Despre copii si viitor: Legea Invatamantului
Raspunsuri - Pagina 17
loryi1974 spune:
Nu-mi place mutarea clasei a-IX-a la generala,in afara de ghiveciul de materii pot sa apara si diverse probleme care tin de disciplina,e greu sa tii in frau copii de 10 ani si adolescenti de 15.
Nici infrastructura nu are cum sa sustina inca doua clase la o scoala generala.
Sunt dezamagita de ponderea pe care o au mediile subiective obtinute in gimnaziu.Romania acestui moment nu poate asigura nici macar aparent egalitatea de sanse pentru toti copiii.Sunt parinti care pun presiune pe profesori prin diverse mijloace pentru a obtine note mari si nemeritate,sunt profesori care pun presiune prin meditatii pe parinti pentru note,sunt scoli unde aceste lucruri se practica constant si pe scara larga.
mihuta spune:
Imi amintesc de pe cand locuiam in Turcia ca acolo se adoptase un model cu puncte pentru inscrierea la facultate, o parte o reprezentau mediile scolare, o alta un examen national (gen bac) si o parte un punctaj al liceului terminat. Mie mi s-a parut un sistem destul de intelept in sensul ca se tine cont si de liceul absolvit. La fel ar trebui si la noi sa se tina cont la trecerea in liceu. E evident ca la o scoala unde profesorii tin la elita se obtin note mari mai greu decat la o scoala cu cerinte mai scazute.
Acum scoala nu e decat o vanatoare de note.
gabriela42 spune:
ajutor va rog sa ma intelege-ti nu am nimic cu nimeni dar puiul meu nu este pregatit de schema.este ok este normal,la9 nani dar este somnicios ce sa fac vrea nani.daca incerc trezirea la 6 ma ia capul la 7 maia cicul .ce sa fac?e dumnezeu e mare si om vedea.paste fericit!a g c
claujro spune:
Vazand cum scriu unii as propune sa devina obligatorii nu 10 clase ci vreo 20 si sa inceapa scoala nu la 6 ani ci la 2.
Mara si Matei
grati.ela spune:
ba eu cred ca-s suficiente 6 clase...poti trai fericit pana la adanci batraneti. Asa dispare si dilema: il dau la 6 sau la 7?...il poti da la 12, la 20, in fond si la 60...
rrox3 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Exista prevazuta derogarea in art 25 " daca implineste 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic" si cred ca va merge cerere facuta si la director pentru cei nascuti in ian/februarie/ martie. Personal eu cred ca vor renunta la mutarea pregatitoarei in scoala . Vom vedea. Edit: A si in cazul ficei tale va intra la toamna la pregatitoare, in gradi nu ? Atunci ea va merge in clasa I indiferent daca se va aplica sau nu legea deoarece a facut/va face acel an. |
Daca se aplica legea din toamna e logic sa nu se mai permita grupe pregatitoare la gradinita. Asa ca fiica-mea va fi fortata sa repete grupa mare
Sper doar sa nu reuseasca s-o aplice prea curand, daca ramane in forma actuala.Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Lala_D spune:
Rrox 3 ma indoiesc sincer ca se va aplica din toamna.
Teoretic tu ai dreptate insa acum se fac inscrieri pt clasa I deci in niciun caz nu va fi aplicabila cu anul scolar urmator.
witeflower spune:
Mutarea clasei a IX-a la gimaziu nu avantajeaza pe nimeni, in schimb are o multime de dezavantaje. Eu, ca si cadru didactic, sper ca parintii sa ia atitudine, pt ca pe noi oricum nu ne ia Guvernul in seama (se vrea reforma, dar se crede ca orice parere venita din partea cadrelor didactice e invechita si e in defavoarea educatiei...). Ca parinte, nu as agrea ca fii mei sa stea in gimnaziu pana la 16 ani, nici sa mearga in cla I inconjurati de adolescenti (dintre care, cei ce vor ramne repetenti vor ajunge si la 18 ani in gimnaziu!).
E drept ca in invatamant trebuie sa se schimbe multe, dar schimbarea asta chiar e fara niciun rost... Asa, sa nu se spuna ca nu s-a facut reforma...
filofteia spune:
| Citat: |
| pt ca pe noi oricum nu ne ia Guvernul in seama |
Iarta-ma, dar nu m-am putut abtine... crezi ca Guvernul ia in seama pe cineva?In toate domeniile este aceeasi ameteala ca in invatamant, din pacate.
Eu nu-mi mai doresc decat sa se voteze o lege cum o fi ea, dar sa stiu ca va fi valabila 20 de ani.
mara95 spune:
si eu pe ai mei vreau sa-i dau la scoala inainte de a implini 7 ani.
valorile sunt rasturnate si cred ca se doreste o mentinere a situatiei.
Mara
, mami de Flavi (7 dec 2005)
si Andru (8 ian 2009) 
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata