Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010(94)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteropipan spune:

FETELOR acum am aterizat si noi acasa!
am fost la cumparaturi pt sot ,o pereche de blugi care pana la urma s-au facut 3 perechi, ca am gasit inca reduceri.ne-am mai invartit pe ici pe colo, hoppp si intr-un magazin pt bb si na alte 2 salopetici pt mandra mea a vrut si mami(adica eu)un rimel bun, dar pt ca ne-a luat durerea de burtica , am plecat acasa. a ramas pe maine, ca oricum mergem sa luam blugii de la scurtat. vai, daca va puteti imagina, sotul are 1,92m si blugii (diesel) ii sunt f lungi si trebuie scurtati
da ce vroiam sa punctez,ca ei ,norocosii s-au facut cu lucruri noi si eu nici un amarat de rimel nu am apucat sa-mi i-au

felicitari fetelor pt rezultatele bune de la eco.

CHILD lasa ca o sa creasca bebe.nici eu nu prea cred in rezultatele de la eco.

gata,va las...
ma duc sa-i spal buburuzei ce i-am luat, ca nu mai am rabdare si dupa ma apuc de bagajel.

pupici la toate.

a, am vz pozele cu IOANA.pfff ce bine ii sta cu bretonel.e o dulceata.

35 +
AMR 4
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Child au mai spus si alte fete inaintea mea, dar nu pot sa nu ma enervez cand aud pe unii dri. Fina mea a nascut la 40 de saptamani un baietel de 2700g perfect sanatos...Nimeni nu ii vorbise pe sarcina de asa ceva..Adica inteeg dac bebe are 1000g in loc de 2000g..da, ok.dar nu in cazul tau.
Intr-adevar la odiseea vecina a fost un caz de retard nedescoperit si bebe s-a nascut la 1200 g Dar si el e ok acum

Ioanact daca voi alapta , atunci ii voi scoate mesele de noapte doar pe la 4 luni. Dar daca va fi hranit artificial, atunci voi incepe la 3 luni. Sunt multe articole despre acest subiect, care sustin aceasta teorie a dr. meu. Dar cum iti spuneam, Lucas si-a scos singur mesele de napte pana la 3 luni jumate

Felicit si eu restul fetelor care au venit cu reultate bune..nu nominalizez ca sigur uit pe cineva

Anca

cu Codrin Fabian in 36 saptamani
AMR 4+ saptamani!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Neatza -- am dormit pe apucate, am emotii mari, in juma de ora plec la doctor. De ramas nu raman, ca nu imi iau bagajul (nu ca mi-ar trebui, ca practic sunt in el doar lucruri pentru copil, hainute, suzete, etc, dar am motiv sa nu raman), in cel mai rau caz ma intorc dupa-masa. Va tin la curent :)

Ioana -- si eu sper sa nasti cat mai aproape de termen si sa fie cald si bine. Ma intrebam doar asa, in caz de urgenta daca ai avea cum sa ajungi la spital...

Kossir -- mai ce emotii am pentru tine, bafta multa si sa ne tii la curent. Am numarul tau de telefon, am sa incerc sa iti trimit mesaj sa vad daca primesti, daca nu, o sa te sun in caz ca dispari fara sa ne dai de veste.

Asteropi -- eu am o teorie cum ca barbatii se hotarasc mult mai usor ce vor, de aia mereu se aleg cu lucruri cumparate chiar cand mergem la cumparaturi pentru noi. Eu una sunt jale, nici nu imi place sa fac cumparaturi si nu ma pot hotari si pace... adesea merg sa imi iau cate ceva si stiu clar ce vreau si nici asa nu ma hotarasc si plec fara sa cumpar nimic iar sotul isi gaseste una alta si isi cumpara fara sa stea pe ganduri...

Gata, v-am citit, acum plec la doctor. Daca totul e in regula, am un lunch cu fetele si ar trebui sa revin acasa pe la ora 8-9 ora voastra si va zic ce si cum. Daca trebuie sa ma internez cumva, revin mai repede si va zic ce si cum.

Va pup si sa aveti o noapte buna!

36+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata fetele,

ei vin dupa o noaste scurta si cam alba.. m-am culcat la 1 noaptea, parca asteptam trenul ca toata noaptea m-am trezit sa ma uit la ceas...si de la 5 la 6 a avut bebelin ora de sport intens si apoi s-a plictisit fata sa mai stea sa faca doar gaura in pat.
M-am dus la sufra sa verific ce a facut sotus exilatus, saracul nu dormise nici el si am ras ca prostii, ca mai bine statea impreuna si nu ne chinuiam separat...

In fine acum m-am trezit, culmea nu obo, surpriza, nici nu-mi mai amintesc de cand nu am dormit bine noaptea, vad ca am inceput sa nu mai ma trezesc zombi.
Acum ies, ma intalnesc cu o prietena ce are o fetita de 2 luni si una de 2,5 ani, vedem ce-mi povesteste ( a nascut cu dr meu prin cezariana ca era bebelina cu un picior in jos, unul pe sus, sportiva si ea)

av pup si va las cafea si ceai proaspat, paine prajita cu cascaval si apoi cu miere si unt (bine cu unt si miere!

pupici

castelana fericita 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Am reusit sa citesc si eu putin din urma. Stau prost cu timpul si voi aveti un spor de nedescris . Asa e la Odisee, dupa aceea se mai calmeaza situatia .
Bineinteles ca n-am retinut prea multe .

N-am urat bun venit acasa lui Gaby si Andrei. Sa va bucurati de iepurasi, fetelor, se vede din pozele voastre ca au meritat tot efortul!
Eu cred ca putem redenumi subiectul: iepurasi cu falcute . Pun pariu ca toti vor fi falcosi, indiferent la cate saptamani se nasc, asa-i?

Greenfrog, mi-am adus aminte de problema voastra cu rinichiul. Daca vrei, iti dau nr. ecografistei mele, am mare incredere in ea. O parere in plus nu strica. O sa fie bine indiferent ce-ar fi.

Freedelia, sa-mi spui daca reusesti sa faci mucenici . Pe 20 si ceva am drum la posta cu vama, aia s-au obisnuit cu mine si minunatiile pe care le cumpar de pe net, asa ca nu se vor mira prea mult ca trimit mucenici in China .

Epilat inainte de nastere: la cea normala nu prea conteaza cand si cu ce, insa la cezariana aveti grija sa nu se infecteze foliculii. Pe mine m-au ras rapid pe burta inainte de operatie. Restul era epilat complet pt. ca mai devreme cu cateva ore fusesem la spital.
Nu am cine stie ce par, insa urma sa taie vertical si trebuia sa fie zona cat mai neteda. La cezariana orizontala va epileaza doar pubian, urca doar putin pe burta pt. ca taietura se face "in chiloti".
La celelalte doua nasteri mi s-au rupt membranele acasa, asa au inceput amandoua. Am avut timp sa fac un dus si sa ma epilez complet, era clar ca voi naste.

Sughitul la bebe: apare pt. ca inghite lichid amniotic si e semn bun. Se pare ca are o legatura cu maturarea plamanilor, cica daca bebe sughite des inseamna ca poate respira singur (nu stiu pe unde am citit ). Sughite des si dupa nastere si o sa auziti mii de pareri: e de la frig, ba-i e foame, sperie-l, da-i lamaie (sa-i arda stomacelul ). E suficient sa-i luati in brate si sa-i bateti usor pe spate. Daca tot nu cedeaza, ii puteti pune putin la san. oricum, pe ei nu-i deranjeaza cu nimic.

Infasat: cel clasic, tip sarmaluta legata bine, de pe vremuri, nu se recomanda deloc desi prin maternitati asa sunt tinuti. E daunator mai ales pt. picioruse (mai ales la fetite) pt. ca poate forta articulatia soldului sa se formeze aiurea. Ii puteti infasura f. lejer intr-un scutec larg/paturica, cat sa se simta ei protejati si sa nu se mai sperie cand dau din manute. Picioarele trebuie sa le lasati in pozitia "broscuta". Cand incep sa se desfaca e semn ca trebuie sa renuntati la obicei .
La supt lasati-i cu manutele afara, va vor tine de mana sau de san, e benefic pt. apropierea dintre voi.

Gaby, si ce daca pediatra zice de supliment? Minimul e 500 g, nu 750. Sunt sigura ca va lua mai mult, dar ea e micuta si nu poate suge cu forte maxime, stiu cat e de greu sa incerci sa-i dai sa pape unui bebe somnoros...pe al meu nu-l pot trezi, doarme orice i-as face , asa ca nu insist.

Lapte care sare din sani la ora de masa : exact asa e, veti trai si voi asta.
Avea Iulia vreo 4 luni si eu eram in anul 5, aveam examen la hematologie. A venit o prietena care a stat cu bebe, i-am lasat lapte muls si am fugit la examen. In timp ce-i povesteam profei despre anemia Biermer, simt ca ma inteapa sanii si tasneste laptele. M-a umflat rasul, era ora 11, ora la care Iulia papa de obicei. Noroc ca aveam tampoane pt. sani .

Lapte muls si congelat: e bun pt. situatii de urgenta. Plecati de acasa si i se face lui bebe foame mai repede decat va asteptati, sau dureaza mai mult iesirea...daca bebe e mic, se da cu lingurita, daca are cateva lunisoare, merge si la biberon, nu se dezvata de san daca papa ocazional asa. Eu il dezghetam in apa fiarta, puneam recipientul acolo si gata. La Andrei am folosit niste recipiente Via si am cumparat de pe ebay pungi Lansinoh, o sa-mi comand si acum (ocupa mai putin spatiu decat paharele).
O mamica de la pepenasi a folosit cu succes pungi pt. cuburile de gheata, sunt chiar practice si extrem de ieftine. Umpleti cu lapte cateva cuburi, altadata mai puneti de cateva cuburi si tot asa.

Oanka, ce frumos ai descris ceea ce traiesti!
Sunt momente unice, profitati de ele, fetelor. Stiu ca e f greu cu greturi, oboseala, dureri de oase in orice pozitie, mers greu, dus la baie des, senzatie de sufocare daca nu dormi pe 10 perne...daca se adauga si niste contractii sau sangerari ce sa mai zic. Insa trec toate dupa ce vine bebe. Va veti tine minunea in brate si veti uita. Si problemele sarcinii, si durerile nasterii. Daca n-am uita n-am mai face copii.
Eu ma uit in urma si ma apuca plansul cand ma gandesc ca sansele de a mai fi mama inca o data tind spre zero . Ma uit la Alex si incerc sa-mi intiparesc in minte fiecare sunet de-al lui, fiecare grimasa si, mai ales, mirosul acela unic de bebelus...Din aceleasi motive m-am bucurat de fiecare zi a sarcinii mele, in ciuda problemelor care au aparut. Daca Dumnezeu nu are alte planuri cu mine, inseamna ca a fost ultima oara cand am purtat o burtica uriasa cu un suflet in ea. Gandul la asta ma darama psihic...
Poate o sa ziceti ca m-am dereglat, insa eu m-am vazut intotdeauna cu multi copii, "profesia" de mama mi se pare cea mai frumoasa si inaltatoare pt. o femeie.

Mastita: mai am 2 zile de antibiotic si gata. ma mai doare f putin sanul. Am luat un microb, cine stie de unde. Pe fondul imunitatii scazute si a anemiei mari am facut mastita. Sa dea Domnul sa nu o patiti, ca e crunta. E important sa luati tratament, sa evitati infundarea canalelor si, mai ales, sa continuati alaptatul. Antibioticul (de obicei Augmentic) e compatibil cu alaptarea. Se opreste temporar de la sanul bolnav doar daca e nevoie de incizie. Va mai povestesc daca e cazul dupa ce nasteti si voi, acum aveti altele pe cap.

Botezul il vom face zi noi dupa Sf. Pasti, ramane sa vedem unde. Se aduna in jur de 40 de persoane, familia plus prieteni apropiati. Daca as fi stat la casa as fi facut in curte, ceva frumos si simplu. Ideea Annyei cu firma de catering e f. buna daca aveti spatiul vostru.
Noi am cununat o pereche si le-am botezat fetita. Nu avem o relatie stralucita pt. ca nu suntem deloc pe aceeasi lungime de unda. Ei sunt tare dificili si chiar nu stiu cine s-ar fi incumetat sa-i cunune daca nu acceptam noi. Sunt genul de oameni care ar vrea sa ne vedem f. des, fara copii, cu masa mare si muzica de petrecere. Noi nu suntem nici pe departe genul asta. Pana sa aiba copil nu ma credeau ca nu am timp de iesit, sau de pregatit mese intinse acasa, etc. Dupa ce s-a nascut finuta, au inceput sa se vaite ca-i scoala noaptea, a intarcat-o rapid si acum o lasa frecvent la bunici ca sa poate iesi, desi n-are decat 7 luni.
Nu va mai spun cate am auzit in timpul sarcinii cu Alex. Nu m-au putut crede ca am probleme reale. La botezul fetitei aveam 19 saptamani, am facut un efort f. mare sa ma duc si sa pot tine copilul la biserica. S-au suparat cand am plecat de la restaurant dupa sarmale. Ei n-au stiut ca avem picaturi de sange pe tampon. Am dat o fuga la Municipal si m-am intors la tort.
Dupa aceea ne-am mai vazut de vreo 2 ori, eu am stat numai la pat ori in spital iar lor nu le-a convenit sa ne viziteze in situatia data.
I-am cununat cu draga inima, mie imi pare rau de copil pt. ca va fi format in spiritul lor. Nu le-am cerut absolut nimic niciodata si n-am avut pretentii la nunta, la botez ori in vizite, desi eu au cu duiumul; le-am luat cadouri de zilele de nastere, am primit ceea ce ne-au oferit, insa nu ma simt apropiata de ei mai deloc. Nu le pot impartasi obiceiurile si modul de a gandi, asa ca ma tin putin la distanta. Parca simt ca "imi absorb energia", nu stiu cum sa zic.

Miria, la nasterea lui Andrei, Iulia avea 3 ani. I-am culcat in aceeasi camera de la inceput. Vreo 2 nopti Iulia se trezea cand plangea bebe sa pape. Cand a vazut ce se intampla (activitate neinteresanta, se intampla prea des alaptatul asta ), si-a vazut de somn. Cand mai scancea se intorcea pe partea cealalta.
Nu sunt adepta separarii parintilor, indiferent ce serviciu ar avea sotul. Mama nu trebuie sa fie odihnita a doua zi? Mai ales cand ai 2-3 copii. Daca parintii vor sa stea cu bebelusul, pai sa-l tina in aceeasi camera cu ei, nu doar cu mama.
Eu i-am culcat din prima zi in camera lor, drumul la alaptat noaptea nu era greu, camerele sunt lipite. Plus ca am avut copii care la o luna, respectiv 1 luna jumate au renuntat la cele 2 supturi de noapte pe care le aveau.
Acum cei mari dorm impreuna, iar Alex doarme cu noi in camera din lipsa de spatiu si pt. ca n-am incredere in Andrei (mi-e ca arunca vreo jucarie, paturica peste el in patut). Pana ne mutam vom sta asa. Si el tot de 2 ori papa noaptea si sper ca nu va face nici el colici (niciunul n-a avut).
Aici sunt f multe de zis, insa ideea e ca nu trebuie sa cream copiilor obiceiuri aiurea dar, in acelasi timp, nu trebuie sa-i privam de afectiunea noastra atunci cand o cer. Sunt copii care sunt mai independenti de mici (cazul meu), sunt copii care se simt mai bine dormind cu parintii. Noi trebuie sa fim acolo pt. ei si pt. nevoile lor (fizice si, mai ales, psihice).

Hai ca e aproape ora 4, scriu la mesajul asta de la 9 seara . Culcasem piticii mari, l-am pregatit si pe cel mic, am salvat in word ce scrisesem deja si m-am culcat pe la 12. Alex a papat iar la 3 jumate iar eu am reusit sa-mi termin mesajul .

A, mai era ceva: retardul de crestere intrauterina nu se diagnosticheaza asa usor. Sunt multe elemente care se iau in calcul, greutatea ecografica mai mica e doar unul dintre ele. Asta a fost tema lucrarii mele de diploma, retardul si suferinta fetala (titlul pe varianta scurta ). Am muncit la ea 2 ani si am citit f. multe. Aveti incredere in dr. vostru si, daca hotaraste cezariana, e mai bine asa.

Gata, am scris cat pt. o saptamana, fug la nani. Aveti grija de burtici si bucurati-va de ele.

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salutare
Asta cu retard de crestere si eu zic ca e relativa, nu sunt doctor, dar daca tot are bebe retard de ce sa il scoti mai devreme? il lasi cit mai mult sa mai creasca in alea 2 saptamini de la 38 la 40 sau chiar mai mult de 2 saptamini pot fi! e o contradictie care nu am remarcat-o numai eu!
nici aici nu iti spun doctorii cit cintareste copilu si nu te streseaza din cauza asta. nici la mine nu s-a potrivit estimarea de la ecograf cu greutatea copilulu, desi imi spusese cu 2 zile inainte.

dar aici am intilnit alt caz, o prietena are un hematom pe uter, a zis ca nu duce sarcina la capat cind a fost la primul control, acum e ok la 19 saptamini, dar cica copilul e in avans cu 1 luna si mama trebuie sa tina dieta si sa faca sport, avind in vedere si istoricul celor 2 copii ambii nascuti cu peste 4,200 kg (natural si in Romania)! mi-a aratat eco si arata copilul cu picioare grase si abdomen mare am zis ca nu o fi fidel ecograful, cine stie, dar multe mai auzi in ziua de azi!

as vrea sa se incetatzeneasca si in Romania obiceiul de aici: dupa ce maninca, toata lumea ajuta la strinsul mesei, spalatul vaselor, stringerea firimiturilor, aranjarea vaselor in masina de spalat, daca are gazda si daca nu, fiecare face ceva:spala, sterge apoi le pune la loc, totul in echipa. cind am venit din Romania, mi se parea comic, dar ce bine e cind ai musafiri si ramii doar cu aspiratul!
sa vezi cum incep sa iti cotrobaie in dulapuri te intreaba unde sa le puna, pac, pac si gata, stam pe canapele la vorba.in Romania daca incepi sa ii cauti prin dulapuri in bucatarie superi gazda!

nu e deloc rusinos inca o chestie: farfurii, furculite, pahare de plasticsau hirtie( pe pahare unii isi scriu numele ) pun apoi saci de gunoi agatati prin toata casa si imediat ce ai terminat arunci farfuria in acele plase de gunoi agatate de usi, de mobila, le gasesti prin toata casa. si asta mi s-a parut comic, dar acum asa mi se pare normal!poate si asta ar fi o idee sa nu stringeti mult dupa musafiri. mai ales cind vin a copil sa il vada.

aici mamicile isi fac rezerve la congelator pt musafiri. cind vin in vizita sa vada copilul, numai scoti pizza, lasagna sau alte dulciuri ce pot fi inghetate( un fel de minieclere,alte prajituri inghetate specificesau chiar romanesti etc). eu aveam cumparate saratele, covirgei, pretzel, alune si inghetata si suc sau apa minerala si atit ca nu aveam timp de mese! am ramas placut impresionata de un obicei de aici ca musafirii vin cu mincare gatita cind vin sa vada copilul. sa povestesc o faza: eu stateam de vorba dar ei asteptau sa mincam impreuna, ca era cit pt o armata! pina la urma mi-am dat seama ce asteptau si i-am invitat la masa! ha ha ha! nu numai la americani e acest obicei de a duce mincare lauzelor,(sau convalescentilor )ci si la romanii din zona Aradului dar si in Transilvania. pt mine a fost un gest frumos si foarte bine venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Neata !!
S-a dus somnul meu asa ca am venit o tura la forumeala..

Cenia- frumos si util oboceiul de a veni cu mancare gatita.
Diana - eu ma sperii rau de mastita asta mai ales ca trebuie antibiotic pt si eu sunt alergica. Doamne fereste sa ajung acolo ca nu stiu cum o scot la capat
Kossir - deci avem cu sigurata iepuras in weekend
Roxana - nu am luat nimic. A, fost acasa, a, bagat aspiratorul, am facut mancare dupa care am fost pe la mama pt ca nu era net.
In oras nu am cu ce sa plec pt ca sotul merge cu masina mea iar pe jos decat sa merg prin zapada mai bine ma urc pe 10 case si in 5 copaci
Alina - frumoase pozele Ioanei in zapada. Imi place la nebunie cu e ea rosie in obraji
Ella - ma bucur ca mai e cineva care nu vede musetelul planta-miracol care trebuie pusa in toate cele la bb. Eu am tot batut apa in piua cu el

Denisa, 32 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Buna dimineata
Un cappucino si cereale+lapte pt cine doreste
Cum ati dormit? Eu am avut o noapte buna, slava Domnului!
Azi ne vine mobila si trebuie sa strang prin casa, sa fie loc.
Va pup cu drag, o zi buna sa avem!

34+ Eliza Valentina
Mami si tati o asteapta pe printesica lor cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camilecu spune:

Buna dimineata . Am terminat si eu cu sesiunea

Am reusit sa va citesc nu chiar tot dar recuperez .
Am vazut ca discutati de retard de crestere .
Child eu stiu ca in ultima luna copilul poate lua in greutate si peste 250gr. pe saptamana . Si din cate vad eu tumai ai ceva saptamani pana la 40.
Si pe langa asta eu cred ca totusi ecografele chiar daca sunt foarte moderne nu dau chiar greutatea exacta . Asta este parerea meu . Am o prietena care facea numai eco4 d , si ia zis ca are un baietel grasun peste 4kg si a iesit un puiut de 2,9kg asa ca...
Trebuie sa gandim pozitiv.

Ma duc sa mai recuperez din ce ati mai discutat .
Dupa amiaza am si eu intalnire cu bebe abia astept am emotii.

30+ mami de Vlad
http://picasaweb.google.ro/camelia200977/UntitledAlbum#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

Buna dimineata,
sunt si eu pe aici, am adormit pe la 1 30 si m-am trezit pe la 7 30 cu pauze din ora in ora, dar sunt nesperat de fresh.
Diana multumim pentru mesajele tale, pentru mine la primul bebe sunt foarte utile! Iar optimismul si gandirea ta pozitiva de mare ajutor! Azi mergem la dr ginecolog, sa vedem ce zice. Ne-a chemat la ora 11. Mi-am ordonat rezultatele analizelor, toate ecografiile si sa vedem cum decurge consultatia.

revin cu vesti pe dupa amiaza.

37+ Petru Gabriel

Mergi la inceput