Frustrari generate de functionarii publici !
Sunt mai mult decat suparata, de aici si subiectul.
Astazi mi-am alocat 1 zi pt a rezolva o problema cu CASA de Asigurari de Sanatate, problema pe care o credeam rezolvata din 2007...mi-au pus poprire pe cont...banca mi-a retinut ( comisioane de blocare, comisioane de deblocare si comision de plata 156 lei pt suma poprita de 23.46 lei..)
Astazi, dupa 9 ore!!!!!!!!!!! de stat la usi, de certat cu functionarii publici, de plimbat intre cele 3 institutii : Casa de Sanatate, Casa de Pensii SI Directia Muncii...am platit parcari de 12 lei....si n-am rezolvat nimic!!!! Doar ca dublura "executarii"pe care mi-au trimis-o, iar, nu pot sa o opresc decat cu contestatie in justitie!!!!!!
Asa ca-mi permit sa deschis LISTA Institutiilor Publice de unde ar trebui inceputa "reforma in aparatul administrativ si de Stat"
In functie de cantitatea de nesimtire si mitocania angajatilor , clasamentul arata astfel :
1. Casa de Asigurari de Sanatate
2. Directia Muncii
3. Casa de pensii
4. Directia Fiscala
....iar functionarul care foloseste sintagma : "eu sunt un simplu angajat"sa dispara instantaneu din organigrama indiferent de institutia la care lucreaza!!!!!!!!!!
Raspunsuri
Claudelu spune:
io totusi cred ca n-ar trebui sa generalizezi ...
Claudia si Raul-Andrei
Lali spune:
Evit pe cat posibil intalnirile directe cu "aparatul de stat", adica imi trimit colegii peste tot, pentru ca eu m-as certa cu ei non stop, si ei mi-ar lua banii si nervii si eu as ajunge acasa cu frustrarile. Ca alta varianta nu prea exista. Va povestesc si eu cateva intamplari intamplatoare (!?)
Una: masina firmei mele de 11 TO ia amenda 1700 RON pe o strada pe care limita de tonaj era 12,5 TO. Contestam in justitie, ne judecam, cu poze, expertize cum ca semnul chiar exista acolo, vreo 4,5 drumuri la judecatorie, in fine castigam, se retrage amenda. Dupa cateva luni, pe acelasi drum, aceeasi amenda. Soferul ii arata copia hotararii judecatoresti politistului, acesta vorbeste cu noi la telefon si ne spune ca degeaba, el da amenda ca asa a i-a spus seful sa amendeze toate camioanele care trec pe acolo . Si copilul meu de 5 ani stie ca 11 TO este mai putin decat 12,5 TO !
A doua bucata: control de la garda financiara la mine la firma. Toate OK (se straduie 4 persoane sa fie la curent cu legile si sa fie actele contabile in ordine, impozitele le platim mereu la timp), nu gasesc nimika de care sa se lege si comisarii spun: nu se poate, TREBUIE sa va dam amenda pentru ceva, aveti cifra de afaceri mare! Am primit o "circulara interna" (pe care ne-o si arata) in care scrie ca amenda trebuie sa fie proportionala cu cifra de afaceri a firmei controlate ! Imi pare rau ca nu am putut face o copie...
A treia bucata: Avem de luat conform legii o hartie de la directia de finante cum ca noi am platit un anumit impozit aici in RO, ca acesta sa nu mai fie platit intr-o tara straina sa se evite dubla impunere. Aveam copia de pe ordinul de plata la mine. Dupa drumuri de vreo doua ore intre birouri aflate pe acelasi etaj in sfarsit cineva se indura de mine si imi spune ca imi primeste el cererea pentru eliberarea adeverintei. Cererea doar, ca adeverinta a durat 2 ani pana am primit-o. Si cand ii cer pix si o coala de hartie face ochii mari si imi spune : o scrieti pe looooc ? aici ? Veniti mai bine luni cu ea ... Vezi sa nu !
Din pacate ileana, bataia de joc este imensa. Gandeste-te ca functionarii publici acum ar trebui sa fie restructurati, probabil o parte din ei trimisi in somaj, nici macar asa nu isi dau cat de putin interesul sa rezolve probleme de bun simt sau greseli proprii pentru oamenii din a caror munca (impozite) traiesc. Nu exista proceduri de lucru, nu exista bunavointa, nu exista gandire.
gabidaniela spune:
Sa va dau si eu un exemplu din multele "intamplari intamplatoare". La casa de pensii sibiu nu stie nimeni daca se pot plati contributiile si prin banca, m-au pasat de la una la alta pentru ca in final sa se tipe (!) la mine ca "de unde sa stiu eu, cel mai sigur veniti la casierie!" I-am zis (adica am repetat tot ce le spusesem si celorlalte care ma pasasera) ca imi e mai usor sa platesc prin e-banking decat sa vin mereu la casierie si mi-a zis ca ei nu lucreaza cu e-banking . I-am explicat ce inseamna e-banking si mi-au zis ca au cont la trezorerie dar ca numai prin posta pot primi bani in el ...
psichoMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali A doua bucata: control de la garda financiara la mine la firma. Toate OK (se straduie 4 persoane sa fie la curent cu legile si sa fie actele contabile in ordine, impozitele le platim mereu la timp), nu gasesc nimika de care sa se lege si comisarii spun: nu se poate, TREBUIE sa va dam amenda pentru ceva, aveti cifra de afaceri mare! Am primit o "circulara interna" (pe care ne-o si arata) in care scrie ca amenda trebuie sa fie proportionala cu cifra de afaceri a firmei controlate ! Imi pare rau ca nu am putut face o copie... |
In acelasi spirit, intamplare patita de contabila mea la o alta firma la care tine contabiliatea: totul in regula la controlul garzii, dar nonsalant inspectorul ii zice ca totusi trebuie sa-i dea o amenda pentru ceva! Explicatia: daca nu da de o amenda si se duce inapoi la sediu cu procesul verbal curat, va fi considerat incompetent si sanctionat. In plus, controlul se va relua, de la un nivel mai inalt (sefi de-ai lui) si va fi mai rau!
Chiar pana aici am ajuns????
Lali spune:
O da, mi-am mai amintit ceva despre reforma in administratie, cam de unde trebuie inceputa ea: stiati ca, declaratiile de impunere la CAS se trimit pe hartie si pe ... discheta ? Eu m-am invrednicit in ianuarie sa fac cumparaturile administrative pentru firma si am primit pe lista de la colega mea contabila dischete. Au facut ochi mari cei din Cora si din Flamingo cand le-am cerut dischete... Deci cam in ce an au ramas intepeniti functionarii nostri si sistemul lor minunat ? Ca eu nu mai folosesc dischete de prin '99 ?
P&ANA spune:
continuam cu garda de mediu
invitatie pentru o tematica ref la legea 856/2002 -gestuinea deseurilor...
ma prezint relaxata la ora indicata cu toate actele cerute in invitatie .primul soc l-am avut cand mi-a cerut contractul cu rebu pt deseuri menajere iar dupa vreo juma' deora de frunzarit dosarul imi spune ca's varza iar amenda este minim 10000 ron.
il intreb pe pensionar ce anume imi lipseste ,mai astept vreo 20 min raspunsul ,ca studia de zor ... se ridica de la birou si se consulta cu alt pensionar care confirma o amenda de 20000 ron.
zau ,ca am fost mandra de mine ca mi-am pastrat calmul ,desi imi venea sa arunc cu declaratiile dupa ei
intre timp sa apucat sa scrie raportul ..in word ,unde doar trebuia sa modifice datele si a durat 2 oreeeeeeee!! habar nu avea sa scrie
cand l-a terminat ,in final mi-a spus ca nu-i cazul de amenda
da , confirm si asta
Citat: citat din mesajul lui Lali A doua bucata: control de la garda financiara la mine la firma. Toate OK (se straduie 4 persoane sa fie la curent cu legile si sa fie actele contabile in ordine, impozitele le platim mereu la timp), nu gasesc nimika de care sa se lege si comisarii spun: nu se poate, TREBUIE sa va dam amenda pentru ceva, aveti cifra de afaceri mare! Am primit o "circulara interna" (pe care ne-o si arata) in care scrie ca amenda trebuie sa fie proportionala cu cifra de afaceri a firmei controlate ! Imi pare rau ca nu am putut face o copie... |
blackgirl0 spune:
Lali, mama lucreaza la Administratia Financiara si astea-s calculatoarele, asta-i sistemul: pe dischete. Nici noi nu pastram fir de discheta in casa, insa daca la ei la munca numai asa merge. Calculatorul ei de la munca nu recunoaste nici macar un stick sau hard portabil.
Despre restul nu-mi dau cu parerea.
Marox spune:
citat din mesajul lui Lali O da, mi-am mai amintit ceva despre reforma in administratie, cam de unde trebuie inceputa ea: stiati ca, declaratiile de impunere la CAS se trimit pe hartie si pe ... discheta ? Eu m-am invrednicit in ianuarie sa fac cumparaturile administrative pentru firma si am primit pe lista de la colega mea contabila dischete. Au facut ochi mari cei din Cora si din Flamingo cand le-am cerut dischete... Deci cam in ce an au ramas intepeniti functionarii nostri si sistemul lor minunat ? Ca eu nu mai folosesc dischete de prin '99 ? |
O sa te uimesc, dar eu, functionara in Fr, folosesc din greu dischetele. Toate mandatele de plata le trimit la centrul de finante publice obligatoriu pe discheta si bineinteles, pe hirtie! De cumparat dischete aici nu e o problema, toate firmele de birotica le comercializeaza. In schimb, nu stiu ce-o sa ma fac cind o sa trebuiasca sa schimb PC-ul!!!
Lali spune:
Marox, nu e nici o consolare in faptul ca si la altii sunt lucruri la fel ... da' crede-ma ca dai din cand in cand peste cate un functionar atat de plictisit, miserupist si nesimtit incat nu te mai incalzeste deloc faptul ca si in alte parti poate fi la fel.
Eu sunt o romanca patrioata si am primit si primesc atatea "palme" in ultimul timp de la statul roman incat mi se face lehamite. Platesc niste sume exorbitante la impozite si tot ceea ce ar trebui sa imi ofere statul pentru acesti bani nu imi ofera sau imi ofera in niste conditii atat de proaste incat le mai platesc odata privat. Si asta e furt pe fata, daca o firma privata s-ar comporta asa ar da faliment in doi timpi si trei miscari, si ar fi si acuzata pentru inselaciune...
grati.ela spune:
mama s-a mutat din Braila in Bucuresti transferand si dosarul de pensie. Timp de 1 an a primit pensia de baza, fara recalculari si cand in sfarsit vine decizia constata ca este prejudiciata cu aproape 50ron. Norocul ei a fost ca a lucrat ca inspector personal si a stiut sa-si faca singura calculul. Deabia dupa alte 6 luni a reusit sa primeasca decizia corecta, asta dupa ce am stat in biroul sefului de serviciu si am facut impreuna cu el socotelile