Varsta ideala pt a face copkii
Raspunsuri - Pagina 14
bird70 spune:
Mie mi se pare potrivit sa faci copii de tanar. Parintii mei aveau 21 mama si 23 taica-meu cand m-au avut pe mine, fratele meu a venit 18 luni mai tarziu. A fost foarte bine, ne-am inteles minunat si acum suntem foarte apropiati si nu sunt genul ala de parinti care incearca sa controleze viata noastra sau sa santajeze emotional, etc. Ei erau studenti, au terminat facultatea cu colegii lor, deci nu au ramas needucati din cauza ca s-au casatorit si au avut copii devreme. Noi nu am fost loviti niciodata de parinti, nici macar o palma peste scutec, au avut mult mai multa rabdare si energie cu noi, ne-au tratat cu mult respect, etc. Eu am avut primul copil la 19 ani, tot studenti si noi. Maica-mea avea 40 de ani cand a devenit bunica, a fost extrem de mandra. Si noi ne-am terminat facultatea cu colegii nostri, eu am facut inca o facultate mai tarziu in Australia, sotul meu a facut specializari in UK. La 35 de ani avem o fata de 16 ani si una de 9 ani cu care ne intelegem foarte bine, parintii mei sunt aici, sunt tineri, lucreaza. Cand eram gravida cu primul copil o gramada de prieteni si cunostinte imi spuneau sa renunt ca nu am ce sa ofer copilului, copiii mei au azi ce nici nu viseaza copiii lor si nu ma refer doar la partea materiala.
Eu sunt pentru facut copii devreme, abia astept sa fiu bunica
. Am experimentat asta si ca parinti tineri dar si din punct de vedere al copilului cu parinti tineri, e minunat.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Carolyne spune:
Da, e bine sa faci copii cand esti tanar, dar ca sfat general nu l-as sugera celorlalti, deoarece nu stii ce-i in "curtea" omului.
Degeaba vrea X sa faca copii la 23 ani daca nu si-a gasit jumatatea. Ce faci, te culci cu primul venit ca sa ai copil de tanara?
Daca iti gasesti partenerul dupa 30 de ani normal ca nu vei mai fi o mamica tinerica. Si uneori iti doresti, dar "ala micu'" se lasa asteptat.
O buna prietena s-a casatorit la 35, ca asa i-a fost ei sortit, iar acum sta prin clinici poate poate ramane si ea insarcinata. Ce vina are ea?
Sfaturi ca si mama si tata ne-au facut la 19 si cu mers la facultate si uite ce bine a mers suna f. bine, dar nu sunt aplicabile tuturor sau nici macar unui procent X. Multe situatii arata similare, dar sunt atat de diferite!
Si mama m-a nascut pe mine la 19 ani, dar erau timpuri diferite, etc, eu am nascut-o pe fiica-mea la peste 30. Sunt lucruri pe care nu le poti controla oricat ai vrea.
Eu consider ca este bine sa faci copii atunci cand ai gasit partenerul/a mult asteptat, cand esti pregatit sufleteste si ai o anumita stabilitate financiara.
a_alinta spune:
varsta ideala pentru a face copii este aceea cand daca inca iti doresti , inseamna ca trebuie sa fie.
( eu am avut al doilea copil la aproape 39 de ani si stiu ce spun)