aerosolii...
Azi am luat un aparat de aerosoli pentru fetitele mele( 9 luni si 3 ani si 5 luni) pentru a-l folosi in caz de raceli, laringite...Si cum fetele mele tocmai au trecut de o laringita urata, cu antibiotice, au ramas cu multa secretie in gat, in special cea micuta. Asa ca am sunat-o pe pediatra sa o intreb cum as putea intrebuinta aparatul de aerosoli, daca tot il am si stupoare...mi-a zis ca nu stie si sa merg in spital, la pediatrie sa intreb.
De mers o sa ma duc si acolo, de indata ce o sa-mi fac timp cu cele doua nazdravane,desi nu stiu daca o sa gasesc vreun doctor dispus sa-mi faca vreo schema de tratament...
Dar pana atunci as vrea sa va intreb pe voi, dragi mamici, daca folositi astfel de aparate, ce tratamente dati puiutilor vostri in caz de raceala, muci, laringite etc, in ce cantitati, cine vi le prescrie etc...
Si inca o intrebare: la bebe de 9 luni se pot folosi aerosolii??? Daca da pot folosi ser fiziologic simplu pentru haraiala si secretia din piept?
Multumesc
Ar fi bn sa ceri parerea unui medic, ca sa stii ce cantitate de medicamente trebuiesc folosite.
Iar ca sa folosesti doar ser fiziologic, nu stiu daca ajuta, daca nu e combinat si cu altceva.
Poate mai intra si alte mamici si iti pot impartasi din experientele lor.
Sanatate multa la puisori.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
diuna spune:
Da, poti folosi ser fiziologic simplu, dar mai bine apa de mare in monodoze mici, de plasic, ca si serul( Humex, Sterimar). Il poti amesteca pentru fluidificarea secretiei bronsice si nazale cu ACC fiole, sau doar pentru cea bronsica cu picaturi de Prospan (la fetita cea mare). Fara avizul medicului poti face cu ser sau apa de mare, orice alta asociere la copilul mai mic de doi ani necesita NEAPARAT avizul medicului( btw, schimba medicul pe care l-ai intrebat despre cum ai putea folosi aparatul. E jenanat!). Cu ser simplu poti face cate o jumatate de fiola dimineata, o jumatate seara. Asta cu conditia sa vrea copila!
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
accept92 spune:
Eu pun in recipientul acela apa de mare din spayurile nazale (rhinomer, marimer, sterimar). Asa m-a dus pe mine capul in conditiile in care nici un medic nu mi-a recomandat aerosoli la raceli (pentru ca nu am avut niciodata forme grave). M-am gandit ca e singura chestie pe care pot sa o pun fara recomandare de la medic si care ar putea avea un efect benefic. Acum ca sunt gravida am testat si pe mine la o raceala la care nu am putut sa iau nimic, si pe langa faptul ca imi desfunda bine nasul, dupa 4 zile de facut aerosoli seara inainte de culcare am scapat de o rinita alergica veche de 3 ani.
Si cred ca si serul fiziologic e bun in lipsa unei alte recomandari de la medic.
miha81 spune:
Cel mai in masura sa iti spuna ce poti folosi la fetite este un medic ORL-ist! Foarte putini medici de familie recomanda asa ceva...dar si eu am si folosesc la fetita.
pozeBianca
diuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha81 Foarte putini medici de familie recomanda asa ceva... pozeBianca |
Poate la Buzau! Fara suparare!
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
deliafairais spune:
si noi folosim aparatul de aerosoli de cand avea bebe vreo 3 luni. pt nas infundat de fiecare data facem cu 2 ml de ser si atat/ 3 ori pe zi. si mereu are efect. pt raceli ne-a dat ventolin+ser, pt tuse acc+ser, pt laringita adrenalina+ser dupa care imediat dezametazona+ser, pt f multe sercretii cred, ser+ser efedrinat. cantitatile au fost mereu diferite, le calculeaza pediatrul in functie de greutatea copilului. cantitatea serului a ramas mereu la fel, 2 ml, indiferent cu ce il combinam. cam atat... oricum, te felicit pt ca l-ai cumparat, pe noi aparatul asta ne-a scapat de antibiotic de multe ori!
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha81 Cel mai in masura sa iti spuna ce poti folosi la fetite este un medic ORL-ist! Foarte putini medici de familie recomanda asa ceva...dar si eu am si folosesc la fetita. pozeBianca |
asta e tare,,asa doctori tot sa ai
E chiar necesar sa ai in casa un aparat de aerosoli cand ai copii,,,iar daca dr tau nu a auzit de el eu zic sa SCHIMBI URGENT DOCTORUL,,,e nepermis ca in 2010 sa nu auda de ceva esential,,,
Daca nu gasesti un dr sa iti prescrie doze de tratament ptr aparat si un farmacist bun stie sa iti spuna eventual cu ser fiziologic si ser de mare cum sa faci...
Eu folosesc frecvent ser fiziologic simplu si stiu de cineva care face cu ceai de musetel la copil ptr secretiile din gat ,iar ptr tuse si raceli il fac combinat cu ventolin, flixotide nebule ,dar ptr asta iti trebuie obligatoriu schema de la dr adaptata pe varsta si kg copilului,,,
Cauta un dr care sa stie cu ce se mananca si cum sa il foloseasca,,e foarte bun in tratarea racelilor la copii, de foarte multe ori te scapa de antibiotic....
multa sanatate
Mi-Ka spune:
Multumesc dragi mamici
Am auzit de o alta dr. pediatra si am sa iau legatura cu ea , iar apoi o sa urmez schemele recomandate de ea...poate cu timpul o sa ne si mutam la ea...
Pupici
_
szivarvany spune:
Home-made la recomandarea pediatrei: ser fiziologic.
Pt tratament cu bronhodilatatori pediatra noastra trimite copiii bolnavi la pneumoftiziolog-pediatru.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
iliana23 spune:
buna ziua!in primul rand ma numesc iliana am o printesa de 4ani si nepotelul de 3ani care momentan e ca si baetelul nostru.am tinut sa ma prezint ptr ca e prima data cand scriu pe acest forum.urmaresc de multi ani acest site si vreau sa va felicit pe toti care contribue la mentinerea si dezvoltarea lui..,dar sa trecem la subiect:eu folosesc la fetita mea aerosoli de cand avea 1 luna si jumate am inceput cu aerosoli ptr raceala apoi ptr tuse si apoi prt bronsita asmatica care persista si acum si o face de cel putin 4 ori pe an.in urma cu un an ne-am intors in tara ,si de atunci incerc sa gasesc un pediatru care sa ne dea un tratament bun ptr fetita.am incercat la mai multi ,unul nu il recomanda deloc unul spune ca nu ajuta ,unul mi-a dat mai multe si nu au avut efect...etc.v-as ruga din tot sufletul sa-mi spuneti si mie daca foloseste cineva ceva ptr bronsita asmatica ....eu momentan folosesc ser fiziologic cu CLENIL ptr aerosol(beclometasone ) si picaturi breva sau broncovales pe care inca le cumpar din italia si ne simtim foarte bine cu ele doar ca mi-as dorii sa pot lua ceva de la noi ptr ca mi-e destul de greu sa le procur.va multumesc din sulet anticipat!sanatate multa si pupici la pitici
biliana23