Ptr Dl Dr Stanescu

Ptr Dl Dr Stanescu | Autor: kamiska

Link direct la acest mesaj

Buna ziua !
Sunt Camelia, am 28 ani . Am 2 probleme si va rog ajutati-ma atat cat puteti. Pe scurt: anul trecut in iulie am pierdut o sarcina la 4 luni, iar anul acesta in februarie am facut o serie de analize. Din toata lista problemele sunt:
1) HPV pozitiv cu risc crescut, am facut o rezectie a ranii de pe col si mi-a iesit rezultatul biopsic ''displazie severa + carcinom in situ'', am facut o noua rezectie dupa 3 luni ( adica pe 5 sept 2003 ) si rezultatul biopsic este ''displazie moderata'' si acum doctorul mi-a zis ca trebuie sa astept 6 luni,apoi sa refac analiza la HPV si poate se negativeaza asa cum ar fi bine. Ce parere aveti ? Ar mai trebui facut si altceva? Sunt speriata rau !!!!!
2) tot in feb mi-a iesit si listeria titrul 1/160, am repetat analiza peste 14 zile si mi-a iesit 1/640, am facut tratament cu ampicilina, am refacut analiza si tot 1/640.....intre timp am facut si tratament cu sumammed,apoi doxiciclina iar acum am repetat si am tot 1/640. Ce sa mai fac? sunt disperata......vreau sa stiu ce alt tratament mai exista ptr listeria sau care credeti ca ar fi cauza de nu scade deloc titrul? Eu si sotul meu ne dorim foarte mult un copil si vrem sa stim ce mai putem face ca analizele sa iasa bine astfel incat sa putem avea un copil sanatos.

Astept un raspuns, va rog frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Camelia,
1. Avand in vedere ca evolutia in CIN III (displazie severa/carcinom in situ) poate fi spre progresiune in aproximativ 15% din cazuri, dar si de faptul ca va doriti un copil, sunt propuse metode destructive tip: electrocoagularea profunda, crioterapia, vaporizarea laser, chiar rezectie - cu obligativitatea supravegherii repetate la 6 luni. Deci conduita care s-a aplicat este corecta.
2. In general este necesara si asocierea unui aminoglicozid (gentamicina, amikacina) 2mg/kg corp/zi 10-15 zile.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamiska spune:

Va multumesc din suflet ptr. raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaana spune:

Draga kmy,

Te rog sa-mi explici si mie ce inseamana rezectia rani. Din mesajul tau inteleg ca dupa rezectie ai primit un rezultat biopsic.
Rezectia necesita spitalizare?
Sanatate muuuuuuuuulta!
Ana

Mergi la inceput

Draga Ana, rezectia este scoaterea ranii cu ajutorul unei anse electrice ( exact cum scoatem noi partea vatamata de la un mar ), nu doare, se face anestezie locala, se face si in ambulatoriu ( eu am facut-o la Sanador ), iar partea care ti-o scoate o trimite la laborator ptr biopsie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaana spune:

Draga kmy, multumesc pentru raspuns. Imi imaginam ce inseamna rezectie si ma interesa sa vad daca se poate face ambulatoriu sau nu.
Am promis ca revin cu amanunte despre vizita la medic. Se pare ca dupa cauterizare rana incepe sa se vindece. Nu am repetat testul PN pentru ca doctorul mi-a zis ca e mai indicat sa-l repetem peste o luna (oricum l-am tot repetat in ultimele luni inainte de cauterizare si rezulatul era acelasi si nu unul bun char daca am incercat initial cu tratament). Acum se pare ca a inceput un proces de vindecare a ranii (si eu am simtit asta inainte de control).
Deci pina luna viitoare imi trebuie rabdare si sa ma tin de tratament.
Pe tine te sfatuiesc sa ai multa incredere ca totul va fi bine si ca vei avea un copil sanatos. Eu am un copil de aproape 4 ani. Atunci cind am ramas insarcinata nici macar nu staim ca am foarte putine sanse de a ramine insarcinata (aveam ciclu neregulat, adica cam o data pe an dau de doua ori si in plus era posibil sa fi avut si acest HPV), de fapt in acea vreme nici nu "programasem" o sarcina.
Deci ai incredere ca vei avea si tu un copil sanatos si muuuuuuulta bafta si sanatate.
Ana

Mergi la inceput

Draga Ana,
Merci frumos ptr mesaj. Te pupic dulce si muuuuuuuuuuulta sanatate.

Mergi la inceput