ATENTIE LA RH-UL NEGATIV

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

monamariana, am trecut si eu prin momente foarte asemanatoare cu tine. fetita mea a primit doua transfuzii in primele doua saptamani de viata si imi amintesc si acum cum a fost. plangeam ..si atat, habar nu aveam ca afara mai exista o alta lume, diferita de cea din spital.despre octogam nu a pomenit nimeni ninmic atunci,poate e o abordare mai noua, dar, oricum,din ce am citit, nu e un tratament tintit pentru tipul asta de anemie,ci doar un adjuvant. spre deodebire de tine insa, cam stiam ce ma asteapta,fiindca am avut un medic (mai multi,de fapt) bun.titrul de anticorpi pe care l-am avut eu a fost 1/256-1/512, dar asta nu spune inca nimic. copilul poate avea probleme si la valori mai mici (stiu o mamica cu 1/128, cu un bebe cu probleme mai mari decat fetita mea, cei drept era si prematur), si cu atat mai mult la valori mai mari, desigur. (stiu o mamica cu 1/5000, e adevarat ca era la a treia sarcina, dar in cele din urma copilul a fost bine). iar despre vaccinul pe care trebuie tu sa-l faci...ei bine, nu in timpul sarcinii trebuia sa-l faci ci cu mult timp in urma,cu cel mult 72 de ore dupa intreruperea de sarcina din tinerete. mie asa mi s-a explicat si mi se pare logic asa. anticorpii pe care i-ai dezvoltat tu, atunci s-au format, acum, in timpul sarcinii actuale organismul doar "si-a amintit" si a reactionat in consecinta.cat despre cum ar reactiona in cazul unei viitoare sarcini tot cu bebe cu Rh pozitiv, nimeni nu poate prezice. poate fi si bine, dar si rau. in alte tari se poate recurge in anumite conditii la transfuzii intrauterine, in Ro, din cate stiu eu,inca nu.dar nici astea nu se pot face de la orice varsta a a sarcinii, de asta am spus ca in anumite conditii.

voiam sa te intreb ceva, legat de baietelul tau. dupa nastere, ti
s-a recomandat cumva sa urmaresti timp mai indelungat valoarea hemoglobinei copilului? mie da. si vreme de cateva luni i-am tot facut analize, si mereu hemoglobina era undeva sub valoarea inferioara,dar foarte aproape de ea. acum are aproape 4 ani si nu are nici o problema de sanatate,dar eram curioasa abordarea la o clinica particulara. si ecografiile cine ti le-a facut? fiindca aici,nu ar fi,nu-i asa,publicitate negativa,nu?

exista aici, la odisee, cam 3 capitole despre Rh negativ, daca vrei,poti sa le cauti.o sa vezi ca sunt multe experiente pozitive..si,cu toate astea,nici eu nu ma mai incumet sa mai am inca un copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monamariana spune:

matusa77, draga mea, a avut noroc cu caru acea mamica "eroina", daca as avea siguranta ca bebe va iesi cu rh-, ca al meu.... acum l-as face. Asta este singura varianta prin care bebe se poate naste fara probleme, sa mosteneasca rh-ul mamei.
Nu stiu daca exista vre-un tratament sau ceva care sa ma asigure ca viitorul bebe va avea rh-..Ma voi interesa dar nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

Buna seara

Sunt si eu o mamica cu RH negativ... a unui baietel de 1an si 7 luni care rh pozitiv la fel ca sotul.
Nu stiam ca am rh negativ pina in a doua luna de sarcina cand am facut analize .. dar acest lucru nu ma speriat deoarece am avut medic bun care ne-a explicat despre acest lucru.
A urmat apoi analizele in fiecare luna la anticorpi ... care nu au aparut si asta ii multumesc lui Dumnezeu ... in schimb in luna a 7 de sarcina am avut un soc... si de atunci nu prea mai am incredere in laboratoarea de anlize...
povestea e asta: la 7 luni si 2 sapt,intr-o vineri am facut analiza pt anticorpi si mi sa zis sa vin luni dupa rezultat ... am fost si imi iesise 1/34 anticorpi... cu sufletul la gura imi sun sotul si apoi medicul ginecolog ... mi sa facut programare pt ecograf ... Dupa ecograf , totul era bine... nici un fel de schimbare, chair bebe luase bine in greutate... si doctorita mi-a zis sa mai repet odata analizele.. ca ceva nu a iesit bine... si asa a fost.. erooare de rezulat...de ce trebuie sa treci prin momente grele din cauza altora care nu isi fac treaba cum trebuie,
In fine ... asa e la noi ... dupa rezultatul corect adica anticorpi absenti la analize si scuzele de rigoare din partea sefei de laborator ( ca de am fost cu sotul dupa mine) ... au urmat analize bune si la final la 39 de saptamani si 5 zile a venit si juniorul ... sanatos si frumos
Pina acum nu am avut probleme de sanatate si asta ii multumim lui D ca are grija de noi.
Mie in a doua zi in maternitate mi sa facut injectia ... si doctorita mi-a zis sa o deranjez si pt bebe2 cat de curand... dar mai asteptam.

cam asta e pe scurt povestea mea... si sper sa fie si sarcina a doua... cand va fi ea fara probleme

Alina cu Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

monamariana, asera nu am mai avut cum sa scriu asta....

ma bucur tare mult ca, copilul tau acuma e bine,sanatos si energic si tu esti bine, ... multa sanatate si tie si lui, in viata trebuie sa treci si prim momente mai dificile ... care te intaresc si te fac mai puternica... sunt momente groaznice care nu doresti la mineni ... dar cu si credinta in Dumnezeu ... o sa trecem cu bine peste toate.

Alina cu Darius Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Monamariana, ma bucur ca totul s-a terminat cu bine. Am asa o boala pe doctorii care fac intreruperi fara sa-si informeze pacientele despre riscurile in functie de saptamanile de sarcina si istoricul fiecareia.

Si eu ca si alina am mai scris la subiectul cu Rh- si daca esti de acord pot copia postarea ta acolo.

Eu n-am mai intrat de mult. Desi n-am facut vaccinul dupa primul copil cu Rh+ ma aflu printre norocoasele care s-au incadrat in acel procent infim de a avea un copil cu Rh-. Fetita mea cea mica are Rh- ca prin minune si asa se explica de ce n-am avut anticorpi. Nu ma dau in vant dupa provocari de aceasta natura dar s-a intamplat si acum sunt din nou insarcinata in 15s. Acum astept cu nerabdare rezultatul de la titrarea de anticorpi dar eu presimt ca va fi bine. Oricum ma apropii de 20s varsta la care se pot face transfuzii intrauterine in Norvegia. Sper insa sa nu fie cazul. Si exemplul tau imi dovedeste ca unde exista vointa si incredere acolo sunt si rezultate bune.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Otilia,...wow...!!!Iti tin pumnii sa fie bine! Poate fetitele si-au dorit si un fratior!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

buna fetele
si eu sunt o mamica posesoare de RH-, am un baietel de 1 an si 2 luni peste cateva zile 3 sanatos tun si am mai avut un baietel nascut cu multiple probleme de sanatate [malformatii f. grave] care a decedat la 5 luni fara 2 zile.
dupa fiecare sarcina am facut vaccinul minune si a fost ok.
la noi pe vemea cand eram gravida cu primul baiat nici nu se stia cum sa se interpreteze rez la analiza....acum peste ani uitandu-ma pe analize vad problema ael raport de 1/ era mare....oricum fapta e petrecuta si timpul nu il mai pot intoarce...e rau ca se ajunge la suferinta atat la parinti cat si la copii
sanatate si numai bine va doresc

Mergi la inceput

Otilia... sarcina usoara,bebe sanatos... si sa fie totul bine ... la doua printese merge si un print

Noi mai asteptam, pt pereche

Alina cu Darius Gabriel

Mergi la inceput

aalina2003, Dumnezeule prin ce ai mai trecut si tu, bine ca episodul "nastere" a avut totusi un final fericit si ai ajuns acasa cu bebe . De medici am avut si eu noroc, asa cum am spus, la cezariana am avut in jurul meu o armata de doctori. Sarcina mi-a fost urmarita si de ginecolog si de neonatolog si de directoarea spitalului care este pediatru (dna dr Marcu Cristina). Toti il asteptau pe bebe pregatiti pentru analize si tratament. Singura mea nemultumire a fost ca nu mi s-a facut vaccinul dupa nastere si faptul ca doctora a invatat despre anticorpi D pe sarcina mea, dar bine ca s-a terminat cu bine.
Despre octagam nici eu nu am mai auzit sa fie folosit in astfel de cazuri si de aceea am scris, pt ca gravidele sa-l aibe in vedere ca si viitor colac de salvare (am dat pe el 1600 lei in 2008)
Din cauza hemoglobinei i-am facut electroforeza lui bebe si asa l-am gasit ci talasemie minora. Imediat i-am oprit tratamentul cu fier care ii facea mai mult rau decat bine. Trebui sa repet analiza acum in jurul varstei de 2 ani.
Otiliav, nu ma supar pentru postare dar te rog sa-mi pui si mie un link ca sa gasesc si eu mai usor(sunt incepatoare) si felicitari pentru bebei sanatosi si sarcina. Sa ne tii la curent si sa auzim numai si numai de bine.

Mergi la inceput

ELILOV3, am vazut iubire fara limite .Este bebe care.....
Acum nu mai sunt capabila de nici un comentariu.

Mergi la inceput