Tuseste urat
Buna.
Stiu ca s-a discutat mult despre tuse dar nu am gasit ceva care sa semene cu problema mea.
Avem o problema cu tusea calitativ nu cantitativ. Sa explic mai bine: nu tuseste mult (de 2-3 ori pe zi, noaptea deloc) dar se aude foarte urat (ca tusea productiva).
Am incercat o gramada de siropuri de tuse (Stodal, Humex, Erdomed, Prospan, sirop de ceapa, miere cu lamaie) nu cedeaza. Acum 3 saptamani doctorita de la gradi mi-a spus ca ea aude ceva secretii coborate spre plamani si mi-a dat antibiotic. Dupa antibiotic tusea a disparut pentru ca, dupa 2 saptamani de la terminarea tratamentului sa apara iarasi.
Nu are alte simptome (nu ii curge nasul, nu o doare gatul, nu a facut febra).
Daca aveti vreun sfat, luminati-ma si pe mine, va rog.
Eu, oricum voi merge din nou la doctor, dar nici antibiotic din 2 in 2 saptamani nu pot sa ii dau.
Raspunsuri
theo_2004 spune:
Daca pulmonar ti s-a confirmat (macar din 2 locuri) ca nu are nimic poti incerca sirop de ridiche neagra: intr-o ridiche neagra spalata se face un capacel (acolo unde cresc frunzele) si se scobeste cat o nuca apoi se pune miere (jumatate din scobitura) si se asteapta sa se adune sirop. cu o seringa de nurofen/panadol sau pai se serveste siropul; se pune iar miere si tot asa. fiul meu ar bea tot siropul odata.eu ii dau de 5-6 ori pe zi cam 4-5 ml de sirop. dupa 2 zile se mai scobeste putin ridichea. cam in 3-4 zile se stafideste de tot si daca e cazul se incepe alta ridiche. nu am auzit de contraindicatii (doar in ceea ce priveste mierea, zaharul - unii folosesc zahar in loc de miere dar eu vad beneficii mai multe la miere).
sanatate!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
roli25 spune:
Nu vad de ce sa-i dai antibiotic. O astfel de tuse are si baietelul meu. Apare de la mucii ce curg pe trahee, pt. ca ei n isi sufla nasul ca noi, cand simtim nevoia, ci numai atunci cand o facem noi. Si nu vorbesc de muci generati de raceala, ci de muci normali, care apar la diversi stimuli (frig, umezeala, praf, polen, puf de plopi, etc).
Siropurile nu rezolva o astfel de tuse. Ea dispare odata cu stimulii ce provoaca excedentul de muci, sau la curatarea perfecta a cailor respiratorii.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Miere poti sa-i dai. E foarte buna pt sistemul imunitar.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
SoriLea spune:
Intreaba-ti medicul daca nu ai putea sa-i faci niste aerosoli (folosind un nebulizator), cred ca i-ar face ff bn.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
lemia50 spune:
La fel am patit si noi,nimeni nu auzea nimic la plamani,iar la radiografie avea cateva focare de pneumonie pe un plaman.Eu zic sa mergi repede la dr. sa ceri o radioscopie sau radiografie sa stii sigur despre ce este vorba.
Lorikay spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Cred ca o sa mai merg la un doctor si, eventual sa ii fac si o radiografie.
VALENTINA C spune:
Si noi ne chinuim cu o tuse din asta...Am tot folosit siropuri si antibiotic si nimic..pana martea trecuta, cand am mers la spital , la recomandarea medicului pediatru.
Si i-au facut asa ( copil de 1,10 ani):
- hemoleucograma;
- exudat nazal;
- exudat faringian;
- radiografie;
Rezultatul: un inceput de pneumonie dat de un streptococ pneumoniae si o amigdalita data de un streptococ beta hemolitic.
Fa-i exudatele si poate vei gasi raspunsul...Noi speram ca dupa ce incheiem tratamentul vom scapa de tuse...
Valentina cu Matei si Luca;