Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri(16)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Am facut si eu rezervare la Marina Palace din 3 iulie. Un singur lucru ma nelinisteste...ne-au dat camera dubla cu pat suplimentar si platim doar pentru noi adultii, copiii sunt gratuit, desi stiam ca in camera dubla se cazeaza max 3 pers. Am vorbit la agentie(jeka) si mi-au spus ca bebelacu care va avea atunci 10 luni nu este considerat copil,ci infant...deci vom fi trecuti toti 4 ca receptie, dar il vor considera copil doar pe cel mare. La ei pe site scrie altceva. Voi stiti ceva?...pe mine ma doare mintea, nu mai pricep

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Infantul nu plateste, copilul pana in 6 ani nu plateste; numai copilul intre 6-13 ani plateste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu80

Am facut si eu rezervare la Marina Palace din 3 iulie. Un singur lucru ma nelinisteste...ne-au dat camera dubla cu pat suplimentar si platim doar pentru noi adultii, copiii sunt gratuit, desi stiam ca in camera dubla se cazeaza max 3 pers. Am vorbit la agentie(jeka) si mi-au spus ca bebelacu care va avea atunci 10 luni nu este considerat copil,ci infant...deci vom fi trecuti toti 4 ca receptie, dar il vor considera copil doar pe cel mare. La ei pe site scrie altceva. Voi stiti ceva?...pe mine ma doare mintea, nu mai pricep

Unii din prietenii cu care vom merge au un copil de 6 luni si altul de 7 ani. Le-a spus ca se pot caza in dubla si platesc doar adultii, cel mic e infant si nici nu se ia in calcul, iar cel mare e pana in ...13 ani?? si se considera ca fiind primul, in dubla- tot gratuit. Ei merg la Marina Beach, dar e ca la Palace.

Si fiindca a venit vorba de copii: de anul asta, in Albena copiii nu platesc nimic, stiati? Nu stiu pana la ce varsta, parca 13. Asta ptr cei care vor pleca acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Va multumesc, m-am linistit. Am primit intre timp si confirmarea, asa ca vara sa mai vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxana c.

stiam de mult ca la noi e ca la nimeni, azi m-am convins: v-am spus ca am sunat sapt trecuta la Politia de frontiera si mi-au spus ca pot iesi/intra in tara pana la data la care expira pasaportul. Vorbisem si la Consulatul Bulgariei...acelasi lucru, am trimis mail la Pasapoarte, si la...nu mai stiu care, nu mi-au raspuns inca, asa ca mi-a venit stralucita idee de a suna la Serv Pasapoarte din Ploiesti, unde am pus aceiasi intrebare: pot scoate din tara copiii la inceputul lunii iulie, pe baza pasaportului meu, care expira la sfarsitul lunii iulie? Raspuns: aaaa. nu, trebuie sa fie valabile 6 luni, deci trebuie pasapoarte noi. Si cat costa un pasaport ptr copil? Pai....200lei, cu termen de 1 an. Acum....ori aia-i tampita - si asta cred- ori cea cu care am vb sapt trecuta e, sau ambele, dar pe langa faptul ca atunci era valabil, acum nu, atunci costa 300 ala biometric si 265 celalalt, acum...200 ala valabil pe 1 an, de celalalt nici n-a pomenit. Mi-e lene sa-mi fac drum pana acolo, dar cred ca e necesar, va anunt cand ma voi duce, ptr ca ma veti vedea la Stirile de la ora 5, pe Protv. Am mai avut probleme cu ei cand l-am inclus pe cel mic, n-au stiut nici macar sa deschida cum trebuie ochii cand a scris numele de familie, asa ca ce dracu sa ma astept de la ei, ca-s varza rau.
Uf, ce m-am enervat, m-am descarcat aici.

Roxana

Roxana si noi suntem in aceeasi situatie cu pasaportul pt. copil. Copilul este trecut pe pasaportul meu(l-am facut acum 3 ani), deci al meu este valabil, dar pt. copilul in varsta de 0-6 ani, valabilitatea pasap. este de 3 ani, de la 6-14 ani valabilit . este de 5 ani.Am sunat acum la pasapoarte, pasap. simplu electronic costa 234RON+32Ron(taxa consulara) si este valabil 5 ani( copilul depaseste acum 6 ani), iar pasap. simplu temporar este putin mai ieftin, dar are valabilitate un an.
Noi plecam de Paste, deci trebuie sa mergem sa-i facem pasaport indiviual.( mai intai trebuie sa-mi fac eu buletinul, ca mi-a expirat din decembrie...si nu observasem).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Da, Yuppy, ideea este ca e mai convenabil cel biometric decat celalalt, probabil ca asta era si ideea, din punctul lor de vedere.
La mine e alta situatie: copiii sunt pe pasaportul meu, care pasaport expira la sfarsitul lunii iulie, iar eu vreau sa ies cu ei in concediu la inceputul lui iulie. Am primit mailuri de la Serv. Pasapoarte si de la Politia de frontiera ca nu mai trebuie sa aiba valabilitate 6 luni la iesirea din tara, cum era inainte.
In schimb, primesc ieri mail de la MAE care uitati ce scrie, cititi si va minunati:

Stimata doamna,

Urmare mesajului dumneavoastra din 4 februarie 2010 cu privire la conditiile de calatorie in Bulgaria, va facem cunoscute urmatoarele:
- începând cu 1 ianuarie 2007, cetatenii români pot calatori in cele doua state pe baza cartii de identitate valabile;
- trebuie facuta dovada mijloacelor de subzistenta în valoare de 100 euro/zi sau 50 euro în cazul existentei unui voucher;
- pot fi folosite cartile de credit;
- este necesara polita de asigurare pe toata perioada sederii sau cardul european de sanatate;
- nu trebuie sa platiti nimic la vama, însa trebuie declarate bunurile de valoare si valuta, peste 10.000 euro;
- în cazul deplasarii cu autoturismul este necesara cartea verde si o procura speciala autentificata de notar, în cazul în care conducatorul auto nu este proprietarul autoturismului;
- referitor la tranzitarea Bulgariei este necesara respectarea cu strictete a indicatoarelor rutiere, întrucât politia bulgara este foarte severa si aplica sanctiuni celor care încalca regulile de circulatie (amenzi si retinerea permiselor de conducere).
Referitor la deplasarea împreua cu minorii, este necesar ca pasaportul în care sunt înscrisi acestia sa aiba valabilitatea de minim 6 luni.

Si uitati ce mi-au scris ceilalti:

directia pasapoarte:

Urmare solicitarii dumneavoasta, adresata institutiei noastre prin intermediul postei electronice, va informam faptul ca, psaportul poate fi utilizat pâna la data expirarii înscrisa în pagina informatizata, cu precizarea ca în prezent nu exista reglementari interne care sa impuna o valabilitate minima a documentului de calatorie (de exemplu 6 luni pâna la expirare).

Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute, în masura în care statul de destinatie impune o valabilitate mai mare a documentului de calatorie, calculata de la momentul intrarii pe teritoriul acestuia, va trebui sa solicitati informatiile necesare de la misiunea diplomatica sau oficiul consular al statului respectiv la Bucuresti.

Totodata va recomandam consultarea site-ul Politiei de Frontiera Romaâna la adresa de internet www.politiadefrontiera.ro pentru a obtine date suplimentare privind conditiile de calatorie în strainatate a cetatenilor români minori.

si politia de frontiera:

Referitor la solicitarea dumneavoastra inregistrata in data de 05.02.2010, adresata Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in temeiul prevederilor Ordonantei de Urgenta nr.27/2002 privind activitatea de solutionare a petitiilor, aprobata prin Legea nr.233/2002, va comunicam urmatoarele:

Conform Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, modificata si completata, un pasaport este valabil pana la data de expirare inscriptionata in fila informatizata din acesta.

Va facem cunoscut si faptul ca, avand in vedere prevederile art. II al H.G. nr. 922/2009, mentiunile privind includerea minorilor in pasapoartele parintilor raman valabile si permit iesirea din tara a minorului in conditiile Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la expirarea valabilitatii acestora sau, dupa caz, pana la implinirea varstei de 14 ani.

Inainte de a efectua calatoria la care faceti referire, va recomandam sa contactati si reprezentanta diplomatica a Bulgariei, pentru a va informa daca sunt impuse conditii suplimentare ce trebuiesc indeplinite in acest sens.

Cu stima,

Deci.....io cu cine votez?
Si cand va spuneam eu ca suntem tara lui Papura-Voda...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Te doare capul, nu mai inteleg nimic, dupa cine sa te iei...noi oricum o s an educem sa-i facem pasaport individual copilului, si o sa intreb acolo, daca vrei, cand expira de fapt pasaportul,daca mai sunt necesare cele 6 luni, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Chiar ca am citit si m-am minunat Roxana!!!!!!
Gata azi am dat si noi avansul pentru Duni la Marina Royal Palace!!! Plecam din 22 august si binenteles tot prin Giromondo! De abia astept! Mai merge cineva in aceasta perioada?

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Da' ce are Duni - Marina Royal Palace de se inghesuie lumea la el??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraura spune:

buna la Albena , hotel laguna beach a fost cineva?

Andrei Alexandru o minune de copil 11.12.2007

Mergi la inceput