Mituirea copiilor ?!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

mie cuvintul mita mi se pare cam dur;
fiul meu a inceput sa vorbeasca datorita si prin metoda ABA, pe la 4+ ani, si la el momentul declansarii vorbirii a fost asa, ca o renastere de la un copil <problema> la copilul minunat care este acum ; metoda in sine, singura metoda care da rezultate in cazul copiilor cu autism se bazeaza tocmai pe sistemul recompensarii, dar citind forumul asta nu pot trage decit concluzia ca toti care au elaborat metoda (criticata si combatuta oricum, dar pina azi singura cu rezultate dovedite pe populatii largi) sunt pe aratura acolo; o fi avind cei care combat teoria recompenselor vreo metoda mai buna, as vrea s-o citesc, si i-as sfatui s-o publice, ar face bani multi, cel putin de la parintii acestor copii, in disperare de cauza;


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_crac spune:

nuuuu...planuiesc sa comunic cu el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Cred ca toti parintii isi mituiesc/recompenseaza copilul intr-un fel. Sa fim seriosi la cum sunt de isteti si la cate ii duce minte, greu facem fata istetimii lor si modului de abordare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cdp spune:

Mituire rasturnata.
Eric (3 ani jumatate) nu vrea sa mananace. Figuri cat cuprinde.
Sotia ii arata litere magnetice. El ghiceste litera. Bucurie maxima pe toata lumea. Drept recompensa primeste o lingurita de mancare pe care o inghite mandru. Cu tot alfabetul cap coada de 1-2 ori s-a terminat mancarea.
Incercati sa le treziti mandria de asti, mituindui cu ce nu vor ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemosidori spune:

Da e ceva bun,daca nu faci gresala sa ii oferi copilului totul si normal nu mai ai cu ce il mitui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

bun subiectul
cdp am incercat si metoda ta dar mi s-a raspuns sec...mananca tu.

Deci, eu il mituiesc numai la mancare si numai cu dulciuri, adica mananci tot( a se intelege niste portii normale de un baiat in plina crestere in varsta de 5 ani) primesti dulciuri altfel nu.
La ce figuri are in el la masa te iei cu mana de cap, si are 5 ani.Cred ca pot numara pe degetele de la maini cate feluri de mancare mananca cu placere.In schimb dulciuri si noaptea daca-i dai nu te refuza
De recompensat , il recompensam la greu, poate prea mult si aici dam in altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana_79 spune:

Noi pe Sofia o convingem greu sa punem sosete. Nu vrea si pace! Apelam la trucuri gen "daca pui sosetele mergem la Sasa" (Sasa - primul ei iubit... :)).
E bine asa sau ar trebui "daca NU pui sosetele NU mai margem..."??

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Eu sunt de acord sa-i dai o recompensa cand face ceva bun,dar nu sunt de acord sa-i dau ceva cei place ca sa faca un lucru care trebuie facut doar pentru ca asa cred eu ca e bine,cand dialogul nu da roade,in unele cazuri mai trebuie sa-l lasi sa faca si cum vrea el ca sa vada ca nu e bine si apoi cred ca te va asculta,dialogul calm si explicatiile de ce e bine asa si nu asa cred ca sunt cheia spre succes dar nu mita sa faca ceva bun,doar recompensa,eu nu cred ca e acelasi lucru si creierul sau va face diferanta mai tz.MA rog asta cu dialogul se aplica la copiii mai mari cat despre cei mici care nu inteleg mare lucru din dialog,cred ca mai merge si mita ca oricum pana la 4 ani nu mai tine el minte ce ii facea mami ca sa stea la gradi,dau un ex. sau ca sa stea cuminte,de ex cand e mic si face prostii ii dai o jucarie sa stea cuminte tot mita e ,nu?va pup sau poate nu e mita ii dai de lucru,oricum e greu sa cresti copii si de multe ori esuezi ca parinte,dar asta e viata,daca lumea ar fi plina de oameni destepti, corecti si frumosi nu am stii care e opusul,inca odata va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai

Eu sunt de acord sa-i dai o recompensa cand face ceva bun,dar nu sunt de acord sa-i dau ceva cei place ca sa faca un lucru care trebuie facut doar pentru ca asa cred eu ca e bine,cand dialogul nu da roade,in unele cazuri mai trebuie sa-l lasi sa faca si cum vrea el ca sa vada ca nu e bine si apoi cred ca te va asculta,dialogul calm si explicatiile de ce e bine asa si nu asa cred ca sunt cheia spre succes dar nu mita sa faca ceva bun,doar recompensa,eu nu cred ca e acelasi lucru si creierul sau va face diferanta mai tz.MA rog asta cu dialogul se aplica la copiii mai mari cat despre cei mici care nu inteleg mare lucru din dialog,cred ca mai merge si mita ca oricum pana la 4 ani nu mai tine el minte ce ii facea mami ca sa stea la gradi,dau un ex. sau ca sa stea cuminte,de ex cand e mic si face prostii ii dai o jucarie sa stea cuminte tot mita e ,nu?va pup sau poate nu e mita ii dai de lucru,oricum e greu sa cresti copii si de multe ori esuezi ca parinte,dar asta e viata,daca lumea ar fi plina de oameni destepti, corecti si frumosi nu am stii care e opusul,inca odata va pup.Eu nu sunt de acord sa-i mituim chiar daca nu au 4 ani si credem noi ca ei nu tin minte sau daca nu vor sa stea la gradi de ex si cu dialogul la cei mari ar trebui sa fie si la cei mici dar ai dreptate dialogul calm si explicatiile sunt cheia spre succes. Te pup sau poate totusi recompensa e tot mita si creierul sau nu va face diferenta sau poate ca va face mai dvrm sau mai tz. Inca odata te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristiana_79

Noi pe Sofia o convingem greu sa punem sosete. Nu vrea si pace! Apelam la trucuri gen "daca pui sosetele mergem la Sasa" (Sasa - primul ei iubit... :)).
E bine asa sau ar trebui "daca NU pui sosetele NU mai margem..."??

Multumesc!


Sau si mai simplu, nu puneti sosete si mergeti la Sasa.

Mergi la inceput