Cea mai scumpa piesa de arta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Da' de ce e asa ciupitä de värsat?

nici eu nu ma putui abtine

Come to the Dark Side. We have cookies!

Se cheama suprafata vibrata si e tehnica de modelaj preferata de el.
Ca rezultat vizual, da greutate materialului final pentru ca "inghite umbra" si compenseaza subtirimea siluetei.
Modelajul de genul asta, vibrat, agitat, aparent necontrolat, spune mult despre framintare si tristete, despre suflet, daca vrei :P.

iar nu m-am putut abtine :))))....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

nici cu sculpturile lui Brancusi nu ma laud ca as rezona (daca nu ma pricep, asta e si pace buna!...). dar parca nici una din compozitiile brancusiene nu era asa de inestetica precum sperietoare ceea :D

Mergi la inceput

Citat:
Mie mi se pare ca sufera de anorexie.

"Subtirimea" siluetei umane reprezentate nu e rezultatul anorexiei :) ci al sintezei operate in mintea/viziunea artistului. Ramine esenta, miscarea si... nah... sufletul.
In plus, organizeaza golul.

Da' Modigliani va oripileaza in egala masura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Se cheama suprafata vibrata si e tehnica de modelaj preferata de el.
Ca rezultat vizual, da greutate materialului final pentru ca "inghite umbra" si compenseaza subtirimea siluetei.
Modelajul de genul asta, vibrat, agitat, aparent necontrolat, spune mult despre framintare si tristete, despre suflet, daca vrei :P.

Multumesc pentru lamuriri. Mie, suflet euclidian, imi dadea impresia de lucrare neterminata

Sa'ndraznim a vedea un descendent aici?

Mergi la inceput

Citat:

Nu, acolo vedem numa' ca tehnica de vibrare a suprafetei se foloseste mult in arta monumentala. (si mai vedem ca numai tehnica utilizata nu garanteaza valoarea unei sculpturi, mai trebuie cite ceva, care poa' sa fie sau poa' sa nu fie, cum ne e norocul :)).

Nu Giacometti a inventat tehnica asta, e folosita de cind lumea a bagat de seama ca o suprafata de acest gen face ca volumul sa fie mai bine perceput de ochi. Adica de mult :).
De ex., statuile de pe Acropole au lustruita adesea doar partea de jos, sus ramin la stadiul de cioplitura, se pastreaza amprenta loviturii mecanice pe piatra.

Da' ce-i drept Giacometti a consacrat-o. Pe ea, pe tehnica.
Ca uite asa ajunseram sa vorbim de ea aici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:

Asta seamana leit cu Charles de Gaule de la intrarea in Herastrau.
Sigur nu sunt gemeni, Maniu si de Gaule ?

edit: iileana , omagiile mele! vad ca te pricepi la arte plastice! nu stiam asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ileana, acum cica se zice "a radicalizat" tehnica respectiva

Cam asta fac artistii dintoteauna. Nimic nu e nou sub soare, tot ce vedem mai ales in arta sec 20 este radicalizare a tehnicilor si ideilor deja existente, dar nu atat de evident expuse.

Mie mi se pare foarte bine ca se mai vinde cate o opera de arta la preturi din astea.
E reconfortant pentru specia umana sa vezi ca mai aspira cate cineva la frumos.

cat despre afirmatia cu saracii etc etc, de unde stii ca persoana respectiva nu a daruit dublul sumei pt caritate.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Daca nu-i de pus in sufragerie, atunci care e scopul cheltuirii a atatea zeci de milioane de euro, doar ca sa-l tii incuiat intr-un seif?

Investitia in opere de arta este vazuta ca fiind una sigura, lipsita de riscuri.
Intr-o lume in care pretul aurului/petrolului/armamentului/etc fluctueaza, oamenii bogati cu B mare prefera sa investeasca in valori al caror pret creste cu fiecare secunda care trece peste ele, ca in cazul de fata.

Pe de alta parte, optica asta:
Citat:
Cu 74 de milioane euro mai bine ar fi ajutat oamenii in nevoie.
(care e, dealtfel, aplicabila nu numai comertului cu opere de arta) este, cred eu, corecta.
Asa e, din pacate, lumea asta construita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaba-rema

Asta seamana leit cu Charles de Gaule de la intrarea in Herastrau.
Sigur nu sunt gemeni, Maniu si de Gaule ?

Da, da! Ocazie cu care imi recunosc ignoranta in domeniu si admit ca l'am vazut pe unul la intrarea in Herestrau si pe celalalt la iesirea din Cismigiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu vad si altfel.
Pentru razboaie se cheltuie sume infinit mai mari.
Si atunci?
mi se pare ok sa exista din cand in cand cate un exemplu referitor la cum ar trebui cheltuiti banii daca ar exista posibilitatea....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput