Scoala 117 sau 156-Lujerului, Militari???

va rog sa ma ajutati cu informatii, pareri pro sau contra, despre aceste 2 scoli.
stau in Zona Cora Lujerului, Militari, mai aproape de scoala 117, dar am auzit unele pareri proaste despre aceasta scoala...
as vrea sa discutam pe aceasta tema, despre invatatoarele de aici, despre "practicile" din aceste scoli...
astept pareri de la parintii cu copii ce invata in aceste scoli.
Multumiri anticipate pentru ajutor!!!
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
Raspunsuri

Inaf78 spune:
chiar nu este nici o mamica DC care are copii la una din scolile acestea?
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

senator spune:
Ce anume vrei sa stii? Ca sunt multe de discutat despre 117 ...
Despre care din īnvatatoare vrei sa stii?
Practici? He, he, he...
Īti spun una proaspata ca tocmai a trecut 1 Martie, cāt si 8 Martie...
De 1 Martie copiii au venit cu cadouri la īnvatatoare. Cei care au venit cu martisor cred ca-ti dai seama ca sunt desueti sau chiar non-grata (depinde de la īnvatator la īnvatator).
De 8 Martie, un buchet de flori este insuficient. Esti penibil.
Poti sa nimeresti o īnvatatoare OK din punct de vedere profesional dar la acest capitol ...
De Craciun trebuie sa iei īn calcul nu numai banii pentru cadoul ce va fi oferit copiilor, dar si pentru īnvatatoare si, chiar si pentru directoare. Si vreau sa-ti spun ca imaginatia parintilor nu are limite. Ca, de fapt, parintii sunt de vina ca vin cu idei din-astea exotice. Nu m-ar mira daca peste vreo 5 ani, daca de 1 Martie se cumpara un cadou mic (parfum, lantisor aur), de 8 Martie sa se cumpere o masina. Nu de pāine, ci autoturism!!!
De asemenea, trebuie sa accepti ideea ca personalul didactic nu mai are nicio autoritate (indiferent de care ar fi ea) asupra elevilor. Scoala este acum un haos, este o jungla īn care cel care este mai puternic domina. Atāta timp cāt īnvatatorul (-oarea) primeste atentii de la parinti, ea nu poate avea autoritatea de a se lua de un copil (sau o face de fatada) atunci cānd unul din acestia calca pe bec. Si exemple sunt cu duiumul.
Īn scoala nu mai vorbim de uniforme decāt īn primii 4 ani. Dupa aceea, fiecare vine dupa cāt de fitosi sunt copiii. Profesorii sunt niste marionete ale acestor copii.
Sunt unele lucruri care nu tin de o scoala anume, ci de sistem. Deci, oriunde te vei duce, vei da de ele.
Manualele sunt haotice. Difera de la un editor la altul. Gasesti īn ele greseli nu chiar cu duiumul, dar suficient de multe si de mari ca sa te dea peste cap si pe tine ca parinte. Informatiile nu mai au coerenta din trecut. Se folosec ca exemple unele cuvinte care contin litere despre care va īnvata mai tārziu. Sau se folosesc elemente de gramatica despre care īnvata mai tārziu.
Nu stiu ce sa mai zic acum, dar daca ma īntrebi punctual vei primi raspuns pe masura. Cu parere de rau dar scoala nu mai este un instrument de completare a educatiei date de parinti īn primii 7 ani. Este o harababura.
As vrea sa cred ca mai exista vreo scoala unde sa fie altfel. Dar, din ce am mai auzit, nu prea.
Pregateste-te sa intri in infern.
Un tatic nefericit (din acest punct de vedere).

claujro spune:
Din pacate, taticul de mai sus are maaare dreptate!
Edit: nu cunosc cum e in 117, nu vreau sa scuz sau sa acuz pe nimeni. Insa postarea de mai sus mi se pare oglinda invatamntului romanesc. Si ar mai fi multe de spus.
Mara si Matei