Casa pentru rude

Casa pentru rude | Autor: bird70

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare pentru cei care stiu legile din Romania. Sotul meu are o sora in Romania care are o fetita micuta si un sot alcoolic. Tot ce castiga el (job part-time) se duce pe alcool si tigari, nu da nici un ban in casa, iar daca ramane fara bani de bautura fura din geanta nevestei banii care erau pentru mancare sau pentru copil. Ea castiga binisor dar are toate cheltuielile de platit. Ei locuiesc in casa parintilor lui si este foarte dificil pentru ca parintii lui sunt si ei alcoolici si foarte murdari. Ei sunt casatoriti de peste 15 ani. Noi ne-am gandit sa luam o casuta pentru ea si pentru fetita. Cel mai usor ar fi sa dam noi avansul si sa ia un imprumut 'prima casa' si apoi sa ajutam la rate. In felul asta are cumnata-mea si fetita un loc curat si linistit fara sa fie santajata tot timpul ca sta in casa socrilor. Problema este ca noi vrem ca aceasta casa sa fie exclusiv a ei, sa nu trebuiasca sa o imparta la divort sau el sa aibe vreo pretentie legala. Daca noi bagam bani in treaba asta nu vrem sa ne trezim ca el baga divort ca sa obtina bani de bautura (ca e in stare) si risca sa o lase pe ea pe drumuri cu copilul (ca la parintii lui nu se mai poate intoarce). Daca ne poate sfatui cineva cum sa facem am fi foarte recunoscatori.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

de ce nu cumparati pe numele vostru si le faceti clauza de renta viagera? marius sa ma ajute, (please) adica sa aiba drept de locuit cat sunt in viata (ea si fata, excluzandu-l pe el)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Asta a fost primul nostru gand dar nu este asa simplu. Daca imprumut bani de la banca aici ca sa cumpar in Romania imi cere garantie, nu ii intereseaza sa puna mortgage pe ceva din Romania, vor sa pun garantie casa mea de aici. Eu nu vreau sa incurc socotelile, casa mea e casa in care cresc copiii mei, nu vreau sa o risc pe actiuni umanitare. Orice se poate intampla, daca unul din noi pateste ceva si pierdem un salar, am asigurare pentru asta si imi plateste casa mea si daca nu pot plati casa din Romania ar trebui sa o ia banca sa faca ce vrea cu ea, nu pot sa le pierd pe amandoua. Am inteles ca cumnata mea ar putea face un imprumut foarte avantajos pentru ca ar fi prima ei casa, noi sa punem avansul si sa contribuim la rate. In mod normal am putea face asta fara probleme dar sa fie ca o contributie voluntara nu sa stau cu sabia deasupra capului ca daca ma gasesc in situatia de-a nu putea plati sa pierd casa mea.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput