Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (35)
Raspunsuri - Pagina 10
r_ocsy spune:
Cam atat am gasit pron cartile de ortodontie despre tetine ... sper sa va fie de folos :
Prevenția dezechilibrelor maxilofaciale se realizează, în primul rând, prin alimentația naturală a copilului (suptul la sân), care asigură reglarea relațiilor spațiale intermaxilare. Prin actul suptului se obține prima mezializare de mandibulă, producându-se astfel reglarea relației centrice. Au loc, de asemenea, o dezvoltare echilibrată a câmpurilor musculare intra și extraorale, dezvoltarea și desfășurarea normală a maturizării funcțiilor de bază ale aparatului dentomaxilar,dezvoltarea echilibrată generală fizică (laptele matern nu poate fi echivalat de nici un înlocuitor) și psihică a copilului (mediul de siguranță și protecție îl conferă numai mama).
În condițiile alimentației artificiale, trebuie avută în vedere utilizarea unor dispozitive a căror acțiune să se apropie cât mai mult de condițiile alimentației naturale. În privința formelor tetinelor, acestea trebuie să reproducă forma mamelonului, structura ideala a tetinei fiind din silicon . Tetina prea lunga duce la "suptul in gol"
În cursul alimentației , recipientul cu lapte este ținut în mână pe tot parcursul suptului. Se evită, astfel, presiunile exercitate de greutatea sticlei asupra mentonului. Durata suptului va
fi apropiată de cea a alimentației naturale, de 15-20 minute.
Igiena orală a sugarului va fi efectuată de către mamă prin badijonări cu ceai de mușețel ușor alcalinizat. În jurul vârstei de 6 luni, are loc erupția dinților care, în general, se desfășoară fără a ridica probleme, cu excepția unor mici accidente la erupția caninilor.
Spor la citit ! Noapte buna !
R_ocsy
23 +
Ana Sofia
olivia_popa spune:
Tatyana...wowo nu imi vine sda cred,
sa fiti bine,stati cuminti in pat si bebe sa stea cat mai mult timp la mama in burtica.
rosanne spune:
Buna tuturor
Am gasit acest site despre www.alaptare.home.ro/" target="_blank"> alaptare.
Taty_ana, imi pare rau ca trebuie sa stai tot timpul in pat....bine ca ai fost la timp la medic si fii optimista ca o sa ajungeti la termen. Felicitari pt 
Roxy
26+ cu
Diana
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
Ioana5255 spune:
Seara buna,
eu nu am somn, ma sacaie gatul si nasul. Ce remedii naturiste mai stiti ptr dureri nasoale de gat. Mie de regula astea imi trec doar cu antibiotic. Azi toata ziua am baut ceaiuri, am luat oscilococcinum, sirop de muguri de pin, comprese la gat cu Vapo Rub de la Vick, miere, lamaie, am luat si un paracetamol. E groaznic, am numai ace ace.
Tatyana felicitari ptr fetita. Imi pare extrem de rau prin ce ai trecut, bine ca totul s-a terminat cu bine. Important ca pana la urma a vazut medicul. Este inadmisibil cum medicul tau din Galati nu a vazut colul scurtat, ala nu se scurteaza asa peste noapte. O sa fie bine si ai sa nasti la termen. Sa stai acolo cumintica la pat.
Rocsy multumim pentru informatii.
Alysha of ce spaima. Bine ca ai trecut bine. Se va resorbi si hematomul. 
Sabina
28+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 12 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.
arturicii spune:
mai, ce se intampla aici cu atatea vesti urate? of, sa ne oprim aici si sa avem o luna februarie calma;
Tatyana, ce bine ca ai ajuns la timp totusi; poate cu tratament si repaos o sa ajungeti cu bine cat mai aproape de termen.
Aly, ai grija te tine si de bebe; fugi la dr daca ti se pare ceva deloc ok.
Sabina, sanatate multa.
Eu is zombie de zombie; de dimineata robotesc; au fost 8 copii si 6 parinti; gatit/servit/adunat/servit/adunat....(stiti voi cum e cu musafiri)
Dar a iesit frumos, au stat de la 10 la 17 toti;
La final nu va puteti imagina cum arata camera copiilor. camera aia de le tinem noi pe cat posibil pe categorii pe toate....Brrr, un cosmar; mi-a luat o ora dar le-am reasezat ca ma lua cu ameteala;
Apoi ama strans si in casa si acum stau si stau, cu o contractie-doua pe ici colo ca altfel cum...
Dar ce ma supara e ma ma manaca rau burta; of, iar se crapa
O zi frumoasa si fara vesti rele
Ioana,
Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 26+
olivia_popa spune:
Iar dau eu cafeaua
...calda si buna
...aburind...eee,ce mai vreti...asta e rasfat![]()
ioana,sper ca te simti mai bine azi,daca nu incearca si propolis cu miere si vit c.
Sa avem parte de o saptamana usoara.
am semnatura:d
19+
NicoletaB spune:
Corina- bravos pt atitudinea sotului! Sti cumva cum sunt conditiile de nastere in Filantropia? Doctorita care-mi supravegheaza sarcina e medic si la Filantropia.
Teuta- felicitari si pt al 2-lea baietel! Nu mai fi supi, ca se poate si cu 3 nurori si sti doar ce a patit soacra...
Ale-
sa treaca supararea
Mira - Scandal la opera sau Sotul pacalit la Nottara. Suuuper
Sabina- pt gat folosesc un spray cu propolis luat de la Help Net (nu-i stiu numele, dar stiu ca e italienesc). Casti gura si dai exact in gat, e ca un pasament pt gat. Foarte bun si eficace si ngurul care a functionat dupa 2 saptamani de chin.
Duminica am fost si noi prin Kika, ce de carucioare, patuturi frumoase, care mai de care, dar si cardul burdusit sa-l ai.
O zi buna fetelor!
19+ 
Reallaura spune:
Neata scumpele
Nu am mai reusit sa intru ieri, am fost sa vedem niste case in Prel Ghencea, sa vedem poate facem un credit ceva.
Imi pare rau de vestile proaste
taty ana Sper sa fie totul bine, stai linistita fara efort, cred ca nici la calc nu ai voie in fund pe scaun
Ali sa vii cu vesti bune ca s-a rsorbit hematomul!! Multa sanatate
Sabinasanatate si tie! Eu am avut de 2 ori in sarcina probleme cu gatul, a durat cam 3 sapt si nu am luat decat vit C si paracetamol, apoi ceaiuri fierbinti cu lamaie... la mine oscilloccocciunum nu merge.
r ocsy ms de info
Alessico o saptamana usoara!
Noi suntem aici, pentru suport 
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
27+
Ilinca Sabina
Ioana5255 spune:
Neata,
fetelor multumesc pentru sfaturi. De propolis uitasem, la vitamina C m-am gandit si eu. Am avut noapte alba. Nu am dormit mai deloc. Dar parca acum dimineata e o idee mai bine. Faza nasoala e, ca dupa masa am programare la eco si nu stiu ce sa fac daca sa ies din casa sau sa o mut pe saptamana viitoare.
Laurita succes cu casa. Poate aveti noroc. Legat de paracetamol am cititi pe prospect ca se administreaza cu precautie pe timpul sarcinii, intrucat trece nu stiu cat din el prin placenta. Acum eu am luat o pastila, ca eram vai de capul meu. Am dat drumul si la aparatul cu aerosoli in casa, uitasem si de asta. Sper sa imi vin in fire.
Arturicii mama ce harnicutza ai fost, eu ieri am stat 3 ore in bucatarie si deja eram zombi. Tu meriti cu adevarat un rasfat acum. Ai grija cu contractiile. Cat pentru burtica incearca cu ulei de masline. Poate functioneaza.
Sabina
28+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 12 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.