Despre copii si viitor: Legea Invatamantului

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriela42

scuze lala_d ai spus majoritatea.am pe palier la bloc o fetita tare trista,necomunicativa adica nici buna ziua!tipa zbiara urla...in casa ei,dar este f pregatita de sc.are nici 6 ani si deja clasa 1 pt ea este expirata.greseala mamei ca a inceput mult prea devreme armata cu ea.la 3 a stia sa scrie toate cifrele si literele.gresit!iata copilul fortat!hai sai facem savanti pina in 10 ani ca Titulescu Creanga Eminescu Brincusi.....tot la 6 ani au inceput scoala........ si au ajuns adevarati oameni!si cu facilitatea asta fie la cei ce-o vor cu capul lor ca un copilas acum se mai joaca apoi la scoala este atit de obositor..........eu stiu de la mamicute destepte nu aprozariste(scuze) materia este f grea.vrem roboti ori vrem fiinte?

Spre deosebire de tine eu am deja scolar si nu vorbesc din auzite.
Culmea a inceput scoala la 6 ani si 3 luni si nu e nici plictisit nici necomunicativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro
PSD a depus ieri, 30 martie o noua lege a educatiei, in camera Deputatilor.
Ce parere aveti?!

Infecta.
Ministrii PSD au abramburit cel mai mult invatamantul. Daca motiunea ar fi fost depusa de unii cu cap si coloana vertebrala era ok. Dar asa, demagogie pura.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

PSD a depus ieri, 30 martie o noua lege a educatiei, in camera Deputatilor.
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=10907
Ce parere aveti?!

Mara si Matei

Ai idee cum arata ?
Adica ce anume propun ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Poti deschide legea. E in partea de jos a paginii.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Am gasit .
Astia sunt si mai si

" Invatamant obligatoriu ce cuprinde 13 clase : grupa mare, pregatitoare si pana la clasa a X"

Mai citesc...

http://www.cdep.ro/proiecte/2010/100/10/5/pl115.pdf

Edit : religia in trunchiul comun.
Ei, nimic nou sub soare.
Aprob opinia capcaunului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

senatori PSD+PC: Andronescu Ecaterina

Parca urla pe la TV ca legea Funeriu e proasta. Cata falsitate!

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

anya draga mea eu l-am dus la karate sa-l invete sa se apere.eu nu vreau un bataus dar nici sa si-o ia aiurea.am ales varianta lui nukina care este super ok si-l recomand tuturor din bucuresti.sunt suparata pe graba asta nebuna de-ai baga in program pe toti.al meu este mai boem inca este mic consider eu.educatoarea todeauna a tras de el el stie ce trebuie sa stie uncopil de scoala dar lui nu-i convine si-mi spune na.........pai dna mi-a zis ca sunt codas ca si cutare face... iar ii zic dnei ,fata asta nu-i de sc, eeee lasa mami ca-i destept il fortez sa vezi ce bine-i prinde.da ok el stie dar nu-i convine chiar il supara.nu vreau sa fortez lucrurile.am copilul intr-un anume sistem si sunt grupe mixte de la 2 la 7 ani el este super ok dar de sc nu este pregatit.nu vrea sa se trezeasca dimineata neam,fac slujbe rugaciuni gidileli teatru de papusi ,greu rau ajungem si noi la 9 30 la gradi.cum ajug eu cu micutul la 8 la sc?plingind nu?amindoi ca mi-e mila de el si totusi nu vreau nici cearta de la dna,sau cu cadou la dna sa ma inteleaga ca este mai somnicios.

Mergi la inceput

Am citit si m-am lamurit.
Si in asta mediile sunt sfinte, fereasca sfantu' sa scapam de ele
Nu e mare diferenta fata de propunerea ce au facut-o acum un an.
Gradinita la gradinita, poti sa ii dai la scoala la 6 ani, poti sa amani un an cu hartie ca il mai duci la gradinita, testare nationala in clasa a opta sau medii pe tot parcursul scolarizarii pt admitere la liceu.
Aceiasi Marie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

lala d daca la tine ploua la mine nu.eu nu ti-am facut copilul in nici un fel poate intelegi lucrurile gresit sau...domnul stie!eu i-mi spuneam oful meu si-l sustin.si nu inteleg ceva ajutati-ma va rog !de ce ne grabim frate cu copii astia ce ne mina ca pe bidivii sa-i scoate-m mai repede di sc?imi scapa ceva ca nu inteleg graba eeeeeeeee pling dar cu plinsul nu rezolv nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Am rasfait-o eu.
- Invatamantul obligatoriu cuprinde 11 clase: pregatitoare si clasele I-X
- acelasi buget minim prevazut pt ed, resp 6%
- religia este tot parte e trunchiului comun si la fel se poate cere scutire
- aceeasi fraza referitoare la alternative educationale, ca pot fi initiate cu acordul Min ED si cam atat
- pregatitoarea ramane la gradinita
- se prevede vechea subordonare a inv.preuniv. de Min prin intermediul inspectoratelor
- in clasa I sunt inscrisi copiii care au efectuat gr.preg si au implinit 6 ani pana la inceperea anului sau, la cerere, pana la sf.anului
-Bacalaureat: proba scrisa de lb romana, proba scrisa de lb. materna, apoi: Matematica-pt profil real/tenologic sau Istorie- pt uman, vocational, la care se adauga o materie la alegere in functie de profil (sunt enumerate). Aceleasi conditii de promovare, daca se pica se repeta doar proba picata.

- despre intrarea in liceu (clasa a IX-a)Liceele pot opta pt urmatoarele solutii:
1.solutia fara examinare, aici se iau in considerare rezultatele scolare V-VIII, testarea nationala din clasa a VIII-a.
2 solutia cu examinare, caz in care notele din V-VIII si testarea nationala vor insemna cel putin 50% din nota finala.

Si ma opresc ca e super stufoasa legea.

Mergi la inceput