei sa il alaptezi vb cu Ani (puisor) mai mult si nu te lasa prada treburilor casnice.
Si mie mi-a zis dr ca nu am destu lapte, am trecut pe praf si asa s-a xam pierdut. LA a doua nu m-as lasa atit de usor, dar daca chiar as vedea ca nu se poate nu as cadea prada oboselii, ca e f important si ca mama sa aiba un psihic bun. Daca chiar nu se poate, nu e nici un bai ca bea lapte praf! Eu parca vad ca esti pe calea ce a buna spre un alaptat cu succes.
Ma duc la culcare ca cine stie ce mai spun
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
Biara spune:
Buna seara si de la noi, tocmai ce am reusit sa o adorm pe pitica si am zis sa mai arunc un ochi pe forum
Simina stiu ca primele zile sunt obositoare si cele mai negre ganduri iti trec dar chiar nu trebuie sa te lasi cuprinsa de depresie, gandeste-te ce comoara ai langa tine, ca e sanatos si ca sunteti o familie frumoasa, doar la aceste lucruri trebuie sa te gandesti, lipsa banilor si a altor bunuri nu ar trebui sa iti umbreasca bucuria de ati tine comoara in brate. Majoritatea dintre noi au trecut la un moment dat prin momente de felul asta. Si asa cum au zis si fetele unu copil atat de mic nu are nevoie decat de dragostea parintilor ca sa fie fericit, si ai sa vezi ca si mai incolo nu hainele de firma ii vor aduce fericirea, si apropo de asta si eu as fi vrut sa imi pot permite sa ii cumpar mamarutei mele doar lucruri noi, sa am o camera doar pentru ea si asa mai departe, dar din pacate situatia actuala nu ne-a permis, asa ca patutul si masa de infasat le am de la o prietene buna, la fel si caruciorul. Acum despre saltea nici la noi nu s-a potrivit era prea mare pentru patut dar am cumparat una din cocos si sotul meu a taiat din ea sa se potriveasca cu dimensiunile patutului, deci solutii exista doar sa fii optimista.
Referitor la alaptat, si eu o alaptez pe Maia cu mameloane de silicon si totul e ok, cand era mai micuta o alaptam culcata, acum o pun pe o perina si eu stau pe marginea patului, si ei ii curgea laptic pe langa coltul gurii dar nu mi-am facut probleme din aceasta cauza, Si cel mai important bebele tau te simte, iar daca tu esti suparata si agitata va fi si el la fel, asa ca fruntea sus si fii tare pentru minunea ta.
Sa nu uit suzeta pe care o folosesc eu e de la Nuk, Maia se intelege foarte bine cu ea.
Alina multumim pentru aprecieri, ti-am vazut si eu printesa ta si e o frumusete de fata, sa va aduca numai bucurii.
Trimit placinta si revin ca trrebuie sa ma uit sa vad ce s-a mai scris ca neuronii mei sunt pe moarte
Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea
Biara spune:
si inca ceva Simina, cred ca toate mamicile trec la inceput print-o faza de asta, ca nu stiu ce sa faca, daca il ingrijesc bine pe bebelus si tot asa, la mine de exmplu m-a dat peste cap faptul ca la Maia nu ii mai cadea buricul(desi din spital am fost avertizata ca avand un cordon mai gros si fibros ii va cadea mai tarziu) si incepusem la un moment dat sa ma invinovatesc ca nu fac eu ceva bine. Am avut noroc cu sotul meu care m-a sustinut si nu m-a lasat sa cad in depresie, si te rog profita cat mai mult de timpul in care doarme bebele si odihneste-te si tu, e cel mai important lucru si pentru psihicul tau si si pentru bebe, ce daca nu ai vasele spalate, sau nu ai mancare gatita in frigider, sotul e baiat mare si se descurca si fara. asa ca baga somn cat de mult poti.
Va pup pe toate, ma duc si eu la culcare ca mamaruta imi doarme si respect regula de aur "dorm si eu cand doarme bebele"
Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea
puisorul spune:
Simina,uite un site care te poate ajuta in privinta alaptatului http://www.laptematern.ro/cms/front_content.php.
Si capul sus, nu te lasa prada depresiei. Trebuie sa fii puternica pt Andrei.Gandeste-te ca esti singurul lui sprijin si ca nu se descurca fara tine
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Noul target...ajutat de Montignac si P90X
alinabojuc spune:
neata
simina ce faceti? ia uite ce de incurajari. o sa fie totul bine, o sa vezi. asculta de puisor ca zice bine ce zice
eu aseara tot intr-un plans am fost. sotul deja e suparat pe mine ca ma tot apuca plansul pe tema alaptatului. nu pricepe si gata apoi cum sa priceapa? o sa imi treaca si mie supararea candva.
Biara mie mi-ai trimis placinta? nu am primt nimic...
Si neuronii mei au fost pe moarte in sarcina si dupa nastere. acum parca incep sa mai rasara, deh se apropie primavara. ies si ei ca ghioceii.
pupici de la noi
www.flickr.com/photos/22219026@N04/" target="_blank">POZE
alina, mami de Alexandra (12 sept. 2009)
antoni spune:
Simina-uite, iti scriu si eu parerea mea despre alaptat.Sa nu ma inteleaga nimeni gresit, sunt convinsa ca e f important pt copil, dar eu am patit-o ca m-au ablactat dupa 4 zile de alptat si uite puiul meu a crescut doar cu lapte praf, si e sanatoasa, e drept ca a mai fost racita, dar niciodata cu complicatii, niciodata nimic grav, cu toate ca era in comunitate sa zicem asa, ca soacra-mea o tot duce prin vecini unde se intalnesc o gramada de copii.auzeam de altele care au alaptat si copii ba puroi in gat, ba antibiotic dupa antibiotic, ba pneumonii...deci nu e lege.si mai stiu multe cazuri.e adevarat, trebe sa incerci sa faci tot ce poti sa-l alaptezi, dar nu te invinovati pt toate!ca doar esti o mama buna si incerci sa faci tot ce e cel mai bun pt copil!si legat de cele materiale, sunt copii care cresc in acelasi pat cu parintii din aceleasi considerente si poate sunt mai echilibrati si mai fericiti decat cei care au tot pt ca primesc mai multa dragoste si grija din partea parintilor.si noi am crescut la randul nostru cu nimic practic, si iata-ne sanatoase si pline de dragoste de oferit puiutilor nostri.
eu mai mult m-as axa pe depresia post-partum, pe care zic eu ai capatat-o, si eu am trecut prin el, o plimbam pe piti afara si plangeam ca nebuna, nu trecea o ora sa nu plang, din orice, numaram orele si mi se parea tot groaznic in jurul meu...dar toate astea tin de depresie, gandeste-te ca ai o mare modificare hormonala in organism, pe care tu trebe s-o constientizezi, plus schimbarile majore pe care le aduce un copil...dar toate-s normale, toate se vor aseza, ideea e ca trebuie sa o iei ca atare, ca e normal, sa nu te lasi trasa de ea in jos, cum a zis si Gaby, NIMIC NU SE COMPARA CU DARUL DE A AVEA UN COPIL SANATOS, pt asta trebuie sa fi bucuroasa in fiecare moment!si daca mai ai timp, citetste de depresia postnatala, te vei regasi si te vei linisti ca e o etapa fireasca si trecatoare!
Iar voua fetelor, cate o floare pt fiecare, am mai zis-o dar o mai spun, ma bucur nespus ca v-am gasit si ma bucur ca suntem prietene!insemnati enorm pt mine!
sa aveti o duminica frumoasa!
Meli14+ si Timea-Larisa(08.07.2007)