Ce scrie pe oul tau?
Raspunsuri - Pagina 4
capcaunul spune:
Echipa gainilor organice saluta www.veganoutreach.org/whyvegan/images/ChickensInBatteryCageslg.jpg" target="_blank">echipa gainilor anorganice!
adinag spune:
Roxy, care este diferenta intre bio si eco? Ca eu stiam ca este tot una.
Ouale din categoria 2 provin de la gaini care nu traiesc in custi, insa in hale imense, fara lumina naturala, 7 gaini/m patrat, li se taie ciocul etc. Gainile din custi produc oua din categoria 3. In Austria este interzisa cresterea gainilor in custi de un an de zile (insa in comert sunt oua din astea, importate).
Ouale din categoria 1 provin de la gaini tinute libere, minim 10m˛/gaina in libertate, deci este mai scumpa intretinerea lor.
Ouale 0 provin de la gaini libere hranite doar cu hrana bio, fara medicamente, fara coloranti (care li se dau celorlalte, sa aiba ouale un aspect mai "natural", asa stiam parca) etc. In plus, in grajd, trebuie sa aiba si cuiburi, si stalpi/bete din alea pe care stau ele :)) (nu stiu sa explic mai bine).
M-am documentat si eu acum cativa ani, ca nu mai pricepeam nici eu ce-i cu ouale astea...
La subiect, eu cumpar mereu oua bio, deci scrie 0 pe ele. In interiorul ambalajului este si explicatia codului (la ale mele).
Dana, bineinteles ca si la carne sunt diferente mari dupa felul cum sunt crescute animalele, nu numai la produse (oua, lapte etc).
karligutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Echipa gainilor organice saluta www.veganoutreach.org/whyvegan/images/ChickensInBatteryCageslg.jpg" target="_blank">echipa gainilor anorganice! |
super tare ca te-ai gandit sa ne exemplifici cu POZE!
vad ca nu e nici o gaina cu ciocul taiat, nici intr-o parte, nici in alta... iar cele "organice" vad ca tot ingramadite agreaza sa stea... oricum din mila pentru bietele pasari inchise in custi poate va veni o vreme cand se vor "gratia" forever si la noi ca si in Austria!
karligutza
sunt mamica Adelutei
roxy spune:
nu stiu care e diferenta dintre cele bio si cele eco, dar asa scria pe cutii, dar ce e clar, e ca crescatoriile care tin gainile afara, libere, au doar sa zicem 100 de gaini, pe care le hranesc cu hrana specifica bio si ce mai trebuie, fara chimicale, le face injectii specifice .Dinc auza asta si pretul e scup pentru ca trebuie sa-si scoata crescatorii banii investiti, ca altfel nu ar avea rost toata munca, iar ceilalti care cresc gaini pe banda rulanta, a se vedea reportajele acelea cu pui de o zi care trec pe banda si sunt impartiti , deci e ceva la scara industriala , de aceea si numarul oualelor e semnificativ mai mare, hrana cum e, de aici pretul redus pentru oua.Dar sanatatea noastra e mai importanta si daca putem da 1 euro pe 10 oua industzriale, putem da 2 pe cele normale sa zic asa, mai ales cand dam si la copii , pentru ca efectele din cate stim se vad pe termen lung.A se vedea tot mai precocea maturizare a copiilor .
dinubebe spune:
Ouale din categoria 1 provin de la gaini tinute libere, minim 10m˛/gaina in libertate |
Ouale 0 provin de la gaini libere hranite doar cu hrana bio, fara medicamente, fara coloranti |
Acuma, eu am si eu nelinistile mele:
Cat de libera e de fapt o gaina libera ?
Sa inteleg ca sunt asa, ca-ntr-un cartier rezidential al gainilor, ies dimineata fericite si isi iau cafeaua bio impreuna, la o mica barfulita ca intre gaini, merg in gashca sa se oua cand le vine sorocul, pot sa cutreiere nestingherite, sa faca excursii cu prietenele, ca la 10m2/gaina, iese o suprafata considerabila pentru 100 de gaini. Banuiesc ca si oul este eliberat oriunde in cei 10m2, pe unde o prinde si pe gaina nevoia, iar lucratorul sau responsabilul de ferma avicola este prietenul si consilierul lor.
Parintii mei cresteau la tara gaini si alte pasari. Recunosc ca nu le dadeau decat boabe de porumb, secara, grau si la pui un amestec de malai cu apa. In schimb, spatiul locativ, sa-l numesc asa, era destul de modest: gainile se cam inghesuiau in cotete, aveau ele ceva rampe si alte loisiruri prin cotete, dar asta era mai mult din ratiuni practice, ca sa aiba unde sa se mai cocoate si sa incapa mai bine. Inteleg acum ca oul obtinut de la aceste gaini era totusi putin stresat si de o calitate inferioara fata de cel al gainilor dorobantiere, ca sa zic asa.
La puii de curca, in schimb, care sunt mai pretentiosi si mai greu de crescut, le dadeau si oua taiate marunt, si branza de vaci. Intrebare: in ce categorie ar trebui incluse ouale unor astfel de curci, daca totusi, acele curci impart niste spatii cam lipsite de confort ?
"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."
http://loredanadinu.wordpress.com/
dana d spune:
Aoleu, deci nu exista cu 4!! adica am in frigider cele mai proaste oua.
Pe mine nu ma intereseaza cat de libere sunt gainile care imi oua oul ci ce mananca. Numai alimentatia cred ca conteaza in calitatea oului asa ca n-au decat sa le tina si pe coala A4 dar sa le dea mancare naturala.
Pe de alta parte prea le tratam ca pe niste masinarii, sunt si ele niste vietati, cum sa le tai ciocul??? asta n-am mai auzit-o. Stiu ca si bunica mai taia aripile la pasarile mai zburatoare care sareau gardul dar asta sigur nu le afecta in nici un fel... dar ciocul!?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
dana d spune:
Tocmai am primit asta pe mail:
http://site-lifecollage.blogspot.com/2010/02/stresante.html
se pare ca e o campanie
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
ardeiash spune:
citat din mesajul lui adinag Roxy, care este diferenta intre bio si eco? Ca eu stiam ca este tot una. Ouale din categoria 2 provin de la gaini care nu traiesc in custi, insa in hale imense, fara lumina naturala, 7 gaini/m patrat, li se taie ciocul etc. Gainile din custi produc oua din categoria 3. In Austria este interzisa cresterea gainilor in custi de un an de zile (insa in comert sunt oua din astea, importate). Ouale din categoria 1 provin de la gaini tinute libere, minim 10m˛/gaina in libertate, deci este mai scumpa intretinerea lor. Ouale 0 provin de la gaini libere hranite doar cu hrana bio, fara medicamente, fara coloranti (care li se dau celorlalte, sa aiba ouale un aspect mai "natural", asa stiam parca) etc. In plus, in grajd, trebuie sa aiba si cuiburi, si stalpi/bete din alea pe care stau ele :)) (nu stiu sa explic mai bine). M-am documentat si eu acum cativa ani, ca nu mai pricepeam nici eu ce-i cu ouale astea... La subiect, eu cumpar mereu oua bio, deci scrie 0 pe ele. In interiorul ambalajului este si explicatia codului (la ale mele). Dana, bineinteles ca si la carne sunt diferente mari dupa felul cum sunt crescute animalele, nu numai la produse (oua, lapte etc). Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
insfarsit am inteles si eu
s-auzim numai de bine! si
-------------------------------------------
scrapbooking yeee - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm
ingridnen spune:
ouale din frigiderul meu au cifra "3"
de acum voi fi mai atenta ! Dar unde gasesc oua "1" ? Ca 0 cred ca mai greu sa gasesti...
Ingrid si Cristi 6 ani si 11 luni
blackpanterro spune:
Tratamentul gainilor :(
http://www.all-creatures.org/anex/chicken.html
Cam asta am vazut prin toate documentarele...noi ii vom boicota mereu. Gainile astea traiesc in conditii groaznice, pline de infectii cauzate de rani ce si le provoaca singure, provocate de taierea ciocurilor, de gainile moarte ce sunt lasate sa putrezeasca langa cele vii. Eu nu stiu cum oale astea pot fi sanatoase...
Da, asa am crescut dar asta nu inseamna ca a fost bine si ca nu pot sa schimb ceva acum ca sunt om matur.
Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier