Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *149*
Raspunsuri - Pagina 5
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 ayla- am ramas cu gandul la antemergatorul vostru si acum cand sa-l cumpar bine-nteles ca nu mai gasesc (insa insist, deja stiu cand sosec importurile de jucarii pe producatorila voi, mai prezinta interes, sau l-a folosit ca ajutor la mers 1 luna si gata? ![]() Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009 avem 9 luni http://picasaweb.google.com/micusspicus/9Luni?feat=directlink |
In Real mai sunt cele la oferta la 100 lei, nu stiu in ce stadiu sunteti voi cu mersul. Mai prezinta interes pt ca are telefon, butoane muzicale, si alte jocuri, dar acum nu il mai folosim la mers, nu mai accepta nici manuta, vrea numai singura.
Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
PetraTudor spune:
| citat din mesajul lui Adee Nu mai tin minte cine a scris reteta de spanac, dar vreau sa va anunt ca a fost foarteee bun purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009 - plimbareata10 LUNI |
Sa va fie de bine!
M-am uitat la toate pozele voastre, dementiala este a 46-a!
Am vazut ca si tu o duci la centre de joaca, si noi mergem, ii place ataaaat de mult! Bravo!
petrean spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Pisigri, Pisik, Bogdana, Cati si Floric, am facut cateva gg am pus in album ca daca va place, macar il folositi, daca faceam de model cu numele Luanei, eu nu-l foloseam. Am facut si pestisori. Daca vrea altcineva vreu model din acela, sa-mi spuneti. Bianca am vazut pozici...ce super va jucati voi, cred ca Vladimir este un copil foarte fericit. Simplyana, da click pe numele lui Luca sa se deschida in rezolutie normala si apoi save. Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video |

sa nu creez discriminari..am sa cer un glitter cu margarete si pt Andruska
Vlad si
Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui anca_nicolae Intru pe fuga: Ayla 2 chestii pt tine: 1. cu durerile in zona inimii, mai ales dupa suparare/enervare, eu cred ca este angina pectorala, asa am avut si eu catva ani de zile, intre 24-33 de ani. Mai luam din cand in cand aspacardin. Insa, la un moment dat, cineva mi-a zis ca totusi arata si o lipsa de calciu, si sa beeau lapte mai des sau iaurt, si evident, sa imi handluiesc enervarea, adica sa ma re-intreb pe mine insami, oare e ff important acest subiect/problema sau pot sa respir adanc si sa o tratez mai distant, precum un insepctor in inspectie la scoala... Si de pe la 34 de ani gata, nu am mai avut deloc deloc durerile alea. pt tine.2. Am citit ce ai scris despre Luana cum iubeste suzi, mai ca face si baita cu ea, si mi-am amintit de un mesaj de alt tau in care erai bucuroasa de progresele Luanei, mai putin vorbitul, parca ai pomenit si de logoped. Eii, bona mea are baiat [de 32 de ani] care la fel, iubea suzi muuuult de tot, erau pe atunci de cauciuc, si strica una/zi, cam pana la 2-3 ani, si nu vorbea decat ceva elemenatr gen: apa, mama, tata, si cerea suzeta [nu retin cum o denumea el]. Bona a dus baiatul la logoped, si de cum au intrat in cabinet, medicul intreaba pe mama: dar cu minciunica asta ce este? mama raspunde ca fara ea plange, medicul zice: ori alegeti suzeta, ori vorbitul. A facut medicul un schimb in natura cu baietelul, a dat o masinuta contra suezetei, si apoi acasa, au ascuns toate suzetele; baiatul a plans 2-3 zile [nu continuu cand isi amintea] si apoi au mers iar la medic: deja baiatul a ainceput sa vorbeasca si apoi totul a decurs ok. Ideea este ca medicul le-a explicat ca suzeta INLOCUIESTE multe nevoi ale copilului mic, si de aceea poate substitui si exprimarea orala.. Acum Luana e inca micuta, dar in timp, sa iti amintesti ce am scris. pt Luana, de data asta :).Poze cu noi Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 8 luni |
Anca
multumesc pentru raspunsuri. Calciu, sa stii ca iau calciu coral, mereu iau, deci nu prea cred ca-i de la calciu. Dar la cate evenimente negative am avut in ultimul an, cum ma intreba Lucia, ma mir ca nu am murit de inima. O sa merg intr-o zi la medic...deocamdata sunt inca foarte legata de copii si nu i-as lua cu mine la cabinet.Cu suzeta. I-am dat suzeta pt ca mi-au cerut in maternitata, daca iti amintesti, ar fi dovedit ca impiedica riscul de moarte subita, mai ales ca ea avea un risc crescut. Si asa ne-am invatat cu ea. O ia la culcare si, nani pui. Nu leganat, nu cantat sau alte preferinte. sa fie suzi. O fi adevarat ce spune logopedul, nu pot contrazice, dar si cei mai batrani sunt de moda veche, pe vremuri se presupunea ca strica maxilarul, si alte nebunii. Deci eu nu as pune totul pe seama "minciunicii", mai ales ca frate-su nu a avut niciodata suzeta si a vorbit mai tarziu. Oricum deocamndata nici nu ma gandesc sa i-o iau, din doua motive. Unul ca ziua sta tot mai mult fara ea, daca ai vazut si in poze, mai reusim sa ne pozam si fara suzi, pe cand inainte o poza nu-i gaseam si eu sa-i fac un frame, sa i se vada gurita la fetita mea...toate pozele frumoase erau fara gurita, cu minciunica. Si doi, ca nu i-as lua-o fortat, cat ea inca nu este pregatita. ca si cu pampersul, cred ca atunci cand va fi pregatita, va renunta singura la suzeta. Pana la 2 ani copiii inca au instinctul de a suge, asa ca pana atunci nu-mi fac griji din cauza ei, apoi vom vedeam. Nu s-a marita fata cu suzeta in gura, asta sigur. Tac-su a avut suzeta si la 3 ani.

PetraTudor spune:
Olga, ii dai Fe lui David? Ca cica trebuie dat din lunile 6-7.
Noi acum facem pauza, asta dupa 3 luni in care i-am tot dat, nu cat a spus pediatra (18 pic/zi) ci doar 9, dar vreau sa-ti spun ca parca a prins culoare in obraji de cand am stopat. Culmea! 
Si oricum eu cred ca faptul ca l-am intarcat l-a ajutat, laptele praf este imbogatit cu Fe si alte minuni. Ilinca ma va pune la zid
pentru o asemenea afirmatie ![]()
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui PetraTudor Anca, gand la gand cu suzeta, tocmai am vrut sa o laud pe Bianca pentru faptul ca Vladimir nu este amator! Mie mi-e o ciuda pe mine de nu mai pot, ca nu a vrut copilul mult timp suzeta si i-am tot indesat-o eu in gura pana s-o fi gandit el ca daca i se tot da, poate e ceva de capul ei. Eu am ambitia ca pana la un an sa i-o scot de tot, acum i-o dau la nani si i-o scot din gurita imediat ce a adormit, iar dimineata sau la trezirea de peste zi i-o cer si mi-o da in mana. Il recompensez cu atatea pupaturi si atatia 'multumesc" + aplauzele de rigoare, ca de doua zile se trezeste, se ridica in picioare la patut si o arunca singur! Extaz pe mine, nu alta! Si cu vorbitul a scris si m_monique o chestie similara mai demult, cu Andrei al ei care vorbea la un an mai mult decat un copil de nu stiu de varsta, oricum mai mare. Plus stiu de o colega de-a sotului, care a avut fetita usor balbaita si dr. i-a spus ca e din cauza ca au tinut-o cu suzeta pana pe la 2 ani si ceva... Acum, pe de alta parte, vorbeam cu o prietena din Belgia care imi spunea ca acolo vezi si copii de 4 ani cu suzeta in gura... Si am alta prietena care sta in Franta, are 3 copii, ne-am intalnit asta-vara iar fetita cea mica, la 3 ani, a stat doar cu suzeta in gura... Fug ca incepe joaca la noi, s-a trezit voinicelul! Bogdan (09.03.2009) |
Petra, nu cred ca suzi impiedica vorbitul. este posibil sa suplineacs anumite nevoi, dar nu cred ca un copil care e vorbaret ar tacea pt ca-i bagi o suzeta in gura. Si gemenii Bogdanei au suzi, ce suzi, alea sunt suzetoaie

Cred ca tine de personalitatea copilului, si de aia eu ma plang, cum va plangeti si voi de una-alta, dar nu-mi fac asa mari griji. Pt ca vine vremea cand voi vrea sa-i bag o suzeta in gura si sa taca.
habar nu aveti ce va asteapta peste vreo 2 ani.

Si, da, dincolo asa e, si fetita surorii mele la aproape 3 ani are inca suzeta, ea o mai vrea numai la nani, ziua nu o tine ca e fetita mare.
petrean spune:
Si eu sunt de acord ca vorbitul cu suzeta..nu au nicio treaba.Andrei nu a vrut niciodata suzi..si a fost un vorbaret....fara cusur..de mic..
gemenii mei..au suzete din primele zile..si sunt la fel de "taca-taca"toata ziua..deci...
Vlad si
Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
Ayla21 spune:
Olga, insanatosire rapida lui David!
Adee, super dulce Ariana.
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui petrean Si eu sunt de acord ca vorbitul cu suzeta..nu au nicio treaba.Andrei nu a vrut niciodata suzi..si a fost un vorbaret....fara cusur..de mic.. gemenii mei..au suzete din primele zile..si sunt la fel de "taca-taca"toata ziua..deci... ![]() Vlad si Catalin-17.03.2009 Andrei Luca -15.12.2006 |

Toata ziua "taca-taca".
Sunt superbi. Deci, iti trimit dopurile alea de urechi, ce i le-a prescris Dr la Ina parca?
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui petrean am sa cer un glitter cu margarete si pt Andruska Vlad si Catalin-17.03.2009 Andrei Luca -15.12.2006 |
O sa-i fac.

Scuze, mi s-a descarcat telefonul, nu aveam unde sa-l incarc (in masina), abia acum mi-am amintit si l-am pus la incarcat.

Da, tanti de la acea farmacie a zis dr ca nici macar "sarurile" nu mai iegzista.

Dar acum stim de unde luam.

I-am luat la Clau tangram magnetic...si surpriza, stie sa-l faca. E super tare jocul (de la D-Toys)

purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009 -
Veronica-Elena 12 ani,
Tudor-Iulian 9 ani,
Robert-Adrian 8 luni
(09.03.2009)