Rugaciune colectiva pt a dobandi prunci buni (54)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:


pt cine nu tine post felul 2 si 3, pt post, felul 1
salsa
rosii
1/2 ardei verde - iute 1/6 ceapa tocata marunt
sare, ulei
tabasco
Rosiile si ardeiul se taie cubulete; se amesteca toate ingredientele... si se serveste! :)

cartofi gratinati cu piept de pui
* 500 g cartofi
* 1/2 piept de pui
* 100 g cascaval
* 50 g unt
* boia de ardei
* ghimbir
* sare si piper

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase.
Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu pieptul de pui, untul taiat cubulete si inca un strat de felii de cartof.
Presaram cu cascavalul ras si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

briose cu branza
Ingrediente:
4 oua,100 ml de smantana,150 g. Cascaval,o lingurita de mustar dulce,sare.

Cum se prepara:
Se bat ouale cu smantana si cu sarea.
Se rade cascavalul si se amesteca apoi cu ouale. Se adauga si mustarul si se amesteca totul bine.
Se umplu apoi forme de briose (unse cu unt si tapetate cu faina) cu aluatul si se coc la cuptor 30 de minute.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Supa frantuzeasca de ceapa

Ingrediente:

4 cepe, feliate subtire
1 lingurita frunze uscate de rozmarin, maruntite
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar
sare si piper, dupa gust
600 ml zeama de supa de vita
2-4 felii de paine prajita
25 gr branza cheddar rasa Preparare:
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita zahar, sare si piper, dupa gust.Caleste totul pana cand ceapa se caramelizeaza, aprox.15 minute.Adauga 600 ml zeama de supa de vita si lasa totul la fiarba 10 minute.
Incalzeste cuptorul la 200#8304;C.Aseaza feliile de paine prajita intr-o tava, presara-le cu branza cheddar rasa si da-le la cuptor 5 minute pana cand branza s-a topit.
Serveste supa cu feliile de paine prajita cu branza.

Gulas in vas de lut

600g carne pentru gulas, de vita sau porc sau amestecat
400g ceapa, 1 ardei gras,3 linguri cu costita afumata, sare, boia, citva coaja de lämäie rasa, 1/4 litru supa se vita, 2 linguri cu faina
Costita se prajeste in tigaia incinsa precedent. Se adauga carnea taiata in cubulete si ceapa si se lasa putin la prajit. Se adauga totul in vasul de lut Roman, care a fost inainte ?inmuiat-inbaiat? in apa minim 15 minute.
Se adauga ardeiul gras taiat si supa de vita. Se sareaza foarte putin, costita avind destul sare? Se adauga si boia, coaja de lämäie. Se pune capacul si se da cuptor, neincalzit, la o temperatura de 200° pentru un timp de circa 150 de minute. Inainte de servire se ingroasa sosul cu faina si eventul cu ceva unt. De gusta?si daca este necesar se mai condimenteaza?
Se serveste cu cartofi natur fierti sau orez, paste fainoase.
Alte variante pentru gulas:
supa de vita se poate inlocui cu vin rosu
se poate adauga si usturoi
sosul se poate condimenta si cu otet
se poate adauga si pasta concentrata de rosii
inainte de servire se pot aduga castraveti murati taiati in felii, care se lasa putin la fiert
se poate adauga smintina groasa, tot la sfirsit
se poate condimenta cu mult chimion
cu 15 minute inainte de servire se pot adauga si ciuperci

Cuib de viespe

Ingrediente:
Necesarul pentru aluat este urmatorul:
500 gr faina
25 gr drojdie
50 gr unt
2 oua
50 gr smantana
200 ml lapte
100 gr zahar
arome

Pentru umplutura avem nevoie de:
200 gr nuci macinate (chiar si stafide)
100 gr unt
100 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
Preparare:
Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa undeva la caldura pana se umfla. Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu laptele. Daca este nevoie se mai aduga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut cam 40-50 minute undeva la caldura.
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul ( eu la prajituri folosesc numai zahar pudra), pana cand acesta se topeste. Pe masa de lucru intindem o foaie de aluat iar peste ea intindem untul astfel incat sa acopere toata suprafata. Punem si nuca macinata si rulam.
Se taie rondele de 1,5-2 cm. Se pun in tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt. Le mai lasam la crescut in tava inca 30 min dupa care se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mic pentru 30 minute.
Calde le ungem cu un sirop din apa cu zahar si esenta de rom sau vanilie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

am gripaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si beau ceuttttttt


daca bunul ne va ajuta sa sa av copii nostri..am sa le gasesc niste parinti care nu pot face copii isi doresc la fel de mult un copill

toate sunt de la domnul...nimic nui intamplantaor pe lumea asta



anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

sanatate pogonici!dai cu leacuri de la Domnul,ca-s cele mai bune.usturoi, cepa, slata d eceapa, mujdei oltenesc,salata d epatrunjel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

un lucru esential pentru rosiile puse iarna>sa nu fie puse folosind corsevant,aspirina etc!!!!!!!!!!!!!!!

pentru vara eu fac asa:

pun la fiert o ceapa, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, una de pastarnac, o jumatate de telina, cand fierb oarece timp, cca 30 d emin, adaugi 1-2 kg de rosii si 2 ardei grasi, mari.mai fierb cca 12 min.strecori, iar partea leguminoasa se belduieste cu un blender.daca vrei o supa clara nu le mai adaugi,daca vrei o supa groasa le adaugi.pt iarna, ilocuiesti rosiile cu cca 3 conserve de rosii decojite,sterilizate, fara conservanti sau pulpa de rosii,facuta in casa, pusa de toamna.

dupa ce se strecoara se pun taieteii de casa,se mai fierbe totul; cca 10 min.se adauga patrunjel verde si uleiul de masline.se stinge totul si se papa.
pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

vad ca aici s-a format topic de bucatarie
nike cum faci mujdeiul oltenesc
toate fetele mele




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

mujdei oltenesc:
se face maioneza de usturoi dupa cum urmeaza:se piseaza usturoiul ,se pune sare,se freaca usturoiului cu uleiul, incetul cu incetul,pana se intareste si se inmulteste.se taie o legatura de marar fin de tot si se inglobeaza in mujdei.se pune putina apa sau putina lamaie si asta e tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Hai sa va mai trimit eu ceva. Nu-i scris de mine...dar e foarte frumos

Prima expresie constient#259; a Bisericii, am pre-simtit-o la ocnele Sibiului. Si pentru faptul c#259; v#259;zusem prima oar#259; asa fenomen minunat: lacuri f#259;r#259; fund, dar pline cu sare în care nimeni niciodat#259; nu se poate îneca. Si pluteam toti unul lâng#259; altul, f#259;r#259; s#259; ne temem c#259; ne vom îneca, f#259;r#259; s#259; stim s#259; înot#259;m, b#259;trâni de 80 de ani si copii de doi ani, oameni anchilozati, paraplegici si perechi durdulii... b#259;trânele ofilite si adolescenti rumeni. Si mergeam prin ap#259; si sub noi era ceva f#259;r#259; fund, (m#259; treceau fiorii când îmi imaginam) si stiam cu totii c#259; nu ne paste nici un pericol.
Nu îmi mai era fric#259; nici de pesti, nici de rechini, nici de nu stiu ce alt fel de monstri, care pot tr#259;i în ape, fiindc#259; în aceast#259; ap#259; s#259;rat#259; nu tr#259;iau decât niste fiinte minuscule, despre care spuneau oamenii mai în vârst#259; c#259; ne sunt de folos, ne îns#259;n#259;to#537;esc.

M-am simtit ca într-o biseric#259;, unde ne adun#259;m cu totii, oameni foarte diferiti, toti cu neputintele si durerile noastre si ceva exterior nou#259; ne tine pe linia de plutire, are grij#259; ca noi s#259; nu c#259;dem, s#259; nu ne înec#259;m... nimeni dintre noi nu încerca s#259; se asemene cu cel#259;lalt pentru ai deveni simpatic (cum de obicei facem când vrem s#259; ader#259;m la un grup, miscare...), ci eram bucurosi unul de altul tocmai pentru faptul c#259; stiam cu totii c#259; ceva exterior nou#259; are grij#259; de noi, iar noi toti nu trebuia decât s#259; ne bucur#259;m de aceast#259; minune si de faptul c#259; o putem împ#259;rt#259;ti cu înc#259; cineva care simte si tr#259;ieste minunea în acelasi moment cu tine, indiferent c#259; este un b#259;trân sau un copil, sau o b#259;trânic#259; mititic#259;...

Era foarte frumos... asa mi se pare si acum în Biseric#259;: ne ajut#259;m unul pe altul, când facem activ Duhul care ne uneste si ap#259;r#259;, „apa în care plutim”.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Scuze dar cred ca se intelege si asa...nu stiu cum sa rectific scrierea.


Pogonici ma gandeam eu cu mintea mea, sa te rogi mult pentru parintii copilasului ca sa nu le treaca prin cap sa faca vre-un lucru necugetat (ma gandesc la avort). Daca totusi s-au gandit sa-l pastreze e lucru minunat pentru ca iubirea pentru bebelus se infiripeaza cat ai clipi, iar mamele devin foarte sensibile. Pusesem aici un link cu o poveste minunata a unei fete pe care parintii si prietenul o indemnau la avort iar ea nu a dorit sa-l faca. Citeste si tu si daca crezi ca i-ar fi de folos poti sa-i dai si ei sa citeasca.

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1823

Ia uite idee la mine - poti sa ai si bebele tau si sa-l iei si pe bebele asta...si ai doi copilasi deodata...ce zici de asta?


Faca-se voia Domnului!

Te imbratisez!

Astept vesti de la deeva.

O zi binecuvantata!
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

Anita,ai fost la dr.Schwarz vreodata?Parca ti-am spus de dinsa?Vorbim pe pm subiectul pe larg

Mergi la inceput