Ce metode sa folosesc ptr a invata-o cifrele?
Raspunsuri - Pagina 4
Natasa spune:
Scoala romaneasca are un sistem IMBECIL si nu-s atit programele de vina, cit parintii disperati sa-si faca genii din copii inca din clasa 1. Eu stiu invatatoare care-s considerate "proaste" pentru ca nu dau teme la clasa 1, pentru ca are prea mult timp liber copilul. Pe de alta parte, cu toata aceasta presiune fara sens pusa pe copii, invatamintul romanesc este extrem de slab, copiii nu au cultura generala, nu avem universitati de top, nu avem nimic. Dar facem ecuatii la clasa 1. Si cei care nu pot sa le faca sint considerati timpiti si li se da insuficient, presupun...Mult si extrem de prost, asta e definitia invatamintului nostru.
Si daca nu vreau sa-mi dau copilul la gradinita sa faca aceste timpenii, ce fac, nu mi-l primesc in clasa I? Nu-l mai invata sa numere si sa scrie? Ma ia spaima ca peste un an copilul meu va incepe scoala si va trece prin asa ceva....
happiness spune:
Natasa,la noi cel putin nu primesc insuficient daca nu stiu sa faca ecuatii.De fapt au toti numai FB -note in carnet/catalog si medii de FB pe linie.La testul cu ecuatii nu au primit note,doar fete vesele/serioase,si deja fiica-mea e exeperta in ele.A fost stresanta invatarea metodei cu schimbare de semn si proba,nu aflarea necunoscutei in sine.Ca o afla foarte usor apeland la ce stia de la compunere/descompunere si iin era totul foarte clar.Cand au aparut regulile,proba,atunci s-a complicat nitel.E adevarat ca sistemul are multe neajunsuri,dar revin la ideea ca omul sfinteste locul.Orice invatatoare poate adapta programa si metodele nevoilor/specificului clasei.La noi se lucreaza peste programa pentru ca sunt copiii foarte buni si stiau deja foarte multe din gradinita si probabil s-ar plictisi daca ar face probleme cu o singura operatie.Dar la evaluare nu sunt luate in calcul decat exercitiile data la nivelul programei.Tocmai de aceea,dupa cum explica si invatatoarea la sedinta,desi mai au si B in caiete/fise,notele si mediile sunt de Fb pentru ca ei sunt de FB la nivelul programei si uneori de B la ce se face la clasa.Si desi parerea mea este ca e prea mult pentru un copil de 7 ani,totusi copiii se descurca foarte bine si le place.Fiica-mea iubeste (inca)scoala,ii place sa se duca la copii,sa fie cu invatatoarea,lucreaza cu placere,e atrasa de lectiile in care doamna ii pune sa faca echipe,sa colaboreze unii cu altii,sa comunice,sa joace roluri...
Andries spune:
Ce sa spun... asa o fi invatamantul, mult si uneori prost. Eu deja am fost avertizata ca o sa "am probleme" pt ca al meu nu are manualitate si abilitate in degete pentru semnele grafice obligatorii. Si are numai 5 ani jumatate
probabil o sa avem FB la mate si B la scriere
... scrie cum sa spun ..."cu picioarele". Dar inca nu m-am mobilizat/speriat suficient cat sa il pun sa faca si acasa un caiet. Sper sa-si dea drumul la degete in inca un an jumatate.
Andries
TOMALAVINIA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babyshness draga lavinia am citit mesajul tau dar si celelalte mesaje si am realizat cu intristare ca nimeni nu mai tine cont de nimic in tara noastra cand e vorba de educatia copiilor.si nu ma refer la tine sau la alte mamici de pe acest forum ci la cele care ar trebui de fapt sa faca ceea ce trebuie pentru acesti copii si anume educatoarele si invatattoarele,care nu mai tin in nici un fel cont de particularitatile de varsta si de ceea cea ar trebui sa stie un copil la o anumita varsta.de exemplu fetita ta are 5 ani...presupun ca este la o grupa mijlocie...stii care sunt obiectivele la domeniul stiinta,activitate matematica,pentru grupa mijlocie in legatura cu cifrele?copilul la sfarsitul acestei grupe trebuie sa recunoasca urmatoarele cifre:1,2,3,4,5.atat.nu 6 nu 7...aceastea se fac abia la grupa mare iar la grupa pregatitoare se invatata 8,9,10.incredibil nu? dar de aceste lucruri nu tine nimeni cont fapt pentru care exista invatatoare care isi permit sa faca "ecuatii" in clasa I si sa aiba nerusinarea sa ceara ca un copil iesit din gradinita sa stie sa scrie,sa citeasca sau sa socoteasca... ca o sugestie cea mai buna metoda de a invata este jocul,mie imi plac mult si fisele de lucru gen acealea pe care le fac copiii si la gradi,se gasesc multe carti pe piata si chiar pe net...succes! ![]() |
Nu sunt adepta invatatului ca sa dovedesti ca esti cel mai inteligent.Toate la varsta lor.
Sa va povestesc o intamplare hazlie: intr-o zi vine Maria de la gedinita, si insista, insista sa o invat sa-si scrie numele.I-am spus ca acest lucru se va intampla doar in clasa I.
Suparata, ca doar colega ei, din grupa, nu dau nume, stie sa-si scrie numele.
Si ce ma duc pe mine neuronii, ii zic: Maria, miine cind mergi la gradi, o rogi frumos pe colega ta sa-ti scrie TIE numele, si daca stie, mama te invata sa scrii.
Vine fata a doua zi de la gradi si se lauda<mami, nu a stiut sa-mi scrie numele, doar pe al ei l-a scris>la care eu ii spun<vezi, mami, literele din alfabet, scrisul se invata la scoala>.Mai ai 2 ani pana atunci, asa ca hai la joaca!
Deci, invatamantul din Romania lasa de dorit..mult...
TOMALAVINIA spune:
| citat din mesajul lui Andries Ce sa spun... asa o fi invatamantul, mult si uneori prost. Eu deja am fost avertizata ca o sa "am probleme" pt ca al meu nu are manualitate si abilitate in degete pentru semnele grafice obligatorii. Si are numai 5 ani jumatate Andries |
Stai lin, in clasa I se invata scrisul, liniutele si bastonasele.

TOMALAVINIA spune:
| citat din mesajul lui allinta I-am aratat fetitei mele jocul/joculetele propuse de buli si s-a jucat vreo 2 ore continuu. TOMALAVINIA vezi ca este si un joculet cu cifre superb : niste gargarite care au cate un numar pe ele. Fiecare pleaca numai daca se apasa pe cifra corecta. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Inca o data ptr Buli, multumim mult.E tare haios jocul.Si implica notiuni de engleza si franceza.

Sabina spune:
nu va panicati asa cu betisoarele, fimea n-a scris betisoare se semn grafice pana in clasa 1 decat f f rar....si nu prea frumos.
In schimb la mate era cea mai tare.
Acuma am avut supriza ca scrie extrem de frumos la romana, si cifrele ca hieroglifele ![]()
(tare la mate tot a ramas, dar scrie urat)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
buli spune:
| citat din mesajul lui TOMALAVINIA Sa va povestesc o intamplare hazlie: intr-o zi vine Maria de la gedinita, si insista, insista sa o invat sa-si scrie numele.I-am spus ca acest lucru se va intampla doar in clasa I. Suparata, ca doar colega ei, din grupa, nu dau nume, stie sa-si scrie numele. Si ce ma duc pe mine neuronii, ii zic: Maria, miine cind mergi la gradi, o rogi frumos pe colega ta sa-ti scrie TIE numele, si daca stie, mama te invata sa scrii. Vine fata a doua zi de la gradi si se lauda<mami, nu a stiut sa-mi scrie numele, doar pe al ei l-a scris>la care eu ii spun<vezi, mami, literele din alfabet, scrisul se invata la scoala>.Mai ai 2 ani pana atunci, asa ca hai la joaca! Deci, invatamantul din Romania lasa de dorit..mult... Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006) |
ei bine, cu asta nu-s de acord.
sa vrea copilul sa invete ceva, orice si tu sa-i zici nu.
absolut nu conteaza motivul, orice proces de invatare ii dezvolta creierul si o ajuta.
nu zice nimeni sa buchisesti cu ea, asta e o aberatie, dar nu mi se pare deloc ok sa te intrebe si s-o amini pina la scoala.
orice lucru invatat/stiut e o poarta deschisa spre ceva. nu-i inchide tu portile, mai ales daca ea vrea sa le deschida.
nu conteaza motivul pt care avrut sa invete (concurenta cu colega) conteaza ca a vrut.
si nici nu conteaza ca fetita respectiva stie sa-si scrie doar numele ei. chiar si asa daca e, stie 5-6 litere si asta e un cistig.
pai Matei ma intreba literele la 2 ani. le-a invatat inainte sa vorbeasca. ce-ar fi trebuit sa-i zic? nu, mama, lasa asta, mai asteapta 4 ani sa afli ce e semnul asta?
eu zic sa iti revizuiesti si tu un pic atitudinea - fara nici o suparare, ok?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
buli spune:
adica nu exista sa te intrebe copilul ceva, orice, si tu sa-i zici ca ii raspunzi peste 2 ani.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Alizee spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui TOMALAVINIA
Inca o data ptr Buli, multumim mult.E tare haios jocul.Si implica notiuni de engleza si franceza. ![]() |
Cifrele le gasesti facand clic pe o floare. Apoi, apar multe-multe frunze de sub care se iteste cate o insecta. Unde vezi ca apare o gargarita galbena faci clic. Este foarte instructiv jocul. Fetita l-a descoperit singurica.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.