dependent de jocuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Pai aici ar cam fi problema ,ca noi cind ajungem mincam ,apoi stam pe net ,ne uitam la tv la stiri,filme,etc,apoi mincam ,iar filme si apoi nani.E clar deja ca noi sintem un exemplu prost,insa macar pina la 16.30 are program la camin,atunci cind il duc si uneori ma gindesc ,ca exagerez punindu-l sa scrie cind ajunge acasa.
Nu prea avem activitati ,fiindca sportive nu facem pe motiv de astm,iar altceva inafara de engleza ,care ne-am propus insa am tot neglijat ,nu vad ce sa faca?!
Vin copii in vizita,dar cu care se joaca tot pe wii sau playstation.Cu recunoscutul literelor stam bine,mai are pe n si t pe care le mai uita,dar in continuare nu le leaga in citit .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu le-am citit copiilor asa "Pinocchio", apoi "Hobbitul" dar in varianta veche "O poveste cu un hobbit", "Colt Alb" si "Nomazii nordului", (tot ce e cu animale e succes garantat la ei), apoi baiatului i-am citit chiar si Winnetou, pana a ajuns sa-l citeasca singur! Am mai sarit din descrieri, am mai schimbat cuvinte sau m-am oprit sa le explic, unde a fost cazul. In mod ciudat, la baiat n-a prins deloc Jules Verne, nu l-a citit nici cand a crescut. In schimb, evident ca a inghitit tot Tolkien. Chiar glumeam ca mai sunt carti frumoase de citit si n-are rost sa le descopere doar cand se fac filme dupa ele...
Televizorul la noi merge mai mult pentru Discovery si Animal Planet si uneori un filmulet de-acolo mai tine loc de poveste de noapte buna si acum, ca desi in clasa intai fiica-mea n-are inca viteza sa citeasca la TV.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dilcetica pai in primul rand ar trebui sa lasati voi netul si tv-ul. Daca aveti nevoie sa intrati intra doar unul si celalalt petrece timp cu copilul. Apoi filme vedeti in weekend sau dupa ce se culca copilul. Oricum sa se culce la 10,30 seara mi se pare tarziu dar nu mai deschid alta polemica.

Apoi sportul nu este mereu interzis in astm. Poti gasi ceva care tocmai, sa fie ca un tratament benefic astmului cum ar fi inotul, dezvolta cutia toracica, educa respiratia. Sunt sportivi de renume, tenismeni, care au astm.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Noi avem doar piscina acoperita in oras si asta e contraindicata, pentru ca ar inspira vapori de clor.La alte sporturi in sala ,cum sint karate care vad ca e la mare modas se face praf,in plus el transpira tare rau,asa ca mi-e teama de racit dupa.La efort minor e fleasca pe cap.
Doarme la prinz cam de la 14 la 16.30 cind e acasa ,iar la camin ii culca de la 13 la 15.30 ,de aceea ne culcam la 22.30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

dulcetica, copii speculeaza Si la noi, de exemplu, tati se uita pe National geografic cand vine de la munca, pana isi face o cafea sau pana isi pregateste o gustare. Ei bine...Setfan pac, vine cu "si tu te uiti la tv cand mananci!!"
La calculator nu stam propruzis cu copii in casa, decat seara dupa ce ei dorm, dar nah, uite, acuma de exemplu sunt in fata calc de 2 minute, cpii sunt dincolo in camera, scriu acest mesaj in graba si gata, opresc monitorul , mai dau cate un refresh pe DC si cam atat....In fata mea merge tv cu minimax, daca il opresc navalesc copii in camera ca se face brusc liniste.....

Ei bine, fix asa face si Stefan cu desenele, sa-i fie deschis tv non stop, dar nu sta cu ochii in el decat din cand in cand, in pauze de activitati...
Daca TV ar avea screen server ar fi ideal....

anka ce naiba e cu lumea asta???in clasa a doua pe internet???wow....

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Super subiect...si noi avem probleme cu calculatorul, la apropae 5 ani.Si se lasa cu nervi si urlete cand nu poate sa treaca nivelul.Iar dupa cateva astfel de iesiri nervoase am introdus pedeapsa: fara calculator...DELOC. A fost cam greu, si recunosc ca se intampla inca sa ma induplece sa il mai las cate o jumatate de ora (asta dupa aprox.2-3 sapt.de pauza totala).Dar cum vad ca incepe sa se enerveze, gata, il inchidem.E greu pt.ca se obisnuise sa se joace destul de des...si daca nu facea crize de nervi poate il mai lasam, dar deja incepuse sa creeze o atmosfera tensionata cu urletele lui de fiecare data cand pierdea vreun joc.
Sunt convinsa ca nu o sa pot sa ii interzic total si la infinit, dar trebuie sa ii stabilesc un program strict de calculator.Si ma ajuta f.mult parerile voastre.
Iar despre conturi pe facebook sau hi5 nu ma mai mira nimic: si fata sotului meu , la 10 ani are cont pe hi5, facut chiar de maica-sa( ca doar are si mami!).Ca sa nu mai zic ca lista ei de messenger e mult mai mare decat a mea...in mare parte cu colegi de clasaDeci se poarta netul in zilele noastre....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

cris, partea asta cu nervi si urlete o avem si noi :)

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

revin sa va spun ca ieri, asa intr-o doara am sters disney channel din grila de program, in ideea ca eventual in we ii dau drumul....
Stefan a fost doar trist ca nu la gasit...mi-a zis ceva de genul "ce pacat ca l-au scos cei de la cablu!" apoi si-a mai adus odata aminte, i-am reamintit ca nu-l gaseste, insa in we sigur va fi.
Stiu ca l-am mintit insa prefer o minciunica dasta decat sa stea cu ochii lipiti de TV.
Si uite asa, a gasit alte preocupari, a descoperit cateva carti noi cumparate recent de mine si nedeschise de el...
Una cu abtibilduri si pirati si altele doua cu povesti si povestiri scurte.
A desenat, si-a umplut un caiet cu pirati, steaguri, corabii....
sa jucat cu aluatul pus in frigider din ziua precedenta...si nu sa plans deloc de reclamele de pe TV.

In we o sa deschidem eventual la filmuletul cu clubul lui MM daca anka imi spune la ce ora este

dulcetica, sper ca nu te superi ca am intervenit in subiectul tau, poate era mai bine sa fi deschis unul nou?

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Poti incerca un cerc de creatie daca sport nu puteti face. Desi nu cred eu sa nu gasesti cel putin un sport care sa nu se poata practica din cauza de astm. Nu ma pricep dar sigur sunt sporturi care solicita organismul mai putin.
Dar lasand sportul puteti incerca pictura, modelaj, aeromodelism nu stiu daca se pupa cu varsta lui totusi asta, sah, mergeti la muzeu, la teatru, la observatorul astronomic etc. Nu am retinut daca esti din bucuresti.
Cred ca daca nu iei masuri acum persisti in greseala.
Filip are 4 ani si 9 luni, s-ar juca la pc dar nu l-am lasat, nu i-am dat jocuri. Poate gresesc si poate i-as fi putut gasi joculete care sa-l ajute sa invete ceva adecvat varstei, dar nu cred ca a ratat nimic din ce n-ar putea invata prin joc cu jucariile. Si pentru ca si noi suntem sedentari, mai ales eu, sotul mai putin prin natura serviciului, incerc sa schimb asta si sa facem cat mai multe activitati care sa implice miscare.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Dulcetica, daca imi permiti, , eu ti-as recomanda sa cumperi un joc gen Piticot si sa jucati impreuna... Incearca macar intr-o dupa amiaza sa lasi chiar tu TV-ul si net-ul si sa te joci cu baiatul tau... cand incepe scoala nu va mai avea atat de mult timp. Eu inca ma joc cu al meu ascunsa (nu-ti imagina ca avem nu stiu ce casa, dar el este multumit si daca eu ma ascund dupa perdea... ca sa nu vorbesc ce incantat a fost cand m-am ascuns in cada), baba oarba si diverse altele mai pasnice , gen carti, piticot, sus-jos...etc. Daca ii place sa decupeze, coloreze, este mai simplu, ca acum gasesti in librarii tot felul de materiale.

Succes!

Am uitat sa spun... cand vin copii in vizita eu nu-i dau voie la TV/calculator si isi gasesc ce sa faca. In primul rand ceilalti poate nu au acasa jocurile pe care le are el si mi se pare nepoliticos sa inviti pe cineva ca apoi sa te dai grozav cu ce faci tu. Ni s-a intamplat ca atunci cand a fost in vizita la un var (de aceeasi varsta) sa nu-l lase sa se joace si el pe motiv ca jocul este prea avansat, iar al meu s-a simtit aiurea... asa ca am profitat si i-am explicat inca o data de ce mie mi se pare nepoliticos sa stai la TV/calculator cand ai musafiri... Dar nici noi cand avem musafiri nu deschidem TV-ul sau calculatorul... ci stam de vorba, jucam o carte...

Mergi la inceput