Numele dupa casatorie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Legat de cum va depasi trauma divortului, aici nu mai stiu ce sa spun, e inca foarte mic si probabil ca pe cand va pricepe va fi deja obisnuit cu viata asa cum va fi la acel moment.
Intrebari cu siguranta ca vor fi foarte multe, si cu siguranta vor fi si mai multe daca vom avea nume diferite.
Ma voi pregati sa-i explic lui in asa fel incat sa nu doara, dar mi-e teama de cei dinafara .

''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Sincer, mi-e greu as inteleg genul asta de barbati, "exista o singura madam Popescu si aia e sotia mea!" - de parca n-ar fi plina cartea de telefon de Popesti.

Li se pare lor ca sunt importanti daca ii refuza fostei "marele" lor nume, de parca s-a trage din cruciati sau din Cantacuzini. Mare e gradina lui Dumnezeu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:


Pai Marius ,numai in cazul barbatilor copiii din casatorii diferite pot avea aceleasi nume de familie.
Daca o femeie a fost casatorita cu Popescu si are un copil Popescu si apoi casatorita cu Georgescu si mai are un copil Georgescu, ce poate sa faca?
Nu vad vreun sot care sa fie ok cu faptul ca nevasta poarta numele fostului si copilul lor la fel!!!
Iar ca primul sa ia numele Georgestilor tatal sau tb sa fie de acord,In proportie de 99,9% tatii nu vor fi de acord sa schimbe numele copiilor in functie de persoana cu care e casatorita mama la momentul respectiv.La o adica eas e poate casatorii de cate ori vrea.De fiecare data trebuie sa schimbe si numele copilului?
Deci eu chiar nu am inteles , inafara de situatia cu numele de domnisoara ( sa ma scuze autoarea postarii dar nu stiu cate mame si mai ales tati ar fi de acord sa faca asta - eu una nu! )nu vad cum fratii vitregi dupa mama pot avea acelasi nume.
Dupa tata e simplu daca ii recunoaste pe toti toti au acelasi nume.

Cat despre pastrarea numelui mie mi se pare aiurea.Nu va aduceti aminte de multe chestii urate de cate ori va prezentati/semnati?Ca daca era bine nu divortati...nu?Cel mai nasol e daca domnul se mai casatoreste de cateva ori.Si va treziti 3 doamne 'Mihailescu'.
Nu au copiii nici o trauma.In Italia nici o mama nu are acelasi nume de familie cu copiii.Sa nu mai vb de Bangladesh unde intr-o familie (functionala) daca sunt 7 copii nu au 2 acelasi nume de familie.Si nici sotia cu sotul.Si sunt multe culturi unde sotii isi pastreaza numele de dinainte de casatorie si copiii au(de obicei) numele tatalui.Chiar toti sunt dezavantajati /traumatizati?

Lara w7+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

M-am gandit si eu cum ar fi daca in viitor m-as recasatori si as mai avea copii, insa nu pot sa fiu sigura de acest lucru si atunci actionez la situatia de fata si incerc sa imi protejez copilul.

De semnat, semnez zilnic de cateva ori si niciodata nu ma gandesc cum am dobandit acest nume si nu-mi trezeste niciun sentiment, chiar mi s-ar parea ciudat sa ma prezint cu numele anterior, desi nu port decat de aproape 5 ani acest nume- e chestie de obisnuinta.

De cate sotii ar mai avea fostul si cate i-ar purta numele, chiar nu imi pasa, asa vrea doar ca societatea sa fie mai deschisa si sa nu le pese, sa fim si noi ca in exemplul dat de tine Lara

''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c



In Italia nici o mama nu are acelasi nume de familie cu copiii.Sa nu mai vb de Bangladesh unde intr-o familie (functionala) daca sunt 7 copii nu au 2 acelasi nume de familie.Si nici sotia cu sotul.Si sunt multe culturi unde sotii isi pastreaza numele de dinainte de casatorie si copiii au(de obicei) numele tatalui.Chiar toti sunt dezavantajati /traumatizati?

Lara w7+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali



Eu am impresia ca se uita ca aici e vorba de realitatea romaneasca si nu de aia italiana sau din Banghlades!

Iar societatea romaneasca nu e atit de evoluata inca, incit sa accepte asa ceva,chiar daca acum incep sa apara cazuri,vezi buli si bulinutza!

Si cu rautatea copiilor,si nu numai,sunt probleme de care ne lovim si zau ca nu stiu cum potzi sa-tzi aperi copilul de asa ceva!Fiecare copil e aparte,fiecare copil are sensibilateta lui,eu am spus cum a reactzionat copilul meu,nu stiu cum va reactziona copilul lui buli sau al bulinutzei!

Daca al meu a reactzionat asa asta nu inseamna ca eu ca si mama nu i-am dat explicatziile necesare,nu am incercat sa-l pregatesc de eventualele rautatzi ,nu am incercat sa-l protejez!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Are dreptate Anda.
Si eu o simt pe Giulia, stiu ca ar fi luat-o ca pe o ruptura si de mine, nu doar de tatal ei. Macar de mine sa fie lipita si din acest punct de vedere, asa simt, sa fie normalul ala cat mai normal. Poate suna aiurea, dar copiii vor sa fie in turma, identici, nu vor sa iasa in evidenta.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

mamagiuliei, asta e un alt aspect pe langa rautatile din exterior, ruptura si de mine; n-as vrea pt nimic in lume sa il incerce vreun astfel de sentiment.

''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Yvon, eu spun dpmdv si al fie`mi, pt ca o cunosc, noi ne-am separat cand ea avea 3 ani.
Insa, cum spune Buli, sigur as fi gasit modalitatea sa-i explic dc mi-am schimbat dintr-o data numele.
Cred ca sunt multe aspecte mult mai importante pana la urma. Sa nu cumva sa-ti faci procese de constiinta dp acum daca cumva nu ramai cu numele.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Acordul sotului pt pastrarea numelui nu cred c-o sa-l am ;
dar mai exista posibilitatea de a-l schimba pe cale administrativa, ceea ce inseamna multa umblatura in schimbarea actelor pe numele anterior, apoi din nou pe cel dorit.
As fi dispusa sa fac acest lucru doar daca stiu ca ii va folosi in mod pozitiv copilului, plus cum am spus undeva mai sus ca si mie mi-ar placea sa am acelasi nume cu copilul.

Probabil ca as gasi si eu modalitati de mediere a conflictelor interioare, insa ar fi bine sa nu le aiba.
De aceea am apelat la experienta voastra a celor ce ati trecut prin diverse situatii de acest gen.



''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pe fiul meu il cheama ca pe tatal lui biologic.

Pe mine ca pe noul sot iar pe fiica noastra (sora fiului meu) la fel ca pe noi doi. Deci doar fiul meu poarta alt nume.

Fiul meu si-a dorit nespus sa poarte acelasi nume ca noi, din motiv de englezism cred mai mult, el avand un nume in escu. Devenind cetatean britanic se poate schimba numele lui pe cale administrativa destul de simplu aici insa, ieri am aflat ca daca in certificatul lui de nastere e trecut tatal si el poarta numele tatalui, pasaportul va fi emis pe numele initial, chiar daca el are un document la mana care zice ca-l cheama X mai nou. Deci tot nu va fi rezolvat mare lucru.

Complicatura. Cert e ca desi ieri vroiam sa pornim procedurile de schimbare a numelui totusi m-am razgandit: daca prin abusrd sau ca asa e viata voi divorta iar? Fiul meu va avea un nume ca cetatean roman, alt nume ca cetatean britanic si va purta numele celui care mi-a fost sot insa nu si tata biologic lui.

Pana una alta eu cred ca sunt drame mult mai mari decat diferenta de nume. Fiul meu stie ca poate sa-l cheme si BOB si oricum, el e parte intreaga din familia noastra la fel ca sora lui. El e cu mine oriunde voi fi eu indiferent de nume. Sunt suferinte mai mari decat faptul ca nu-l cheama la fel.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput