Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 *148*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Pisik-utelor, cum mai sunteti?

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgyiuly

Fetelor ajutor: fata mea a facut febra 39.9( rectal) si de 2 zile e tot cu febra..am tot dat vina pe dinti ca tocmai ii sparge unul ...dar totusi chiar asa febra mare sa faca???Alte simptome nu are!!!

urgent antitermic supozitor, hidratare multa.
sosete stropite cu otet in picioare.
eu, la febra asa de mare as duce-o la urgenta, sa nu faca convulsie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Eu gatesc budinca data la noi pe forum ieri de m_monique, acum am scoso de la cuptor si am gustat asa fierbinte un colt si a iesit ,o sa-l dau gata oe husband cu mancaruri pentru bebelusi (si noi of course vom gust)... ca compesatie o sa fac si gogosile alea rapide, tot pe forum postate... nu ma complic cu multe ore in bucatarie, sa avem timp si pentru "fumat ierburi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

La multi ani ghioceilor nascuti azi.Am uitat sa va zic cum il cheama pe baietel,Theodor Bogdan.L-am nascut la Cantacuzino la 40 de saptamani.Nastere naturala, fara epidurala.Am vrut cu epidurala dar nu s-a putut ca ii batea inima baietelului prea incet. Pot sa va zic ca nasterea a fost groaznica, noroc ca am avut o prietena care a stat cu mine.Eu imi luasem la mine si o carte, ca tot citisem ca se naste foarte usor cu epidurala si am zis sa nu ma plictisesc in timpul travaluilui.Dar nu a fost asa cum am visat, sa nasc usor si repede in maxim 2 ore.Asta e, a trecut acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireal spune:

ma duc sa-i fac baita ca azi nu a dormit decat vreo 2 ore si e cam terminat acum, se sprijina pe picioarele mele.cred ca la 8 pica lat si ma trezeste la 6.30.mie imi place sa dorm mult dimineata, dar nu prea mai pot, decat cand e tati acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

mireal, bine ai venit!
Si cum se numeste ghiocelul voinicel?

Edit: am aflat intre timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:

Fetelor ajutor: fata mea a facut febra 39.9( rectal) si de 2 zile e tot cu febra..am tot dat vina pe dinti ca tocmai ii sparge unul ...dar totusi chiar asa febra mare sa faca???Alte simptome nu are!!!

Anamaria, Gianina, Nicki copii voastri ce boala a copilariei au avut....ca ma gandesc ca poate asta o fi si la noi?Cum au aoparut petele initial?
Pediatra e abia maine dupa amiaza!

Nu stiu incotro sa o iau!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009)
10 luni

Antitermice la 4 ore.
Ii dai acum panadol de ex si peste 4 ore nurofen
Daca nu are diaree ii poti da supozitoare.
la 12 ore cate jumatate de supozitor de novocalmin (la noi nu si-a facut efectul si i-am dat Diclogesic)

Nu te panica. Ideea e sa nu ii dai aceeasi substanta activa de antipiretic, asa ca nbu sunt multe daca la asta te gandesti.

Dozele sunt cele de pe cutii (4 ml la pnadol si 2.5 ml la nurofen)

Hidratare cat cuprinde si nu o forta sa manance ca vomita de la febra.
Ii poti pune si sosete cu otet (mie mi s-a parut ca parca il linisteau putin pe Vladimir).

Vezi daca are rosu in gat. Ii poti da tantum verde (un puf).

Bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tufete, eu cand va aud vorbind de temperaturi asa mari, peste 39, mi se face rau, eu m-as panica de n-as mai sti de mine, nici nu pot sa-mi imaginez. Bine, Sophiphi n-a facut niciodata febra pana acum, dar la cum ma cunosc cred ca as innebuni, degeaba ati scris voi atatea scheme aici ca n-as mai fi buna de nimic
Simplyana, exact asa face Manole...Cand vin acasa dupa cateva ore, hai maximum o zi, se bucura de numa. Eeeei, de cate ori am fost plecata mai multe zile stiam scenariul...Cand intram in casa, copleshit de revedere, sarea de nebun pe mine, se bucura, ma darama, imi amusina bagajele...cam 2 minute. Dupa care se gandea:"eee, ia stai, de cate zile n-a mai dat pe-acasa? Era sa uit ca-s extrem de suparat! Ia sa ma controlez si sa-i dau o lectie" bai si se facea stana de piatra, se retragea intr-un colt si se facea ca nu ma vede si nu ma aude!! Era clar modul lui de a ma pedepsi ca i-am creat asa spaima cum ca am plecat de tot...
Tot ce-i posibil ca asta sa fie si schema Evei, eu zic sa nu subestimam bebelusii...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
9luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:

Anamaria, Gianina, Nicki copii voastri ce boala a copilariei au avut....ca ma gandesc ca poate asta o fi si la noi?Cum au aoparut petele initial?

Georgiana

10 luni

Sanatate multa!

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Citat:

Georgiana

10 luni

Eu zic sa-i scazi febra cumva neaparat, si daca ii tii febra sub control si nu e moale-adormita mereu-miorlaita, poti sa astepti pediatrul sa traga el concluziile. Daca nu, la urgenta! Mie personal imi e mai frica de febra la bebeluai decat de orice altceva.

Febra ii scade cu paracetamol supozitor si isi revine repede, e miorlaita doar cand e febra mare, cum scade e activa.
Ma ingrijoreaza ca nu stiu cauza...de aia ma gandesc la bolile copilariei!
lui Luca mic

Georgiana

10 luni

Mergi la inceput