Cea mai scumpa piesa de arta

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Se cheama suprafata vibrata si e tehnica de modelaj preferata de el.
Ca rezultat vizual, da greutate materialului final pentru ca "inghite umbra" si compenseaza subtirimea siluetei.
Modelajul de genul asta, vibrat, agitat, aparent necontrolat, spune mult despre framintare si tristete, despre suflet, daca vrei :P.

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

Superb! Multumesc, Iileana!

Cu tot riscul ( muff-in, tu nu citi ca te ia raul de la stomac) trebuie sa spun ca m-am uitat indelung la poza si imi place foarte mult opera asta a lui Giacometti ( nu, nu am mai vazut-o inainte) si da, as licita pentru ea daca m-ar tine buzunarul in special fiindca e din categoria celor care-ti dau o anumite stare.
Te trimite in lumea omului care merge.

Iti pune intrebari despre tine si te provoaca sa pui intrebari despre el. Cine e acest om, unde se duce el si, mai ales de ce e trist.
Vezi dar, Iileana, cit de mult mi-a placut ca ai scris despre tehnica modelajului lui Giacometti. Un artist genial trezeste prin forta lui creatoare emotii si cunoscatorului dar si ( sau si mai ales) necunoscatorului.

Mi se pare o sculptura vie ( aproape ca-ti vine sa-l prinzi pe om de umar sa-l opresti), frapanta si cred ca mi-ar placea s-o privesc seara din fotoliul meu, in sufragerie, inventind de fiecare data o alta poveste despre omul care merge (uitati-va numai cum i se lipesc pasii de drum, cred ca mi-ar lua ani sa inteleg de ce ii este atit de greu sa mearga). Repet, superb!

( muff-in te-am avertizat sa nu citesti...)

“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

O lista cu arta si pretul ei
http://www.forbes.com/2005/12/20/cx_lh_1221featslide.html?thisSpeed=90000

Cele mai scumpe picturi
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_paintings

Cele mai scumpe sculpturi
http://www.theartwolf.com/10_expensive_sculptures.htm

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Un artist genial trezeste prin forta lui creatoare emotii si cunoscatorului dar si ( sau si mai ales) necunoscatorului.

Cu alte cuvinte esti emotionata, dar nu atit cit sa nu simti respiratia altor necunoscatori in spate. Absolut frapanta! Ca mi-a facut pofta ma duc sa-mi fac un expresso.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilanda

allinta, opera de arta este o forma de exprimare a artistului, o redare personala a unei viziuni sau a unei idei. Iar subtirimea siluetelor lui Giacometti este, in mod evident, viziunea lui despre figura umana, stilul lui, modul lui de exprimare.

Eu am spus ca nu ma pricep.
Dar tot imi displace aceasta forma de exprimare a acestui artist.
Si chiar ma rad de uratenia ridicata la rang de arta unica si irepetabila.
Chestie de gusturi si de pregatire.
Daca artistii creaza arta doar pt cunoscatori, atunci sa le cumpere doar cunoscatorii operele, fiindca numai ei le inteleg mesajele cifrate.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Andrada, sa mor daca inteleg ce zici acolo:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Un artist genial trezeste prin forta lui creatoare emotii si cunoscatorului dar si ( sau si mai ales) necunoscatorului.

Cu alte cuvinte esti emotionata, dar nu atit cit sa nu simti respiratia altor necunoscatori in spate. Absolut frapanta! Ca mi-a facut pofta ma duc sa-mi fac un expresso.

Cred ca nu mi-am ales cuvintele bine.
Eu sint necunoscatorul din poveste si nu m-am referit la nimeni altcineva. Sint un necunoscator dar iata sint snob si ma dau in vint dupa fite de genul lu' omul ala care tot mergea undeva.
De aia o rugasem pe muffin sa nu citeasca, sa nu-i mai stric si eu seara cu snobisme. In niciun caz nu am apreciat cunoasterea sau necunoasterea ei in domeniul artei.
Atit.

“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Eu am spus ca nu ma pricep.
Dar tot imi displace aceasta forma de exprimare a acestui artist.

Si ce anume ce iti displace? Poti exprima?? :)

Citat:
Si chiar ma rad de uratenia ridicata la rang de arta unica si irepetabila.
Chestie de gusturi si de pregatire.

Cu chestia de gusturi sint de acord. Dar in loc de pregatire, as zice, hmm, sensibilitate. Simti ori nu simti ceva fata de arta. Daca simti, te poti exprima. Daca nu, e penibil sa pui etichete cu seninatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Slabiti, slabiti, slabiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hai sa scriu si eu off topic un picut:D
da e despre sensibiltate versus pregatire.
Lil, mai tii minte discutia despre poza cu Dali si pisicile zburatoare fata de cea cu Matisse si colivia. Acum 2 luni am avut o discutie cu un om deosebit de cumsecade, nu stiu daca avea bac-ul, era dintr-un sat de pe langa Calarasi. .
si imi zice: ce artisti comedianti mai sunt si astia azi? se sclamabaie in toate felurile si imi vine sa plang de oroare cand ma uit la ei.. Pai inainte ma uitam la unu, nu scotea un zambet, nu i se misca un muschi pe fata si eram pe jos de ras.

Adica omul asta, fara nicio pregatire, doar ghidat de sensibilitate, a facut distinctia intre scalambaiala si umor veritabil , dpdv al actorului.

A mers direct la esenta. Buster Keaton carevasazica:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta
La nivelul meu de afon...
Intrebare : de ce o oribilitate ca aceasta caricatura a unei statuete este ridicata la rang de unicitate in arta moderna...

(tot in calitate de afon, dar care are legaturi cu lumea artei) iti pot spune ca acea sculptura nu este "caricatura de statueta" (decat dupa calificarile unui afor) si este ridicata la acel rang pentru ca chiar este unica si originala. Asta inseamna ca a fost creeata de catre artist, nu este copia 578 din 89335486 de copii manufacturate si vandute prin bouticurile de decoratiuni interioare.

Acea piesa probabil va fi expusa/imprumutata la diferite muzee/expozitii din lumea intreaga, ceea ce va aduce bani din vizionarea acelei piese (remember, unii oameni inca mai merg la muzee).
Daca a fost cumparata de un colectionar privat probabil va fi stocata intr-un depozit, ma indoiesc ca va fi pusa la display in sufragerie.

Oamenii bogati nu trebuie neaparat sa aiba gust in arta. au oameni platiti cu comision (procentaj din valoarea operelor) care cumpara pentru ei (uneori nici nu vad opera inainte de cumparare).
Va imaginati ce comision a facut agentul care a facilitat cumpararea sculpturii lui Giacometti.

Iileana

Mergi la inceput