Eminescu... un sfant????
Raspunsuri - Pagina 6
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elyda |
Foarte amuzanta adunatura asta de maimutoaie.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Lala_D spune:
citat din mesajul lui allinta Eminescu a fost un geniu, dar este mult prea exagerat sa devina sfant al ortodoxiei romanesti. Locul lui este in manualele de scoala; sa invete elevii despre el si operele sale. In librarii si biblioteci. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Pai nu-i bai ca doar avem si manuale de scoala ,de religie de la clasa I la a XII a ....poate asa or fi gandit "minunatia".
Happy_in_TO spune:
Minune mare! Ma durea capul tare de tot, am citit acatistul lui Eminescu pus de fdoina si m-a durut si mai tare...
elyda spune:
citat din mesajul lui Happy_in_TO Minune mare! Ma durea capul tare de tot, am citit acatistul lui Eminescu pus de fdoina si m-a durut si mai tare... |
Dana
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Pai nu-i bai ca doar avem si manuale de scoala ,de religie de la clasa I la a XII a ....poate asa or fi gandit "minunatia". |
Sper sa nu le reuseasca "minunatia".
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
petra spune:
Realitatea este ca in ultimii ani, de cand cu nebuia asta informatica Eminescu a fost cam uitat, am vazut la tv ca unii tineri nici nu mai au habar de Eminescu - cine a fost , nu mai vorbim de opera lui, acum cand nu mai este cool sa citesti o poezie sau sa memorezi un vers, celora de la Liga Scriitorilor le-a venit o idee pentru al face cu adevarat nemuritor. Este drept ca dupa trecerea lui (ipotetica) pe lista sfintilor nu s-ar fi apucat tinerii sa citeasca Eminescu in loc sa stea pe net, dar macar odata pe an mai tinea cate o babuta de la tara de Sfantu Eminescu- ca doar era cu rosu in calendarul bisericesc.
In rest salut faptul ca i-a dat D-zeu minte lui Daniel si nici macar nu a mai luat in considerare aceasta stupizenie.
gaba-rema spune:
Lui Eminescu ii aducem zilnic omagiu, fara sa ne mai dam seama,, vorbind romaneste asa cum vorbim acum. Romaneasca moderna e in foarte mare parte meritul lui.
iar eu nu cred ca va fi uitat asa usor de romani.
fdoina spune:
citat din mesajul lui beren Poate il lasam sa ramana om, cu (multe) defecte la fel ca si ceilalti? |
absolut, nici un sfant n-a fost altceva decat om, cu multe defecte, ca si ceilalti
ce sa zic, imi pare rau ca v-am pricinuit dureri de cap, si la fel de rau ca s-a inteles literal sfintenia lui Eminescu, Parintele Ghelasie era un picut poet, iar eu am foografia dansului in coltul cu icoane
si apropo, nu fac parte din niciun grup, sunt doar o gospodina care mai baga cate un ochi pe DC cand isi termina zacusca
ionelabahrim spune:
toata treaba asta despre EMINESCU ar fi trebuit trecuta pe undeva ca POANTA ZILEI ca e tare de tot. . nu ma laud ca stiu toti sfintii din calendar, ori ca recit in fiecare zi din POETUL NOSTRU NATIONAL ,dar mi se pare totusi ca sf M. EMINESCU suna aiurea rau. nu cred ca s-a cerut vreodata parerea poporului in situatii de genul pe care noi muritorii de rand le facem polemici. nu cred ca a ne da cu parerea despre aceasta idee are vreo importanta pt acei care au venit cu aceasta stupiditate. pt ca in final asta este! nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar si mie, ca orcarui muritor de rand mi-a placut si imi place inca M.E. si as vr sa ma gandesc la el ca la scriitorul meu preferat si nu ca la : SA VEDEM...CE SF E ASTAZI? SF M. EMINESCU !
AMIN .