Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (37)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Hello, burtici!

Am aparut si eu, dupa cateva zile de absenta motivata
Citesc de dimineata la cele 1,5 capitole restante, acum am terminat, dar n-am retinut prea multe

Felicitari pt mamicile cu vesti bune!

Madutza, tinem pumnii pt tine si speram sa se rezolve problema cat mai repejor, ca sa treaca si ingrijorarea!

Noi zilele astea am tot alergat de la dr gineco, la cea de familie, apoi la prof. Peltecu si tot asa.

Sunt din ce in ce mai dezamagita de dr mea actuala, care mi se pare ca a tratat cu totul gresit "problema" mea cu TT. Ca sa recapitulez, mi-a iesit un risc de s. down putin crescut - 1/260 fata de 1/250 limita max considerata risc mic (insa riscul de varsta fiind 1/1024, al meu e considerat cumva marit ).
Eu in toata povestea asta am ramas cam pierduta, va dati seama, iar ea - desi nu mi-a spus direct - mi-a dat de inteles ca inclina spre amniocenteza. Mi-a zis ca au mai facut paciente de-ale ei si nici una n-a avut complicatii.
Pe mine sincer m-a ingrozit de la bun inceput amniocenteza, iar recomandarea asa cu usurinta, intr-un caz in care DT a iesit bine, eco morfologica trim 1 la fel, si doar TT (care e oricum mai putin relevant) mai dubios, mi se pare de-a dreptul o abordare gresita.
Am discutat si cu medicul de familie, care are aceeasi parere ca si mine.
Mai mult decat atat, prof. Peltecu, care m-a vazut ieri, mi-a intarit convingerea. Dansul mi-a spus ca ei nu mai recomanda demult TT in situatii ca a mea (e practica internationala deja), pt ca ultimele studii arata ca TT are o probabilitate mult mai mare de a da rezultate false (in comparatie cu DT), ceea ce creste mult incidenta amniocentezelor inutile.
In concluzie, impreuna cu sotul am decis ca vom ignora rezultatul dubios de la TT, nu facem amnio si mergem inainte cu optimism si incredere in Dumnezeu!

Scuze ca v-am facut probabil capul calendar, dar eu de o saptamana ma lupt cu incertitudinile astea. Acum le-am inchis in sertar si am aruncat cheia

Deoarece vreau sa ma transfer de tot la prof. Peltecu si dansul mi-a promis ca vom avea o discutie mai detaliata despre ce urmeaza, dupa ce vin cu rez. de la eco morf. de trim 2, acum m-am trezit cu 2 programari pt morfologie - una la Pelinescu (o aveam facuta de acu 3 luni) si alta la o dna dr de la Filantropia.
Cred ca merg la ambele, ca sa-mi mai linistesc piticii de pe creier

Uff, m-am intins cat pt 3 zile...
O ultima intrebare pt cine ma poate ajuta: trebuie sa merg la centrul de hematologie (din spatele sp. Filantropia), pt analiza de anticorpi (eu avand Rh-). A mai fost cineva? Aveti idee ce program de recoltari au? Pot merge in orice zi?

Va pup fetelor, sa aveti o zi cat mai buna!

Corina 19s+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

[font=Comic Sans MS]Hello, missed me?

Rezultatul e negativ, asa ca de bucurie m-am cinstit cu o inghetata si o placintita de la Mac.

Tam, tam, tam am scapat si de asta.

Nicoleta, felicitari si doamne-ajuta numai la vesti bune in continuare!

Si eu am repetat analizele de sange si urina din proprie intentie paranoica si au iesit toate bune, inclusiv toxoplasma (noi avem pisicutza acasa).

Asa ca

Corina 19s+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare fetele !

Noi am dormit ceva mai bine azi noapte si ne-am trezit abia pe la noua. De atunci am facut o baita calduta luuunga cu muuulta spuma, ne-am rasfatat din cap pana in picioare cu scrub-uri, masti, uleiuri si creme (cate ceva diferit pentru fiecare parte a corpului) si acum ne simtim atat de relaxate...

Madutza, felicitari pentru bibiloi cu putza . Imi pare rau de vestile ingrijoratoare, insa noua fetelor cu piticuti cu rinichi "suspecti" nu ne-a spus nimeni nimic legat de vre-o asociere cu SD... Si daca riscul este atat de mic la tine (la mine era de 1 la 4800) parerea mea este ca n-are rost sa te stresezi cu amnio. Iti tin pumnii pentru glicemie, cred ca ti-au zis sa nu papi 12 ore inainte sa-ti ia sange...

Nati, pentru Cami si "baietelul din burtic" . Foarte funny confuzia fetelor cu ziua mamei tale, pune si tu niste ghilimele pe viitor

Mira, ma bucur ca iti plac retele de pe blogul Ioanei. Sa stii ca nici eu nu ma pot abtine sa nu modific mereu cate ceva in retele altora, daca nu le personalizez, parca nu ies cum trebuie . Carucioare Primii Pasi (vre-o 3-4 modele) am vazut la noi in Carrefour, sigur trebuie sa fie si la voi.

Virgi, felicitari pentru vestile bune, ma bucur ca bebe a ramas fetita. Nu vad de ce ar mai repeta doctorul toate masuratorile... Numai in cazul in care vrea sa "incaseze" mai mult, altfel in 10-15 minute termina de vizualizat cordul. Mare grija cu mutatul!

Ioana (artu), Laurita, eram nesigura de numele fetitei, parca nimic nu era destul de frumos pentru iubiricea mica, multu , incep sa capat incredere ca am ales bine.

Ruxi, eu sunt in medical de cinci luni azi maine, si inca ma suna de la serviciu de cateva ori zilnic, cu diverse probleme... Nu spun de cate ori m-am dus pe la ei sa-i ajut ba cu auditul, ba cu nu stiu ce dosar... Oare cand or sa inceteze? Parca as fi mama lor

Ioana (1234), mama, ce mi-ar placea si mie un catel!!! Mi-as pupa sotul 10 ore non-stop daca mi-ar face o asa surpriza!!! Dar cum inca stam la bloc, si mai vine si bebe, nu se poate

Alesicoo, mamica si ! Felicitari pentru vestile bune de la eco. Doamne da sa-ti vezi cu bine sotiorul acasa, sau daca nu se intoarce, sa-i fie sederea acolo cu mai mult folos!

Rocsy, si minunea mea loveste incetisor in palma, e ca un pestisor care vine daca pui degetul pe acvariu . Dupa mine, daca s-ar putea, as vrea sa o simt non-stop, pana se va naste!

Nico, ma bucur ca ti-ai luat o piatra de pe inima!!! Oricum, se vedea din avion ca primul rezultat e aiurea rau.

Corina, sunt de acord cu tine! Si eu stiam (din discutia cu medicul meu) ca daca in urma DT nu intri in grupa de risc, protocolul spune ca nu se mai fac alte investigatii (TT, amnio). Eu m-am oprit dupa DT. Si oricum, riscul este sub pragul de decizie, nu vad de ce te-ar expedia asa usor la amino.

Nana 25+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Corina, si eu sunt de parere ca o amniocenteza ar fi inutila, mai ales ca riscul e foarte scazut... mai presus de toate, mai ai o parerea a unui medic renumit care iti spune ca nu e cazul... va fi totul bine

Mira fericita 24+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Daca tot nu e activitate pe forum, am cautat pe net despre sangerarea gingiilor in sarcina , am mai filtrat continutul diverselor articole, am pastrat ceea ce am considerat mai important pentru voi si am mai adaugat cate ceva. Spor la citit !

Gingivita de sarcina reprezinta inflamatia tesuturilor gingiei, papilei si marginii libere a gingiei aparuta datorita modificarilor hormonale induse de sarcina asociate cu placa bacteriana.

Sarcina nu produce gingivita, dar poate influenta raspunsul tesuturilor gingivale fata de placa bacteriana, care este de fapt adevarata cauza a gingivitei. Sangerarea gingiilor in sarcina apare cam la 50-100% din cazuri.
SANGERAREA - se produce la cele mai mici atingeri si este datorata hipervascularizatiei.Culoarea gingiei variaza de la rosu stalucitor pana la rosu violaceu.

In cursul primului trimestru de sarcina, gingivita apare ca urmare a productiei crescute de gonadotropi hipofizari si devine evidenta in ultimul trimestru, cand progesteronul si estrogenii au nivelul cel mai ridicat. Lipsa de vitamine A si C din dieta dumneavoastra poate, de asemnea sa contribuie la aceasta suferinta. Semnele clinice ale gingivitei de sarcina se accentueaza din luna a II-a sau a III-a,apoi devin foarte pronuntate in luna a VIII-a si descresc in cursul lunii a IX-a.

Tratamentul gingivitei de sarcina consta in:

-asigurati-va ca nu neglijati igiena corecta a dintilor si gingiilor, chiar daca va produce disconfort si va determina sa nu folositi in mod regulat periajul si ata dentara.

-o apa de gura antiseptica pastreaza senzatia de proaspat si poate reduce potentialele infectii ale gingiilor (amintiti-va sa va clatiti cu ea, iar apoi sa o scuipati, nu o inghititi). Una buna ar fi de la sensodine cu sau fara clorhexidina ; nu corsodyl deoarece continutul de clorhexidina este mare si prin folosirea ei mai mult de o luna produce coloratia dintilor.

-indepartarea placii bacteriene si a tartrului (daca se poate in stadiile cat mai precoce ale sarcinii) si anume detartraj supragingival si cu minim de traumatism subgingival, apoi periaj.

-educarea pacientelor insarcinate pentru o igiena corecta si cotidiana.

-indepartarea prin stergere cu tampoane sau comprese imbibate cu apa oxigenata a placii bacteriene cat si aplicatii cu spatula de perhidrol in santul gingival si pe suprafetele de gingie hiperplaziata ( asta doar in caz de sangerari masive, nu cred sa fie cazul la voi ca nu v-am auzit )

-tratament chirurgical al hiperplaziilor daca devin gigante si interfereaza ocluzia ( la fel, doar in cazurile grave la care gingia inflamata acopera aproape in totalitate coroana dintelui ); altfel, hiperplaziile mici si mijlocii sunt mentinute sub tratament medicamentos si vor fi excizate la circa 4-6 luni dupa nastere deoarece nu dispar singure in mod spontan.

R_ocsy 24 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Corinasmile : imi place atitudinea ta de a incuia toate temerile tale in sertar si de a arunca cheia ; la fel ca si nana si mira cred ca refuzul amniocentezei e cea mai buna solutie

R_ocsy 24 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Nana : se pare ca astazi a fost zi de baita pentru amandoua ... bine , recunosc ... eu doar un dusulet si un spalat pe cap ... nu am mai facut o baita in cada de cand am ramas insarcinata pentru simplu motiv ca mie imi place doar cu apa fierbinte si daca nu e voie am zis pas ( doamne dar ce dor mi-e de o baita adevarata ! ).

R_ocsy 24 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Rocsy, si eu sunt innebunita dupa apa fierbinte... Hmmm, abia astept... Si eu am zis pas in prima faza, ma gandeam ca o sa inghet de frig , dar am cedat: incalzesc foarte bine baia cu aeroterma, pun din plin spumant, si e destul de ok. Si micutei cred ca ii place de numa', ca incepe sa se intinda parca, din momentul in care intru in apa.

Nana 25+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Multumesc fetelor de sustinere! M-am bucurat de rezultat, am iesit zambind d-acolo, iar pana l-am sunat pe al meu am dat-o in plans, cred ca m-a cuprins o minidepresie, de-i intrase lu' al meu consort morcovu' cand mi-a auzit tonul la telefon.

Corina- mie mi-a zis doctora clar ca daca DT iese bine, nu recomanda TT pt ca ies erori si ne facem griji, dar piticii mei au vrut TT si am facut-o, femeia nu s-a opus, dar m-a avertzitat! In schimb rezultatele au iesit bine si la asta, caci ma dusesem razand la doctora, vindecata de una si am plecat bolnava de alta (faza cu toxo), de am uitat sa si platesc la receptie consultul.

Asta e, il platesc maine cand ma duc la eco sa vedem cum stam cu rezistenta pe artere, ca luni iar bat frumul la Fundeni.

Asa ca va urez toate cele bune si un doctor care sa te multumeasca!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Nana, Rocsy, va inteleg pasiunea pentru baile in cada... mai ales cele fierbinti... Eu una sufar ca aici, in Buc, ca nu am decat cabina de dus si nici macar baie calduta nu pot sa fac... Abia astept sa ne luam si noi o casuta. Cred ca la inceput voi petrece cel mai mult timp in cada. Ala va fi locul meu preferat din casa.

Mira fericita 24+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput