Despre copii si viitor: Legea Invatamantului
Raspunsuri - Pagina 25
viviana spune:
Oh, lucrurile nu sunt OK nici unde invata fi-mea.
Am scapat doar de stressul cu desenul si muzica.
La religie, in general, o iau de la ore. Profesoara lor de religie ii invata numai bazaconii si noi parintii am facut presiune si s-a rezolvat.
Sunt la un pas in a o scoate complet de la religie.
Bancile reglabile, jaluzelele verticale si altele se datoreaza in mare parte parintilor.
Nici mie nu-mi place (am si spus-o de multe ori) prostia asta cu media la admitere.
Insa, in atatia ani am realizat ca EI pur si simplu NU VOR altfel.
Si faptul ca in cei 70% vor intra si mediile (inca nu stim in ce procent) e mai linistitor.
Nelinistitor pentru mine este faptul ca daca aceasta noua formula cade ne vom reintoarce la ce a fost. Si asta nu o doresc.
Oricum fata mea va da admitere pe vechea formula.
Si asta reprezinta un stress. Un stress cauzat de acei parinti care fac presiune pe profesor pentru nota 10. Pe acei parinti nu avem cum sa-i educam, indiferent de formula adoptata.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Daca se va da admitere in liceu, ca odinioara, nu se va schimba decat buzunarul.
Nu va mai fi al profesorului de scoala generala ci al profului/comisiei ce va corecta.
Daca copilul va avea ghinionul sa pice la admitere cu 10 copii din parinti cu 3 urechi i se va fura startul.
Coruptia la nivel de admitere in liceu i-a facut initial sa schimbe vechea admitere cu cea actuala cu medii si testari nationale.
Si uite ca nu a mers.
Legea asta de acum e ceva "intre" . Si s-ar putea sa mearga mai bine.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
AB_AC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui viviana Nu va mai fi al profesorului de scoala generala ci al profului/comisiei ce va corecta. Daca copilul va avea ghinionul sa pice la admitere cu 10 copii din parinti cu 3 urechi i se va fura startul. Coruptia la nivel de admitere in liceu i-a facut initial sa schimbe vechea admitere cu cea actuala cu medii si testari nationale. Si uite ca nu a mers. |
Coruptia in acel caz nu putea decat sa egalizeze. O lucrare perfecta ramanea perfecta dupa barem. Un copil foarte bun nu putea fi tras in jos, ci unul prost adus sus.
Si mi se pare mai redusa coruptia posibila intr-un singur examen pri comparatie cu cea zi de zi, ani de zile la care este expus orice cuplu profesor elev.
Llaura spune:
Si lasati-ma sa va amintesc de nefericitul sistem de comentarii, caiete de comentarii, comentarii dictate si invatate pe de rost: o metoda sigura sa nu inveti absolut nimic, zero, nada. Si mai mult, o metoda sigura sa nu cumva vreodata in viata sa-ti vina sa deschizi vreo carte din placere.
In patru ani de literatura eu zic ca sigur-sigur se "prinde" mai mult de atat.
ABC mi-am stuchit in san, iar suntem de acord.
viviana spune:
AB, bunaora si eu sunt de acord cu tine.
Daca vorbim de copii de 9 si 10 e OK. Ei vor intra oriunde indiferent.
Dar ce te faci cu acei copii minunati si destepti care oscileaza intre 7,50-8 sau 8-8,50?
vivi
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Llaura Si lasati-ma sa va amintesc de nefericitul sistem de comentarii, caiete de comentarii, comentarii dictate si invatate pe de rost: o metoda sigura sa nu inveti absolut nimic, zero, nada. Si mai mult, o metoda sigura sa nu cumva vreodata in viata sa-ti vina sa deschizi vreo carte din placere. In patru ani de literatura eu zic ca sigur-sigur se "prinde" mai mult de atat. |
Subscriu intru-totul. Metoda de predare a literaturii este gresita.
In primul rand pentru ca se exacerbeaza pana la grotesc ponderea literaturii romane prin absenta literaturii universale din programa (singura exceptie este profilul de filologie).
In al doilea rand prin impunerea comentariilor in detrimentul stimularii imaginatiei elevului (elevii care au o alta interpretare decat cea "oficiala" sunt depunctati; ce naiba! literatura nu este o stiinta exacta totusi).
Si nu in ultimul rand pentru accentul prea mare pus pe aspecte prea filozofice, gen Riga Krypto & Co, in detrimentul unor chestiuni mai pamantesti dar mai utile, precum personaje din Comedia Umana sa zicem, ca tot am adus in discutie lipsa literaturii universale din poveste.
Am ramas din liceu cu Eminescu&Eminescu&Eminescu&Emin... (+o droaie de comentarii in care daca nu-l pomeneam pe Schopenhauer de vreo 10 ori n-aveam nicio sansa sa-mi echilibrez media la romana) si un card de poezii ciudate, ca sa nu le zic altfel.
AB_AC spune:
| citat din mesajul lui viviana AB, bunaora si eu sunt de acord cu tine. Daca vorbim de copii de 9 si 10 e OK. Ei vor intra oriunde indiferent. Dar ce te faci cu acei copii minunati si destepti care oscileaza intre 7,50-8 sau 8-8,50? Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Si-ntr-o lume normala isi joaca norocul functie de cat de destepti sunt ceilalti. Intr-un sistem corupt si-l joaca si functie de numarul de pile din fata. Dar sincer probabilist vorbind cu cat dai mai multe sanse coruptiei de a se manifesta cu atat se va manifesta mai des. Cine-i tentat sa triseze o va face si pentru un examen major si pentru zi de zi.
Llaura hmm nu-s ce sa zic :)) poate mai avem o sansa:))
Absolut de acord cu retetarul filologic si cu retetarul in general la toate materiile mai umaniste la care exista o tendinta de a da interpretari stas: asta-i momentul de creatie al poporului, de a aceea s-o dezvoltat tara X si tat asa.
viviana spune:
Acuma, la limba romana, nu se mai pune accentul pe acele comentarii ce ne-au infrant noua imaginatia.
Acuma copilului i de da un text si pe baza acelui text trebuie sa stabileasca:
momentul subiectului operei literare
sa indice argumente pentru incadrarea fragmentului intr-un anumit gen literar (epic, liric, la genul liric nu trebuie sa uite de marcile gramaticale ale eului liric)
sa povesteasca in cateva randuri textul
sa povesteasca o opera studiata tinand cont de toate momentele subiectului.
Asa arata tezele fi-mii (partea de literatura)
Si sincer, pare greu la prima vedere dar nu este. Si copilul isi poate folosi imaginatia in voie.
vivi
Mercedes spune:
Ministrul educatiei va discuta online azi de la 9.30 pe hotnews, poate va intereseaza.