Cea mai scumpa piesa de arta
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
Carolyne spune:
Edit la mesajul precedent: tablou vandut pentru 50000$ (sa nu se inteleaga gresit 50$)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Ma bag si eu,tot ca o afona ce sunt,si spun... Fiecare artist,fie el sculptor,poet,pictor,isi transpune trairile,sentimentele,viata,emotia in operele sale.Si intotdeauna vor fi oameni carora le plac sau nu operele respective. Nici pe Bacovia nu il inteleg multi,trebuie sa il studiezi sa vezi in spatele cuvintelor. Intotdeauna artistii neintelesi sunt cei mai apreciati.Fiecare secol are "moda"lui in orice domeniu.Daca va uitati la anul in care a fost sculptata (1961)vedeti ca era la 15 ani dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial,nu puteti sti ce sechele i-au ramas....zic si eu. Mie personal nu imi place vizual,dar ca arta e de apreciat.
Lali Lacra de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Cei mai multi percep arta doar ca pe ceva decorativ, luminos, linistitor. Partea nelinistita, framantata, tulbure a vietii ar trebui sa ramana in umbra, bine ascunsa, nicidecum exacerbata si culmea si platita cu milioane!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
de ce trebuie asa ceva?
arta a pus dintotdeauna cele mai profunde probleme, doar ca asta s-a facut nu tezist, nu deckarativ, si subtil, mai precis, au fost exprimate sentimentele care apar in urma acestor problematici.
Ai ascultat simfonia a 5-a de Beethven? sunt convinsa ca da. este ea decorativa? NU, luminoasa? DA>
este ea profunda, plina de intrabari, plina de tristete? Da.
E plina de speranta? DA.
(Olympia, nu vb cu tine, sunt intrebari retorice :) )
Arta adevarata poarta cu sine toate aceste sentimente.
daca vrem decorativ si placut si caldicel ne luam pestele pe mileu si gata.
Sculptura lui Giacometti nu e doar sumbra. Dar e nelinistitoare.
oamenii vor sa ramana caldicei.....
foarte bine, e dreptul fiecaruia sa aleaga. Nu e nmeni obligat sa-i placa nimic.
Dar va rog, nu ne faceti pe noi aia carora ne place sa ne simtim prost pentru asta!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
sabina...da o copie fidela 100% dupa piesa lui giacometti nu iti da aceleasi sentimente?
tu vrei sculptura ca material...sau sa stii ca fost facuta de unul care merita atentie!
iileana spune:
La topicul asta, cred ca s-au amestecat doua "fire de discutie" oarecum separate, 1. partea despre cine e Giacometti si ce vrea el dimpreuna cu arta moderna cu tot. si 2. partea de afacere.
Despre nr. 2 as mai zice ceva:
Citat: |
Adica artistii mari si consacrati nu mai pot fi detronati, iar operele lor nu prea se intampla sa-si piarda din pret? asta pare sa reiasa din ce spui. |
Da, asta vreau sa spun.
Cred ca e greu de presupus ca unui artist consacrat, de valoarea lui Giacometti, sa-i scada cota. S-ar prabusi casele de licitatie si implicit piata de arta. (Ca tranzactia nu s-a facut la o casa de licitatie din Bucuresti prima pe stinga Papua Noua Guinee :)), ci la Sotheby’s.)
Poate daca vin martienii, altfel nu-mi pot imagina ce s-ar putea intimpla.
Daca vine, de exemplu, doar (!) un razboi, preturile nu numai ca s-ar mentine, dar ar creste. E pur si simplu un mod de a investi in valori sigure. Opere de arta, timbre de valoare... ( Stiti istoriile despre mari averi care au fost transportate/securizate/salvate, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, prin intermediul unui... clasor de timbre.)
In alta ordine de idei, ma gindeam c-ar fi interesant de pus, sumei asteia (74 de milioane de euro/1 buc. Giacometti), si un element de scara. De raportare.
Clubul de fotbal Manchester United a acceptat oferta spaniolilor de la Real Madrid pentru atacantul Cristiano Ronaldo, de 93 de milioane de euro (131 de milioane de dolari), transferul jucatorului portughez devenind astfel cel mai scump din istoria fotbalului.
Pe locul al doilea in istoria celor mai scumpe transferuri din istorie, se situeaza francezul Zinedine Zidane, vandut de la Juventus la Real Madrid in anul 2001 pentru 73,5 miloane de euro. Totodata, Real Madrid isi adjudeca si pozitia a treia a topului, dupa ce tot anul acesta l-a transferat pe brazilianul Kaka de la AC Milan, cu 65 de milioane de euro.
( http://www.zf.ro/zf-24/cel-mai-scump-transfer-din-fotbal-real-madrid-a-platit-93-de-milioane-de-euro-pentru-atacantul-lui-manchester-cristiano-ronaldo-4531716/ )
Eee?
Cum suna?
Facem un topic separat sa ne minunam de cum se plimba banii prin lumea asta?
![](icon_smile_cool.gif)
Alexa Ioana spune:
de'asta nu mi'a placut niciodata conceptul de "critica de arta". e ceva mult prea subiectiv. si imposibil de cuantificat.
de fiecare data cand aveam ca tema "criticarea" unei opere de arta, ma limitam la tehnica folosita, incadrarea in curent, chestii din astea. oricum, mi se pare absurd sa contesti valoarea unei opere de arta prin prisma propriilor sentimente ("mie nu imi place", "mie nu imi spune nimic").
iar referitor la "frumusetea" unei opere de arta...
nu stiu daca cineva poate spune despre pictura www.flickr.com/photos/sokref1/2325141972/" target="_blank">asta ca e "frumoasa", dar mi se pare imposibil sa i se conteste valoarea...
si ca sa fiu si eu subiectiva si "on topic", mie'mi place giacometti .
si pentru ca nu ma pot abtine, mi se pare imposibil de comparat "walking man" cu "david"... e ca si cum ai compara mere cu pere...
edit din motive de typo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
am vrut sa zic mai multe, dar m-am razgindit
iileana
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
iileana spune:
Citat: |
daca vrem decorativ si placut si caldicel ne luam pestele pe mileu si gata. |
Daca ne multumim cu putin :D.
Am vazut, pe vremuri, o chestie mult mai tare.
Tot pe un televizor, tot pe un mileu, tot din sticla de'aia ciudat irizata, dar reprezenta nu un peste, ci... o lebada cu un peste-n plisc!
Asta piesa rara, de colectie....
![](bandit.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Daca vine un madoff din US, un abrahamovici si 2 seici impreuna cu gagicile la licitatie e clar ca pretul urca la max si noi aici intre artisti chibitam ca "e normal tu...asta e valoarea statuii reale".
deci...pretul ala e corect pus sau nu...ca yo as putea sa spun ca este un pret al stupizeniei si arogantei in acelasi timp! si as fi f corect..este?