Am un baiat. Are 4 ani. De fiecare data in perioada asta a anului ne confruntam cu o problema. Raceste un pic (nu ceva grav) atat cat sa-i curga nasul si....nu stie sa-l sufle. Nu am reusit pana acum sa-l invatam sa-si sufle nasul. Mai rau, il trage. SI uite asa avem o gramada de probleme cu domnu'.
Un doctor ne-a spus sa incercam cu o lumanare si sa-l determinam sa sufle spre lumanre cu nasul. Am incercat eu inainte si in afara faptului ca era sa ma ard la nas nu am obtinut nimic.
Astept sfaturi si solutii.
Salut
Ar mai fi un test, facut de medici pentru a vedea daca nasul copiilor "functioneaza" si cum. Se numeste "testul ariilor de aburire". Sub nasuc pui o oglinda si va jucati , punindu-l sa sufle pe nasuc, sa vada care nara este mai "puternica". Cor ramine urme de la respiratie , si apoi eventual faceti si concurs, ceva care sa-l atraga...Si sa stii ca daca nu apare nimic, baietelul chiar nu poate respira pe nasuc (are obstructie, vegetatii, sau altceva. Dar nu cred ca vor fi motive de ingrijorare, asta ti-am spus doar ca informatie.
Sper sa mearga! succes!
Gabriela B.
noi am reusit destul de usor - desi alexia are doar doi ani si trei luni. am 'chinuit-o' un pic cu pompita de curatat nasucul (Nuk,Chicco) si cu betisoarele de curatat urechiuse (asta de fiecare data cand a fost racita pana acum, si tre sa recunosc ca nu pare sa-i fi facut cea mai mare placere...) - si imediat ce am reusit sa ne intelegem cu ea (pe la un an si 10 luni) i-am spus - 'mami, sau suflam nasucul sau vin cu pompita'.... acuma ii musai sa mentioonez ca pompita o fost cea care o dus munca de lamurire -pentru ca este asa de puternica :( incat o face sa tuseasca si sa se inece... in consecinta am facut exercitii pret de vreo saptamana si acuma il sufla ca un om mare... a, era sa uit, a mai fost un factor in joc, pe post de recompensa: bilu (suzeta)(nu sufli - nu poti respira cu bilu deci nu ti-l dau...
un zambet
mamaruta mica