Locul fetelor Nou-Venite (65)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

dna jurista la finante va raspunde in continuare:
nu poti lua indemnizatia de maternitate timp de 2 ani decat fie 600 de ron pe luna+200 de ron alocatia copilului fie 85% din venitul din care s-a retinut CAS-ul(atentie nu castigul pe care s-a platit impozit pe profit)!+ cei 200 de ron , alocatia pe primii doi ani ai puiutului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polo spune:

Nike este vorba de OUG 148/2005 actualizata, pentru ca eu citesc acum si vad altceva cap sec sunt

Citat:
citat din mesajul lui nike974

fetele mele,
legea zice asa:
primesti cei 600 de ron lunar,timp de 2 ani NUMAI DACA AI COTIZAT IN ULTIMELE 12 LUNI, LUNA DE LUNA LA bugetul asigurarilor sociale.
ce spune trutzi e valabil doar in cazulspitalizarilor.
din pacate nu s epoate cotiza la venirea in tara, retroactiv.
cat priveste plata impozitului pe profit, cota unica de 16%, nu are legatura cu plata asigurarilor sociale(somaj,sanatate),el reprezinta un impozit prevazut de Codul Fiscal, ce nu iti da dreptul la asigurare medicala gratuita.

http://community.webshots.com/user/diove

Mergi la inceput

de asemenea,
mi-au spus colegii de la min muncii, lipsa platii timp de 12 luni inainte de nastere a CAS-ului atrage dupa sine imposibilitatea luarii acelei sume de care spuneam(600 de ron,85% din cat ai castigat).
daca mai aveti intrebari, rogu-va.

Mergi la inceput

draga mea,
ceea ce am scris este ultimul raspuns de la mnisterul muncii.
poti plati CAS-ul ca persoana fara venituri,insa nu beneficiezi d eajutorul de maternitate.
pt profesiile liberale, el se retine din castigul pe care il declari,adica il platesti tu la castigul declarat d etine,pe care platesti separat cota unica de 16%.

Mergi la inceput

Nike, scuze daca sunt agasanta cu plata CAS era Ariana. Eu vroiam doar sa ma lamuresc daca cei 85% se calculeaza din venitul net impozabil sau din venitul net pentru care se plateste CAS. Asa cum am mai spus la mine venitul impozabil este mai mare decat cel pentru care se plateste CAS, si nu este vorba de profesii liberale.
Imi cer scuze inca odata daca sunt cicalitoare (numai de asta nu ai tu nevoie acum) sau off topic.

Mergi la inceput

Trutzi draga, despre ce pastilute chinezesti este vorba? ca daca il fugaresc in continuare pe sot este posibil sa fie cazul. Pastilutele tale nu cumva afecteaza gigei?

Mergi la inceput

polo,
nu esti.ma bucur sa pot ajuta.

ok.am retinut intrebarea ta.eu stiu ca se da acel 85% din venitul din care platesti CAS-ul.stiu asta sigur,pt ca, se calculeaza din salariul declarat in ultimele 6 luni!!!!!!atentie mare.
eu deja am vb cu seful si, dupa lupte seculare, am obtinut o marire, pt ultimele 6 luni inainte sa nasc.din ala platesti CAS-ul mai mult, dar 2 ani primesti mai mult.
e in avantajul tau!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babiela spune:

nu va mai gaseam, v-am lasat ieri la cap 63 si acum nu intelegeam, cum 65, greu m-am prins
pup vorbaretele

--------------------------------------------------------
mamica de ingeras Cristina-Maria (4-12.02.08) si te rog Doamne si de un aici pe pamant
----------------------------------------------------------
NU CONDUCE MASINA MAI REPEDE DECAT POATE ZBURA INGERUL TAU PAZITOR
----------------------------------------------
Ai grija cand sari in sus de bucurie, sa nu-ti ia cineva pamantul de sub picioare
------------------------------------------------
Doamne ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen
---------------------
II BEBE

Mergi la inceput

polo,
info de mai sus e sigura.
deci, cu 6 luni inainte sa nasti,iti declari un mega venit.atentie, 85% din el nu poate fi mai mare decat 6 salarii medii brute pe economie(6x 1925 brut, 1477 net) si 85% din chestia asta este venitul tau 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babiela spune:

ale sa-ti traiasca bebelusa si sa stea la mami in burtica pana la 9 luni

--------------------------------------------------------
mamica de ingeras Cristina-Maria (4-12.02.08) si te rog Doamne si de un aici pe pamant
----------------------------------------------------------
NU CONDUCE MASINA MAI REPEDE DECAT POATE ZBURA INGERUL TAU PAZITOR
----------------------------------------------
Ai grija cand sari in sus de bucurie, sa nu-ti ia cineva pamantul de sub picioare
------------------------------------------------
Doamne ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen
---------------------
II BEBE

Mergi la inceput