*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (100)*

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

am profitat si io azi de faptul ca e mama la mine in it si am citit cap asta ....pe nerasuflate...mirtha,camelia,lauramiron....bertha...(bre idee buna cu chftelute la cuptor merci)...mai invat si io ceva de la voi..neaparat sa merg sa-mi cumpar o carte de specialitate..neaparat...pana pe la 9 luni m-am bazat pe bun simt , pe logica etc...acu nu mai tine, io am experienta zero si ceea ce mai stiu datorita parerilor vaostre de aici...si muuulte sfaturi lasate pe mail de la tata , dragul de el, imi lasa pe mail extrase din carti, de pe net...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Ramo, eu am trecut prin asa ceva cu Rebeca, s-a zgariat pe la 10 luni cu o teava de plastic dur, in partea superioara a obrazului, sub ochi. Nu mi s-a parut pe moment a fi o zgarietura careia sa-i dau importanta, a sangerat foarte usor, Rebeca nu a plans, deci aparent nimik ingrijorator. N-am dat cu nimik.
A avut semn pana pe la 3 ani jumate!!! N-am crezut ca va mai trece vreodata de tot, si intr-o zi pur si simplu n-am mai vazut semnul
Deci, e posibil sa-i ramana semn pe moment si sa treaca mai greu. Daca vreun medic te indruma sa dai cu ceva creme, cred ca ar ajuta.

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Am uitat sa va spun...stiti ca Sara a cazut acum 3 saptamani cu obrazul intr-un sertar ...se mai vede si acum zgarietura tare mi-e frica sa nu ramana cu semn.Mi-ati spus si voi ca se regenereaza la varsta asa mica...dar mi-e teama...
A dormit 3 ore si acum se plimba prin casa si vorbeste...

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

Visul meu implinit, Sara Maria!

Poze cu printesa mea

Mergi la inceput

am omis un copulativ hahaa si mai rad si ca proasta,mah cer scuze, nici io nu inteleg ce-am scris cand recitesc ,ok, ma intorc la ale mele....sunt happy ,azi am invatt ceva nu nou,doar familiar....conseventa consecventa consecventa....sa vedeti ce consecventa diseara la ora de nani cand m-as pune si in cap numai sa adoarma pe la 11 ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Cherie, asa e, bunul simt il avem fiecare, insa la un moment dat ajungi sa te simti depasit de situatie (si crede-ma ca fiecare ajunge aici, nu exista altfel!) si atunci, sincer, ai nevoie de ajutor. Cel mai la indemana, pentru mine, au fost cartile de specialitate si o prietena psiho-terapeut.
Iti dau un exemplu, poate cel mai banal: probabil ca fiecareia dintre noi i se pare inofensiv si de bun simt sa spuna copilului ca "nu-i voie" la cuptor ca se arde sau "nu-i voie" la trepte ca te lovesti etc Pe langa faptul ca nu cunoaste relatia cauza-efect (Bertha a subliniat mai bine intr-un email recent), nu este deloc indicat sa folosesti expresia "nu-i voie" decat cand e super musai! E indicat sa pui altfel problema incat copilul sa inteleaga ca nu-i bine acel lucru dar fara sa tot auda restrictia! Deci, "hai te rog de langa cuptor ca face buba" sau "ai grija la trepte, daca te apropii prea mult, e posibil sa cazi" sau, daca copilul nu percuteaza, mai bine te deplasezi langa el si-l asisti in activitatea respectiva.
In general este bine sa evitam orice incepe cu "nu...", inclusiv intrebari de genul " nu vrei sa papam ceva?" sau " nu vrei sa mergem la nani?" Invariabil raspunsul copilului va fi nu! Asta e testata de mine cu Rebeca

In fine, sunt muuulte de spus aici, asa ca eu sfatuiesc pe oricine sa mai citeasca cate un sfat de pe la astia de scriu carti de specialitate S-ar putea chiar sa va scoata din situatii neplacute!
p.s. parca pe mailul comun erau ceva carti....daca nu am eu in format electronic vreo 2-3, dar nu stiu mailul si parola

Citat:
citat din mesajul lui cherieactiv

am profitat si io azi de faptul ca e mama la mine in it si am citit cap asta ....pe nerasuflate...mirtha,camelia,lauramiron....bertha...(bre idee buna cu chftelute la cuptor merci)...mai invat si io ceva de la voi..neaparat sa merg sa-mi cumpar o carte de specialitate..neaparat...pana pe la 9 luni m-am bazat pe bun simt , pe logica etc...acu nu mai tine, io am experienta zero si ceea ce mai stiu datorita parerilor vaostre de aici...si muuulte sfaturi lasate pe mail de la tata , dragul de el, imi lasa pe mail extrase din carti, de pe net...

-----------------------------
http://good-times.webshots.com/album/573076095eAcYlq

Cherie mami lu Alexandru
,fericirea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Malinas multa sanatate lui David! Imi pare rau ca aveti iar probleme! Poate asa isi face "portia" si pentru cresa si nu s-o mai imbolnavi asa des acolo...

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Laura, ei au trecut prin faza aia la 6-7 luni, pe la 7 luni deja nu se mai trezeau decat spre ora 8, dar acum de vreo luna au reinceput sa se trezeasca la 6! DE fapt, se trezeste Radu si o trezste si pe Anastasia, moment in care incep sa urle amandoi si nu prea am incotro decat sa le dau...

Foarte bune observatiile legate de folosirea lui "nu". Am observat si eu ca o tratare "pozitiva" duce la rezultate mai rapide decat folosirea excesiva a lui "nu" sau "nu-i voie".

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Cherie, asa e, bunul simt il avem fiecare, insa la un moment dat ajungi sa te simti depasit de situatie (si crede-ma ca fiecare ajunge aici, nu exista altfel!) si atunci, sincer, ai nevoie de ajutor. Cel mai la indemana, pentru mine, au fost cartile de specialitate si o prietena psiho-terapeut.
Iti dau un exemplu, poate cel mai banal: probabil ca fiecareia dintre noi i se pare inofensiv si de bun simt sa spuna copilului ca "nu-i voie" la cuptor ca se arde sau "nu-i voie" la trepte ca te lovesti etc Pe langa faptul ca nu cunoaste relatia cauza-efect (Bertha a subliniat mai bine intr-un email recent), nu este deloc indicat sa folosesti expresia "nu-i voie" decat cand e super musai! E indicat sa pui altfel problema incat copilul sa inteleaga ca nu-i bine acel lucru dar fara sa tot auda restrictia! Deci, "hai te rog de langa cuptor ca face buba" sau "ai grija la trepte, daca te apropii prea mult, e posibil sa cazi" sau, daca copilul nu percuteaza, mai bine te deplasezi langa el si-l asisti in activitatea respectiva.
In general este bine sa evitam orice incepe cu "nu...", inclusiv intrebari de genul " nu vrei sa papam ceva?" sau " nu vrei sa mergem la nani?" Invariabil raspunsul copilului va fi nu! Asta e testata de mine cu Rebeca

Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005)
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo
[/quote]

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

ma ca bune mai sunteti pe langa casa omului!!!
lauramiron...ascult ascult sunt numai ochi si ...ochi.. o sa-mi procu8r ceva de aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

A luat tati canuta cu pai de la Primii Pasi...nu are succes, nu stie sa traga din pai...ea sufla
Asta e...luam cioc pt. cea veche...dar o sa-l rupa si pe ala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Salutare mamici si pitici!

Iar am pierdut sirul discutiilor.
Am citit cate ceva despre relatii parinti-copii, despre citirea cartilor de specialitate, despre cozonacei balnaviori.

Nu am timp sa dezvolt subiectele cu toate ca mi se par f importante. Ma regasesc in multe povestiri de ale voastre - cum am momente cand ma enervez (noroc ca ma si calmez repede), cand poate nu ies dintr-o situatie f bine, in fine sunt multe lucruri pe care le-as indrepta la personalitatea mea. Sper sa si reusesc. Incerc si eu (cum spunea Lauramiron) sa nu folosesc des "nu ai voie" . Nu-mi iese mereu , e primul lucru care imi vine la gura cand e pe cale sa faca ceva ce n-ar trebui. Uneori ma opresc la timp si reformulez dar sunt si situatii cand repet cam des asta.

Lauramiron imi place tare mult felul tau de a gandi. Am urmat multe din sfaturile tale si am avut succes si mai ales cu mancarea. Tot ce i-am preparat dupa retete tale a fost apreciat.
Acum as avea o alta problema. Am vazut ca se discuta si despre scoaterea biberonului de dimineata. Lory se trezeste pe la 8 - 8.30. Nu cred ca ar protesta prea tare daca nu i l-as da imediat cum se trezeste. Problema e ca nu prea stiu cum sa-i "compun" micul-dejun.
Cateva idei am furat de la Mirtha cand a povestit acum ceva timp programul Evei, dar tare mi-ar mai fi de folos cateva idei.
Lauramiron daca ai timp cumva zilele astea poate poti descrie putin cam cum decurge la voi micul dejun.
Nu vreau sa fiu stresanta cu atatea rugaminti .

Dau mancare fetei si revin - avem sufle de branza.

Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Ramo, Lory tot din canita cu cioc de la Avent bea (cea pt 12 luni cu cioc tare). Bea f bine din ea. A acceptat-o din prima. Fix la 1 an i-am cuparat-o si bea bine din ea. La fel si pt apa. Vreau acum sa-i iau tot de la Avent pt 18 luni cu pai. Nici cu paiul nu avem probleme si bea fara probleme. N-am facut nimic in sensul asta adica a baut din ce i-am dat cu usurinta. A, si din ceasca bea dar n-am incercat decat cu apa pana acum.

Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008)
http://family.webshots.com/album/576435672rnrcpM

Mergi la inceput