pubertate precoce la 1 an si 4 luni??
sunt disperata! Fetita mea in varsta de 1an si 4 luni este suspecta de pubertate precoce deoarece am observat ca unul din sani e mai mare decat cealalt. I-am recoltat analize de laborator printre care si LH, FSH si estradiol, dar numai vineri voi avea rezultatele. Pana atunci stau ca pe ace. V-ati mai confruntat cu asemenea problema? S-a rezolvat cu tratament?
Raspunsuri
Lali spune:
Eu am o prietena care s-a confruntat cu asta dar mult mai tarziu. Un doctori i-a prescris tratament, un altul i-a spus sa mai astepte ca poate fi un puseu hormonal si ca sa va normaliza de la sine ceea ce s-a si intamplat. Din pacate nu stiu mai multe amanunte. Ideea e ca nu trebuie sa disperi, dar cere mai multe pareri inainte sa intreprinzi ceva.
miria_cristina spune:
Eu zic sa mai consulti si pe alt medic. Faptul ca are un san mai mare poate sa insemne ca are un rest hormonal in cazul in care tu ai luat hormoni pe parcursul sarcinii. Acestia se resorb in timp mai indelungat fara palpare si fara stres din partea parintilor.
Chiar daca nu ai luat nimic tot asta poate fi si re resoarbe fara probleme.
Fata mea a avut un san mai mare si mai tare timp de aproape 2 ani si l-am lasat asa pana a disparut umflatura.
Cred ca te-a speriat doctorul tau.
Mai bine, repet, ai mai intreba pe cineva. Eu, una, ma indoiesc ca asta are fetita ta.
Cristina +27 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
cris2202 spune:
va multumesc pentru incurajari, daca se pune problema de tratament hormonal cu siguranta voi consulta si alti medici, sper si eu ca analizele vor iesi OK
va tin la curent
BraveGirl spune:
Si fetita mea are o galma mica la un san, san care pare si mai mare, dar dr. a zis sa o las in pace, doar sa o urmaresc sa nu creasca.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
cris2202 spune:
am fost la enocrinologie cu fetita- analizele hormonale au iesit in limite normale, este dezvoltata corespunzator pentru varsta ei (ma refer la greutate si inaltime)si mi s-a zis ca intr-adevar poate fi un debut de pbertate precoce pentru ca unii copii sunt mai receptivi la estrogeni, dar deocamdata vom urmari pana in iunie cand mergem la control. ne-a recomandat sa nu ii mai dam carne de pui din comert (ptr ca au cei mai multi estrogeni)se sa evitam conservantii si aditivii alimentari
Luminel spune:
Cris, si eu am observat acum un an la fetita mea ca un san este mai umflat decat celalalt...am fost la un medic endocrinolog si mi-a zis ca poate fi un semn de pubertate precoce (mai ales ca ea era inalta fata de media varstei ei, tinand cont si de inaltimea noastra a parintilor) dar ca ea nu crede si cel mai probabil este o neoplazie infantila, asa ceva parca...care se va resorbi in timp...analize endocrinologice nu ne-a dat sa facem, in schimb am facut ecografie la ovare si radiografia palmei, ca sa vada varsta osoasa...totul a fost in regula si de anul trecut pana acum umflatura aia a si disparut...nici n-am mai mers la control...la fel mi-a zis si mie, mai putina carne de pui din comert (ceea ce e cam greu) si sa nu o dau cu creme de-ale mele, numai cu produse pentru copii (ceea ce oricum faceam)...Sanatate multa!
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj