**Zmeurici de iulie-august 2009 (26)**
Raspunsuri - Pagina 4
Giova spune:
Meleea scaunul de la Bebeconfort m-i l-a recomnadat patroana de la Premaman, acum vreo 3 ani, cand cautam pt. Marco.
eu am de la chicco key1, fara isofix si doamne ce rau imi pare.
l-am pus odata pe Edi in el dar totusi nu sta asa de bine ca si in scoica. scump centrul ala...ma gandeam eu ca la ei toate sunt mai scumpe.
theea felicitari pt. greutate, dintisori si noua casuta. te asteptam mai des pe aici.
Alinax felicitari pt. mama. cred ca te-=ai topit toata cand ai auzit-o. ceva poze frumoase nu mai pui?
Blanca zicea ca a folosit lapte UHT de 3,5.
Andra imi pare rau ca e pitica cu rosu in gat si febra.
Micaalsa a patit-o cu Teodora.
eu intotodeauna am stat 3 zile, chiar daca avea febra (Marco, cu Edi nu am patit-o), si numai daca nu trecea febra atunci ii dadeam antibioticul prescris de dr. daca trecea si copilul era ok renuntam. am o groaza de cutii cu tot felul de antibiotice in casa.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
alinutza78 spune:
buna ziua si de la noi
am lipsit si noi o perioada..insa motivati
.
La multi ani tuturor sarbatoritilor din aceasta perioada
Noi suntem tot in Iasi...plecam spre Bucuresti la acest sfarsit de saptamana. In ultima perioada am facut sport intens (am slabit 6 kg in 3 saptamani), am lucrat de zor la proiecte si m-am ocupat de strumf.
Ajunsesem acum o saptamana cu diversificarea la: morcov, patrunjel, cartof dulce si dovlecel, iar dimineata mar. Problema era ca mai tot timpul Eric era rosu pe obraji, pe gat si la pliurile de la maini si picioare....bubite putine, insa avea puseuri destul de pronuntate dupa ce manca (indiferent ca era lapte sau mancare solida). Asa ca am ajuns in disperare de cauza la un dermatolog din Iasi care ne-a pus fara prea multa bataie de cap, diagnosticul de dermatita atopica. Dermatita, pare ca s-a declansat o data cu administrarea primelor doze de lapte praf si care favorizeaza si alergiile alimentare. In concluzie, Eric prezinta un fond alergen pronuntat, care probabil il mosteneste de la taica'su (el are rinita alergica si alergie la capsuni) si in afara de cremele recomandate pentru dermatita (scumpe rau de tot
) ne-a explicat ca pentru bebelusii atopici exista o schema de diversificare separata
. Parerea doctorului era sa amanam diversifcarea pana la 8 luni
, recomandare pe care nu am putut sa o pun in aplicare pentru ca Eric urla efectiv la orele cand era obisnuit cu mancare solida si refuza cu obstinenta laptele. Asa ca am regandit putin diversificarea dupa ce am mai citit si pe net: diversificarea foarte lenta (un aliment pe saptamana), al doilea se introduce singur fara combinatii cu alimentele anterioare, si toate alimentele se introduc in forma gatita si nu cruda. Mai nou am aflat ca inclusiv patrunjelul, pastarnacul, telina sunt cu potential alergen.
Ce e incurajator este ca dupa primele 3 zile de aplicare creme si baita asa cum ne-a recomandat medicul, Eric nu mai are nici o roseata. Iar saptamana asta a fost in meniu doar dovlecel, care cica e safe. Uff...si sunt atat de frustrata...am un copil care ar manca orice si nu pot sa-i dau orice. In plus ma omoara orarul lui de masa..mananca in continuare la 2 ore, inclusiv noaptea. I-am schimbat laptele praf, din Aptamil HA in Aptamil Pepti, care apropo este oribil la miros si la gust, insa Eric il mananca
.
Eu din pacate ma aproprii cu pasi rapizi de finalul perioadei de alaptare. Buburuza te inteleg perfect prin ce treci..si eu eram in prag de depresie. Nu m-au ajutat nici ceaiul cu anason si chimen, nici ricinus communis, nici baile fierbinti, nici mulsul frecvent. Acum 2 saptamani am renuntat si la mulsul de noapte. Eram innebunita de somn si scoteam doar 30 ml cu chiu cu vai. Acum din circa 1 l de lapte cat bea Eric la 24 de ore, doar 250-300 ml mai este laptele meu. Ma impac cu gandul ca l-am dus pe Eric cu laptele meu pana la 6 luni
Cam astea sunt noutatile despre noi. Eu am citit constant forumul,dar de scris, scriam la proiecte
. Am citit cu o mare placere si savoare in acelasi timp blogurile lui noce, mqqm si motana. Ma incanta foarte mult modul in care privesc viata bebelusului si cum se implica in ea. Eu mi-am propus ca al doilea copil sa-l fac dupa 40 de ani, cand imi voi putea dedica intreg timpul proiectului "bebelus". Pana atunci imi doresc sa jonglez linistita cu viata personala si cea profesionala.
Alina multa sanatate mamei tale
. De-abia astept sa ne mai auzim pe mess. Probabil ca dupa ce voi ajunge in Bucuresti si imi voi intra in ritmul si rutina zilnica voi ajunge sa am si eu mai mult timp liber.
Sunt curioasa care este schema de diversificare pe care o aplici la Stefan. Tin minte ca scriai ca vrei sa fie o diversificare lenta...si acum si eu de nevoie trebuie sa-l iau lent pe Eric, asa ca astept sugestii pretioase
.
mqqm sa va fie de bine botezul si sa va traiasca proaspatul crestinat
. Pupici lui Oliveru scump si cuminte
. Sunt in plina cura de slabire si lucrez totodata intens la psihic sa-mi treaca pofta de dulce, dar cand ai pomenit de prajiturile cu nuci facute de mama ta, am salivat instant
. Succes in autodiversificare....citesc blogul ca pe un serial...
motana am vazut-o pe micuta Daris in plin proces de autodiversificare.
E super...zici ca stie de o viata sa manance solide.
Cartof dulce se gaseste in supermarketuri: Kaufland, Carrefour, Cora.
Pogos
. Am vazut poze cu "micutul" Tudor
. Succes in diversificare...lent, dar sigur
. Super ca Tudor se adapteaza usor locurilor noi. Eric are toane, insa de principiu trage o serenada cand vede locuri straine
Patricia ce mai faci mami? Cum e cu jobul? S-a obisnuit Daniel cu laptele praf? Ati inceput diversificarea?
revin
alinutza78 spune:
Giova sa va fie de bine concediul
. Ma bucur ca ai reluat alaptarea fara probleme. Multa sanatate lui Edi, sa-i iasa cat mai repede dintisorii aia ca tare va mai chinuiti si la multi ani pentru cele 7 lunite
..ai baiat mare, imediat ce-l trimiti la fete![]()
pooh multa sanatate lui Balazs
. Se pare ca avem aceeasi problema cu dermatita atopica. Sunt curioasa ce ti-a spus tie medicul.
uliiasi la multi ani ani pentru ziua de nastere
. Drum bun spre Piatra
Cornelia multa bafta cu Vladimir la kineto
Eu zic sa stai linistita si sa nu te ingrijorezi. Mi se pare mult mai importanta dezvoltarea psihica a bebelusului decat cea neuromotorie. Strumful e precoce daca la varsta asta spune mama, tata si baba
. Eric spune foarte rar vreo consoana
Corinna tu ai inceput diversificarea? Poate mi-a scapat...ramasesem la faza ca-i place Mariei sa stea in scaun si sa se uite pe fereastra
andra_80 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Giova Meleea scaunul de la Bebeconfort m-i l-a recomnadat patroana de la Premaman, acum vreo 3 ani, cand cautam pt. Marco. eu am de la chicco key1, fara isofix si doamne ce rau imi pare. l-am pus odata pe Edi in el dar totusi nu sta asa de bine ca si in scoica. scump centrul ala...ma gandeam eu ca la ei toate sunt mai scumpe. theea felicitari pt. greutate, dintisori si noua casuta. te asteptam mai des pe aici. Alinax felicitari pt. mama. cred ca te-=ai topit toata cand ai auzit-o. ceva poze frumoase nu mai pui? Blanca zicea ca a folosit lapte UHT de 3,5. Andra imi pare rau ca e pitica cu rosu in gat si febra. Micaalsa a patit-o cu Teodora. eu intotodeauna am stat 3 zile, chiar daca avea febra (Marco, cu Edi nu am patit-o), si numai daca nu trecea febra atunci ii dadeam antibioticul prescris de dr. daca trecea si copilul era ok renuntam. am o groaza de cutii cu tot felul de antibiotice in casa. _ Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2) |
Giova
- tocmai aici este buba. Ca nu are febra ci numai rosu in gat si haraie de la muci. Chiar nu stiu ce sa fac. Mai degraba i-as da cu albastru de metilen in gat si la 8 ore panadol. Off e atat de greu cand sunt asa micuti...Andra_80, mamica fericita de Daria Antonia (06.08.2009)
Corinna1982 spune:
Alinutza, bine ai revenit! 
Pai exact asa merge diversificarea. Stam in scaunul de masa si ne uitam pe fereastra. In rest...fitze...muuulte...De fapt am inceput cu 2 lingurite de suc de morcov pe care le-a savurat. La o ora dupa asta a inceput sa planga si sa se incordeze, de unde am dedus ca o doare burtica. A doua zi nici nu a mai deschis gurita. A treia zi am incercat cu mar ras si i s-a facut greata, ii venea sa vomite. Apoi am incercat cu cereale cu lapte, intai in biberon si apoi cu lingurita, pe care le-a mancat. Apoi am incercat sa ii pun mar cu cereale cu lapte= greata. Apoi am incercat sa ii fac morcov cu pastarnac si telina la steamer, blenduite=greata. Para= greata. Dupa aia, cereale=greata.
Asa ca o las balta, bine ca laptele e de baza pana la un an, pacat ca nu e de baza pana la 5 ani, ca eu o iau razna in stilul asta. Cam asta e... 
E tare rau ca Eric vrea sa pape, dar nu poti sa-i dai de toate. Il
si poate ne mai poze ca ne e dor de el.
alinutza78 spune:
Corinna imi pare rau ca Maria face mofturi la mancare
. Trebuie sa ai rabdare...si sa perseverezi. Eu, in locul tau, as fierbe mai multe legume (morcov, patrunjel, cartof dulce, brocoli) si i le-as pune pe masuta in fata ei, cat priveste ea la fereastra. Nu te grabeste nimeni...las-o pe ea sa ia initiativa..poate o sa o incante diversitatea de culori si texturi si va incerca singura sa le guste. Ia-o ca pe un joc
.
Eu sunt frustrata rau...Eric plange de fiecare data cand ne vede mancand sau cu ceva in mana care i se pare lui ca e de papa. Si se vede dupa cum face gurita ca vrea sa manance respectiva chestie. Mi-e asa de mila de el
...cand ma uit pe blogurile fetelor si vad cum incearca zmeuricile diverse legume si eu sunt restrictionata imi vine sa ma catar pe pereti
.
cateva poze cu noi
http://family.webshots.com/photo/2627101100104756232zZqBXT
meleea spune:
Andra , si noi am avut rosu in gat, cu un pic de temperatura ,pana in 38, dar doctora nu ne-a recomandat antibiotic deloc, a zis panadol la 8 ore,nurofen, vit c natural (picaturi) si preventiv pt raceli un capacel de oscilo,dizolvat in putina apa la 2 zile si ne-a trecut. incearca asa ,dar daca face febra mare ....(cum ziceau si fetele mai inainte),cel mai bine exudat si dupa antibioticul potrivitdecat asa dupa ureche.
http://picasaweb.google.ro/meleea9
http://picasaweb.google.ro/alexandruzmeurel/56luni#
meleea spune:
Alinutza , cred ca e tare rau sa nu poti sa-i dai tot ce ai vrrea..
mie mi se pare ca zmeureii nostrii seamana ..nu ?!sau mi se pare mie?
http://picasaweb.google.ro/meleea9
http://picasaweb.google.ro/alexandruzmeurel/56luni#
Dienuta79 spune:
Buna fetele!!!
Abia am venit si noi de afara ,de la plimbare,profitam de vremea frumoasa,12 gr si ne plimbam prin parc.
Giova intradevar mi-am dorit o fetita,dar acum nu l-as da pe Albertutzu nici pe 100 de fetite ![]()
Uliiasi eu fac branzica in fiecare dimineata ,din o cana de lapte si 2 pastile de calciu lactic,le pun pe foc la fiert pana se branzeste,o strecor si o amestec cu fructele,pastilele le-am cumparat din tara ,ca aici nu se gasesc.
Noi avem o problema cu iaurtelul,nu-i place cel natural si ii dau de 3 fructe,de la danone,ca aici e singura firma care face ptr bebici,se cheama mi primer danone,numai ca am auzit atatea de ei ca mi-e cam frica sa-i mai dau si nu stiu ce sa fac 
Corinna1982 spune:
Alinutza, e un dulce Eric si e clar baiatul lui mami.
Succes la proiecte si drum bun spre casa!