copil deranjat la 3 luni-iese moale

copil deranjat la 3 luni-iese moale | Autor: unombun

Link direct la acest mesaj

al meu copil e mai mult deranjat.ii dau ceai de menta de fiecare data.din cauza deranjului se face rosu ca focul si ii ies bubite la fund!
are 3 luni jumatate.ce sa ii mai dau?voi ce folositi?
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Sistemul digestiv al bebelusilor se maturizeaza in timp. Nu stiu ce intelegi tu prin deranjat, dar poate inainte de a-i da ceva ar trebui sa consulti medicul pediatru. Stiu ca cel putin pana la 4 luni, parerile sunt unanime...lapte si atat...nu ceaiuri...eventual picaturi pentru colici. Sper ca nu te astepti sa faca kk ca un om mare. Copilul meu facea kk si de 7 ori pe zi, uneori si verde, si moale, si mucios, si-n toate felurile. Nu i-am dat nimic, nu m-am ingrijorat atata timp cat avea pofta de mancare, dormea bine, cand nu dormea era vioaie, lua rezonabil in greutate, nu avea febra.

La bebelusi notinile de deranjat la stomac sau constipat sunt mult diferite decat in cazul adultilor. La un bb alaptat de exemplu se considera normal sa nu faca kk 5 zile, si la fel de normal sa faca de 5 ori pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Cum adica e mai mult deranjat? De cate ori pe zi are scaun? Il alaptezi exclusiv?
Al doilea baiat al meu avea scaunul mai acid si trebuia sa-l spal cu sapunel delicat, dupa care il dadeam cu bepanthen unguent si asa ii pasatram funduletul in conditii bune . La inceput (tot pe la 3 luni) a avut si el fundul asa de iritat incat ne-a recomandat pediatra violet de gentiana si ununguent, si il lasam cat era treaz fara pampers. Apoi, cand i-a trecut, am folosit bepanthen ca sa prevenim o noua iritatie.
Daca are scaune apoase, ii poti da de 2 ori pe zi cate 1/2 pliculet de smecta dizolvat in ceiut.
Cred ca ar trebui sa vorbesti si cu pediatrul.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ce mananca bebe?
Cand a facut ultimul vaccin si de care?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

bebe e pe lapte praf.
pe lapte praf nu e in regula de multe ori,ca la alim.naturala.
ceaiul mi l-a recomandat medicul .doream idei suplimentare.
a facut acum 1 sapt.vaccinul antidifteric,antipolio,etc,cele care se fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Cand e atat de micut eu stiu ca e normal sa faca caca moale. Doar sa nu fie apos. In rest, si a mea facea in diferite...forme(tot lapte praf a mancat inca de la inceput)
Diareea are si un miros specific..acru.
Deci, daca asa ii e felul s-ar putea sa nu ai altceva de facut.
Pediatrul ar trb sa vada pampersul, sa spuna daca este diaree sau nu.
Mai poti incerca sa ii dai biotics baby. Dar cere sfatul medicului inainte.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Noi am patit din cauza vaccinului din schema gratuita o diaree infernala, la copil alaptat exclusiv. (nu am mai folosit de atunci vaccinurile gratuite)
Am rezolvat cu Ecoflorina 14 zile, practic rebacterizand sistemul digestiv. I-am dat intial de cateva ori si cate un varf de lingurita de Calciu Carbonic.
Banuiesc ca si Biotics merge, desi eu am mai mare incredere in Ecoflorina.
Daca iti permiti e preferabil sa cumperi vaccinurile, sa nu le faci pe cele gratuite.
Daca bebe nu mananca altceva decat lapte, atunci e o problema de digerare a lui, ii trebuie bacterii bune.
Atentie: scaunul de bebe trebuie sa aiba o consistenta pastoasa, nu trebuie sa fie tare.Frecventa dubioasa incepe de la peste 6 scaune pe zi la varsta asta (cu aproximatie). Culoarea trebuie sa fie o nuanta de galben pana la mustar, nu verde, fara mucilagii, fara miros acru. Acestea sunte semnele de diaree, nu consistenta in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

hmmmm,al meu face verde de muuult, de 2 luni,pediatra a spus ca se oxideaza kk.inr-adevar,cind e proaspat e mai galben,cind nu m-am prins si l-am lasat putin verde.
vaccinul a fost gratuit.nu pentru ca am tinut mortis,am avut oricum scandal cu docto inainte,vedeti si la cum comunicam cu acesti oameni,de la consultatii de pshihologie.multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

ceaiul mi l-a recomandat medicul .doream idei suplimentare.

Daca intr-adevar este ceva in neregula cu digestia lui incearca sa schimbi laptele praf. Ceaiul de menta trateaza simptomele (asta daca le trateaza), nu cauza. Stiu ca exista lapte praf pentru copii mai sensibili, predispusi la alergii si chair lapte praf fara lactoza, dar nu sunt cea mai in masura sa vorbesc despre laptele praf. Mi se pare primul lucru pe care pediatra ar fi trebuit sa te indrume sa-l faci. Sa cauti laptele praf pe care copilul tau sa-l tolereze si sa-l digere bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Poti sa-i faci laptele praf cu apa in care ai fiert orez. La noi a avut efect.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput