intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 14
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear[/i] Hanen, da-mi voie sa te mai rog sa recitesti cu atentie si ce a scris Katya (la pagina 12, cred) despre vecinii ei musulmani, despre cat de mult ii apreciaza. Fara suparare, te-ai luat de noi fara motiv. |
mamabear,da-mi voie sa ma scuz si sa ma repet.Nu m-am luat absolut deloc de voi.
Remarca pe care am bolduit-o mi se pare dureros de insultatoare la adresa lui Dumnezeu,ea(remarca) venind de la cineva care in trecut i-a numit pe musulmani...asa cum am zis inainte.
Puteti considera ca ma iau de voi,probabil ca nu am cum sa va conving de contrariu,dar nu am scris decit asa cum am zis ,ca un sfat!niciodata nu-i prea tirziu sa realizezi ca atunci cind nu intelegi ceva,macar sa nu faci afirmatii care apoi ti-ar putea dauna.
Vezi in aceasi categorie un Dumnezeu cu ochelari(Isus pe post de ochelari),care ne vede buni prin ei,desi noi suntem rai.
Si lui Dumnezeu ii punem ochelari roz???
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Katya spune:
Draga Hannen,pai sa stii ca de fapt n-a fost corect,ca tu ai rupt de context fraza respectiva,a parut asa ca Dumnezeu a murit si m-am dus s-o caut si de fapt fraza era ok pina la urma.Iar daca persoana respectiva a zis nu stiu ce de musulmani,in primul rind e dreptul ei sa creada ce vrea si pe urma de ce nu i-ai raspuns acolo unde te-a deranjat,de ce aici unde noi chiar ne pregateam sa sustinem pe una dintre noi care acuma uite,poate va fi si mai tulburata cu disputa asta.
Si chiar era un topic civilizat,crestini de toate felurile discutam frumos intre noi...Fiecare cu Dumnezeul lui,si noi credem ca Dumnezeu e unic si ca-i al nostru,nu tb sa ne suparam unii pe altii.
Numai bine.
Katya spune:
Draga mamabear,
pai acuma ma supar pe tine:cum adica am fost in Ro si stiu...pai nu-s romanca?Daca-ti spun cum ascult colinde in iulie...
Te pup,Doamne ajuta,fug la culcare!
mamabear spune:
Hanen. Am inteles de ce erai suparata si te cred ca te doare sa-ti vezi credinta ponegrita. Eu sunt ortodoxa cu toata fiinta mea, dar cred sincer in libertatea fiecaruia de a crede asa cum ii spune inima. Numai Dumnezeu ne va judeca dupa moarte, pana atunci trebuie sa ne iubim si sa ne respectam unul pe altul, chiar daca nu suntem de acord cu invataturile unei/ unor religii.
Numai bine si tie si la intreaga ta familie! (ma bucur sincer ca sotul tau e mai bine).
hannen spune:
Katya,imi pare rau ca am lasat deja impresia de "disputa" dar si ca cineva poate fi tulburat.Acum depinde si ce intelegem prin tulburat,pt. ca daca asta il/o va ajuta sa gaseasca adevarul,tot raul spre bine.
Voi credeti ca Dumnezeu e UNIC.In ce sens unic?unic in trei?Si ca-i doar al vostru????Curios.
Daca-i doar al vostru,al crestinilor de diferite culte,atunci pe noi restul,cine ne-a creat?
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
hannen spune:
citat din mesajul lui mamabear Scuze Katya, am editat mesajul. Partea respectiva ii era adresata lui Hanen. |
Si eu n-am raspuns la ea crezind ca-i este adresata lui Katya.
Dar o facusem intr-un mesaj anterior unde am specificat ca am fost crestin-ortdoxa ( familia mea inca este),deci dogma o cunosc foarte bine.
hannen spune:
citat din mesajul lui Katya Draga Hannen,pai sa stii ca de fapt n-a fost corect,ca tu ai rupt de context fraza respectiva,a parut asa ca Dumnezeu a murit si m-am dus s-o caut si de fapt fraza era ok pina la urma. |
Daca tot am cazut in pacatul de a tulbura pe cineva,sa ma explic.Poate ii alunga tulburarea.
Pt. mine numai ideea,daramite concluzia ca "Dumnezeu a murit" ,nu conteaza de cite alte cuvinte a fost urmata ,este ingrozitoare.
A fost o reactie neasteptata,un impuls.Pur si simplu n-am putut sa tac ...
De ce a fost pina acum un topic civilizat si de acum nu ar putea fi.Simpla mea prezenta l-a facut necivilizat?
Iasmin08 spune:
neatza fetelor. Am intrat sa va urez o zi frumoasa si sa va zic ''Iertati-ma" inainte sa plec la biserica. Abia astept sa reluam discutiile noastre care au deviat un pic.
Hanen, imi pare rau daca te-a necajit cineva de aici, sunt covinsa ca nu a fost cu intentie. Eu consider ca fiecare are calea lui catre Dumnezeu, si sunt sigura ca nu ai avut rabdare sa citesti toate discutiile de aici. Subiectul pare o joaca, noi ne-am infierbantat aici si discutam de anumite chestii dar e evident ca suntem toate crestine. Nu dezbatem diferentele dintre islam si ortodoxism, ceea ce a spus o persoana sau alta nu ne reprezinta. Faptul ca Iisus a murit pe cruce pentru pacatele noastre nu poate fi sters din punctul nostru crestin de vedere de nici un alt profet de dupa. Eu zic ca daca chiar vrei sa isti discutii, deschide un topic despre asta (desi intr-un subiect anterior deschis de Beyaz ai spus ca deja stii ce inseamna astfel de discutii- nu aduc nimic bun ci din contra duc la tulburare (ceea ce cred ca nu e cazul). Eu promit ca te vizitez cu ganduri bune. Pana atunci, poti sa ne spui de pilda ce scrie in Quran - versetele cu referire la puterile ingerului cazut. Din discutiile mele cu alti musulmani, sunt multe chestii asemantoare ( ah, si bunicu era turk, stii..) Deci daca vii cu ganduri bune la noi te primim cu inima deschisa. Daca vii sa ne vorbesti de superioritatea islamului, te rugam deschide topic separat
O duminica frumoasa tuturor
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori