Fara sprijin dar insarcinata (2)
Raspunsuri - Pagina 14
dulse spune:
a zis mama ca o ducem maine la dispensar sau poimaine ca cica a dus fisa aia de la spital si fata e inscrisa unde sunt si eu si mama si restul familiei la doctorita noastra. vad ca are nascucul infundat si nu stiu ce sa-i fac... i-am luat pompita
da nu e buna de nimic
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulse a zis mama ca o ducem maine la dispensar sau poimaine ca cica a dus fisa aia de la spital si fata e inscrisa unde sunt si eu si mama si restul familiei la doctorita noastra. vad ca are nascucul infundat si nu stiu ce sa-i fac... i-am luat pompita da nu e buna de nimic |
Cumpara ser fiziologic si pune-i in nasuc.
Vezi ca in camera unde doarme sa nu fie aerul uscat.
Eventual pune pe calorifer un bol cu apa.
Intreaba la farmacie de batista bebelusului. Se ataseaza la aspirator si nu e daunatoare bebelusului. Poti sa o incerci si tu inainte, ca sa te convingi. Dar citeste bine instructiunile de utilizare.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
blackgirl0 spune:
Eu as insista sa vina un medic acasa! Tu nu ai medic de familie care sa aiba in evidenta copii? Cu certificatul de nastere (copie) si cu fisa de la maternitate trimite-o pe mama ta la un medic de familie care tine in evidenta si copii si anunta ca ai nascut. Este obligatia lor sa vina sa vada copilul acasa, in primele 10 zile de la nastere, apoi si la o luna. Abia de la 2 luni duci copilul la dispensar pt vaccinari. Altfel nu!
NU scoate copilul nou-nascut pe vremea asta afara, in frig, intre oameni bolnavi si raciti! Fereste-o cat poti de mult de contactul cu lumea mai ales acum!
Pt nas: ser fiziologic cate 1-2 picaturi in fiecare nara si cu batista bebelusului conectata la spiratorul pus pe minim ii scoti bland mucisorii din nas.
Si numai usca rufe in camera copilului!!!! Mai bine pune un bol cu apa pe calorifer! Este mai bine!
Iasmin08 spune:
Dulse, felicitari pentur fetita, sa iti traiasca.
Subscriu la ceea ce ti-a spus blackgirl. Nu scoate fetita sub nici o forma din casa. Medicul de familie are obligatia sa vina la domiciliu sa vada copilul dupa nastere.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
alex_andra spune:
Da, normal este sa vina doctorul acasa. Dar dulse a zis ca doctorul de familie a zis ca daca fata-i bine, sa nu vina cu ea. De aici am dedus ca doctorul nu e dispus sa-si miste fundul pana la ea acasa. Desi este obligatia lui, dar din pacate, asta e, nu toti se poarta asa cum ar trebui.
Si dupa cum Dulse a povestit ce i s-a intamplat pe perioada sarcinii si la nastere... cred ca la fel se poarta si in prezent doctorul ei.
Dulse, deci subscriu la ce au zis fetele mai sus. Afara este frig si nu e bine sa scoti fetita asa repede.
Si eu am nascut iarna si n-am scos fata afara o luna,desi abia asteptam
Abia dupa o luna am inceput sa o scot cateva minute pe zi.
Dar la noi a venit dr de familie acasa, intr-adevar.
In alta ordine de idei Dulse, sper ca ti-au zis la spital ca trebuie sa vii la un control la cateva saptamani dupa nastere, nu ?
Sper ca sunteti bine amandoua, va pup.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
blackgirl0 spune:
Dulse, inscrie atunci fata la alt medic de familie. Nu-i nici o rusine! Poate sa fie chiar medicul in contra-tura cu dr. tau sau alt medic la dispensar. Sunt o multime. www.news20.ro/clinici_CONSTANTA_1.html" target="_blank">Uite numai cati am gasit eu, la o simpla cautare! Sau www.romedic.ro/cabinete/Medicina_de_familie/Constanta/" target="_blank">aici. Este normal sa planga fetita, abia a aterizat in lumea asta larga, poate are si dureri de burtica (cumpara-i Sab Simplex, cate 15 picaturi inainte de masa) sau fa-i un masaj bland pe burtica sau aseaz-o cu burtica in jos pe picioarele tale.
Insa sunt anumite chestii pe care un medic de familie tb sa stie de copil: fontanela, daca mai are icter, cum sta cu parametrii, cum a luat in greutate, cate scaune pe zi, cati pampersi uda, cum sta cu reflexele, cu ochisorii, cu bontul ombilical etc. etc. Deci chiar daca fata este bine, vioaie, sanatoasa, un medic tb sa o evaluze periodic in primul an de viata.
cristina_miruna spune:
Dulse, in ce zona locuiesti? Poate reusesc sa-ti recomand un medic pediatru aproape de tine. E foarte important ca medicul sa fie din zona in care locuiesti. Nu mai usca hainute in camera copilului! Batista bebelusului este ff buna, dupa cum ti-au spus si fetele. Costa in jur de 50 ron si o gasesti la farmacie. Este indicat sa folosesti si serul fiziologic nu doar pompita. Bebita e posibil sa aiba colici. Eu o puneam cu burtica pe burta mea, direct pe piele si se calma. E important sa ai grija ce mananci ( am inteles ca alaptezi) deoarece tot ceea ce consumi tu se regaseste in laptele matern. Mananca supe, lactate, fructe. Deasemeni poti sa bei si ceai de chimen si anason, pe langa ca stimuleaza lactatia sunt si ff bune impotriva colicilor. Ai fost la spital sa-ti scoata atele de la operatie? La 40 zile dupa nastere tb sa te duci la control la un medic gineco. Te sfatuiesc sa mergi la un cabinet particular. Acolo medici sunt mult mai amabili.
Lali_mete spune:
Doamne ce oameni..ce zic oameni,animale frate... Cum profita de situatia disperata a unei femei nestiutoare...de ce au pus-o sa semneze "ca nu e vina lor daca patea ceva fetita"? Ba era,vina celor care au vazut-o la ultima internare,i-au facut eco si atunci,trebuia sa se vada ca nu mai are lichid,mai ales ca Dulse spunea de ceva timp ca bebelusa e agitata..Off asa imi vine sa le spun ceva acestor medici... Bine le-au facut femeile care i-au filmat pe astfel de medici si le-au facut reclamatii.Este inuman tratamentul aplicat acestei fete.Prima data o faceau tiganca la orice pas,acum i-au cerut bani altfel nu o bagau in seama..INtre ce oameni train ?
Lali Lacra de
Paul-Iulian
dulse spune:
A fost mama ieri la dspensar si i-a spus Doamna doctor ca vine intre 9 si 12 si nu a venit.. o astept si azi.. fata nu mai plange ii dau putn laptic in biberon cu sab mananca din 3 in 3 ore acum... noaptea dormim amadoua foooarte bine ca ii dau sa pape inainte de baitza si find obosita se mai trezeste dupa 4 ore ii dau sa pape si dupa aceea la 3 ore. mi-am scos atele luni. nu mi-a zis sa ma duc la control... nu m-a intrebat daca ma mai doare operatia sau ceva.. fata a fost mama si a declarat-o astazi. de la spital mi-au zis doar mananca iaurt lapte fierturi si supe nu manca fructe nu manca prajeli ... si am anemie mare.. nu stiu de unde sa-mi iau eu fierul daca mananc numai supa si cartofi fierti si un iaurt pe zi.. si mai ales ca ma ia ameteala imediat .... n-o scot afara ca nici eu nu ies.... daca nu vine saptamana asta ii spun mamei s-o inscrie in alta parte