Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biajitaru spune:

Neata si din partea mea
Maine dimineata am si eu programarea la eco. Sper sa fie totul bine si bebita sanatos.
Felicitari fetele pentru rezultatele bune de la eco.

Bia21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Madamar, vad ca ti-au mai spus fetele cum e cu 85% din brut. In plus, din cele 126 de zile, am inteles ca 6 saptamani (parca) angajatorul trebuie sa-ti dea de fapt 100% din brut, deci uite cum tot creste baza de calcul pentru CIC Oricum,eu am mai citit cate ceva aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123679

pup fetele

Cristina, fericita 22+ cu Patricia

Cu cele 6 saptamani cred ca ati interpretat gresit legea.
Deci cele 126 zile avem dreptul la 85% din brut dar nu mai mult decat 12 salarii minime pe economie. Asta inseamna o limitare la 7200 RON.
Pentru cele care au salariu mai mare de 7200 RON, 6 saptamani le compenseaza firma, diferenta.
Cel putin asa era acum 2 ani si ma indoiesc ca s-a schimbat ceva.
Au schimbat modul de calcul al indemnizatiei de crestere dar la postnatal si pre nu au umblat deloc.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 22+

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONEAIOANA spune:

buna fetelor...de drepturile aste atre sa beneficiem toate pt ca e vb de contractul colectiv de munca la nivel national...si pe mine ma mai roade o problema....patronul meu imi da in mana mai mult decat ii brutul....ce ma fac in cazul asta....cum ar fi mai bine sa procedez?...daca imi i-au prenatal imi creste baza de calcul pt cic-dar cu cat?-iar daca nu imi i-au prenatal i-au salar lunar mai mult decat brutul...cine ma sfatuieste si pe mine ce e mai bine....dpdv al banilor....pls

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

ola, ola

felicitari burticilor care au venit cu vesti bune de la eco si bafta celor care urmeaza sa mearga zilele astea !

Arturicii nu am mai auzit de asa col lung ! felicitari! ce mi-ar place si mie! eu sunt aproape de limita 3,3 cm

si noi am fost ieri la eco si baietelul meu care era intotdeauna mai mare, acum a ramas putin in urma fetitei.
la aproape 25 sapt are 710 g siare 750 g

dr. mi-a zis ca e ok totul si de fericire am mers la shopping si am luat ceva hainute super dragute reduse 70 % de la Debenhams si Takko
pt ambii bebei

Ruxi 24 + cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MONEAIOANA

buna fetelor...de drepturile aste atre sa beneficiem toate pt ca e vb de contractul colectiv de munca la nivel national...

Toate mamicile beneficiaza de aceleasi drepturi. Am spus altceva ?
O sa explic cu un exemplu:
Sa presupunem ca o mamica are 10 000 ron salariu.
Ea teoretic ar trebui sa primeasca in cele 126 zile 85% din 10 000 RON = 8500 RON
Dar cum cf. legii este limitata la 12 salarii min pe economie, va primii doar 85% din 7 200 RON = 6 120 RON;
Diferenta intre 8 500 si 6 120 va fi suportata de angajator doar pe o perioada de 6 saptamani. In rest ea va primi 6 120 RON, si nu 8 500 cat ar fi iesit din calcul.
Sumele sunt aproximative...e doar un exemplu de calcul.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:

Cu cele 6 saptamani cred ca ati interpretat gresit legea.
Deci cele 126 zile avem dreptul la 85% din brut dar nu mai mult decat 12 salarii minime pe economie. Asta inseamna o limitare la 7200 RON.
Pentru cele care au salariu mai mare de 7200 RON, 6 saptamani le compenseaza firma, diferenta.
Cel putin asa era acum 2 ani si ma indoiesc ca s-a schimbat ceva.
Au schimbat modul de calcul al indemnizatiei de crestere dar la postnatal si pre nu au umblat deloc.

Softurela, mie nu mi-a picat legea propriu zisa in mana, si n-am citit-o din scoarta-n scoarta, dar uite aici un link unde se da citatul din lege, si nu zice nimic de limita aceea de 12 salarii pe economie, sau ca doar cele cu salarii mai mari de 7200 beneficiaza de asta: http://www.drepturile-gravidelor.ro/Articole/4/Compensatie+6+saptamani+gravide.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui MONEAIOANA

buna fetelor...de drepturile aste atre sa beneficiem toate pt ca e vb de contractul colectiv de munca la nivel national...si pe mine ma mai roade o problema....patronul meu imi da in mana mai mult decat ii brutul....ce ma fac in cazul asta....cum ar fi mai bine sa procedez?...daca imi i-au prenatal imi creste baza de calcul pt cic-dar cu cat?-iar daca nu imi i-au prenatal i-au salar lunar mai mult decat brutul...cine ma sfatuieste si pe mine ce e mai bine....dpdv al banilor....pls

Daca sunt oameni de treaba si cu care te poti intelege, le poti spune ca asa cum tu ai acceptat sa nu iti dea tot salariul pe cartea de munca pentru a nu plati impozite prea mari, tot asa ei ar trebui sa inteleaga acum si sa-ti plateasca (tot la negru) diferenta pana la 85% din tot salariul... Poate vor intelege... si asa ar trebui
bafta la negocieri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Softurela, mie nu mi-a picat legea propriu zisa in mana, si n-am citit-o din scoarta-n scoarta, dar uite aici un link unde se da citatul din lege, si nu zice nimic de limita aceea de 12 salarii pe economie, sau ca doar cele cu salarii mai mari de 7200 beneficiaza de asta: http://www.drepturile-gravidelor.ro/Articole/4/Compensatie+6+saptamani+gravide.html

Da, nu am timp sa citesc acum legea.
Acum ce sa zic, m-ar incanta enorm sa fie cum zici tu, dar ma indoiesc ca au schimbat astia legea. O sa intreb si la Resurse Umane la mine la firma, ca nu e de neglijat daca e asa.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Hello, fetili!

Noi am lipsit motivat, am fost in deplasare la mama si cu zapezile astea ne-am intors abia ieri seara acasa. Bine, mama e undeva la marginea Bucurestiului, sa nu credeti ca am ramas inzapeziti.
Sabina, ma scuzi ca nu ti-am mai raspuns vineri, dar a facut figuri netul si apoi a trebuit sa plec. Noi sa fim sanatoase si bebeii nostri, indiferent de unde nastem! Foarte fain site-ul ala nemtesc si sa stapaniti sanatosi carutul, ma bucur ca te-a binedispus asa de mult.

Alina multam de feed-backul pt formatoare. Vad ca nu te-au convins prea mult. Nici eu nu-s prea hotarata ce sa fac, poate ar trebui pana la urma sa mi le comand, pentru ca pe Niplette nu dau atatia bani, iar sa fac eu masaj sincer nu ma vad in stare. Sotul daca il pun, sigur o da in alte alea si seara de seara ar fi un pic cam mult

Maine la 15 avem si noi programare la eco morfo de trim II, care o sa ma coste 470 de RON (avem 20 de sapt implinite, nu 18 ca la semnatura ) si am niste emotii cat casa. Pana azi nu am avut nimic, dar de azi dim se tot intensifica.

Intrebare La 20 de sapt de sarcina pe bebe tot sub buric il simt cand loveste... n-ar fi trebuit sa se mai ridice sarcina pana acum??

Am fugit, evident ca nu prea am tinut minte ce ati mai vorbit... poate imi amintesc mai incolo

_
Our future determines our past

bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Ah, da, mai era ceva.
Vivela, scuzati intarzierea cu care raspund. Da, se poate cumpara cu card in lei si de pe amazon si ebay. Eu nu am decat 2 carduri in lei, in valuta nu am deloc si cu astea doua am facut plati pe internet, in o gramda de tari si n-am avut nici o problema. Doar ca depinde de politica bancii la ce curs face schimbul valutar. In principiu nu iesi mai prost decat la orice casa de schimb valutar.

_
Our future determines our past

bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
20+

Mergi la inceput