Viitoare mamici de septembrie - octombrie 2010 (3)
Raspunsuri - Pagina 8
dorinutza82 spune:
Buna, fetelor si bun venit noilor burtici! Am intrat pe fuga ca sa ii urez 

LoredanaB 

. Sa fii sanatoasa, voioasa si sa ai o sarcina usoara si un bebe mic sanatos langa minunea Eric Joshua!
Si pe fuga ii raspund dianei09 cred
, ca la 7 saptamani ecografia cea mai sigura ca fiind relevanta e cea intravaginala. La cea pe burtica, sansele de a se vedea bine o sarcina asa mica sunt foarte mici daca nu deloc 
Eu am eco joi seara la 7 sapt si 4 zile, sunt cu inima stransa de emotii, va povestesc mai multe dupa eco. Sper sa vin cu vesti bune si imi cer scuze ca nu am scris la fiecare graviduta in parte cate ceva, dar nu prea ma simt in stare din cauza emotiilor.
la burtici, pa paaaaa!
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si
6+
eveline spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nike974 imi e rau. seful mi-a spus ca imi taie 70% din salariu,chiar daca vin la job.e absurd. sa vad daca pot rezolva mai sus. |
Da sefu ala a tau ce motiv baga cand spune asa ceva?
4+
nike974 spune:
legale,dar cand o colega de a mea si-a luat concediu medical 2 luni, a primit toti banii.si in alte 2 situatii asemanatoare au fost bani.
depinde de spate, nu de competente.
Arthurana spune:
Nike,
Ce fel de job ai? Este absurd. Seful tau nu are un sef la care sa reclami. Sincer nu e legal. PE ce motiv iti taie din salariu?
carinablanca spune:
Buna burticilor,
Eu sunt o membra a odiseei de spetembrie octombrie 2009 si am intrat sa va urez o sarcina usoara si bebei sanatosi. Pretuiti aceste 9 luni pentru ca sunt extraordinare. Cred ca sarcina este cel mai frumos lucru in viata, care apoi culmineaza cu momentul nasterii, cand toate fricile si temerile dispar si iti tii in brate copilasul, si parca tot ce a fost rau a trecut.
Si pentru ca imi e asa draga aceasta odisee am citit pe la voi si am vazut ca Nike are probleme la servici pe langa cele generale de sanatate. Din acest motiv nu ma pot abtine sa nu iti spun, nu stiu in ce domeniu lucrezi, dar pe perioada sarcinii poti sa stai in concediu medical, chiar si integral(concediu medical de risc maternal) sau orice medic, mai ales in cazul tau iti va da medical si il va tot prelungi, iar acest concediu este suportat de la bugetul de stat. Din cate stiu eu parca doar primele 5 zile sunt suportate de societatea la care lucrezi si trebuie sa se gaseasca bani pentru a platin concediul medical pentru ca e obligatia lor. Tu vei primi 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (se socotesc aici si prime deci poate sa aiba chiar nivelul salariului tau).
Acum avand in veder problemele tale medicale eu nu cred ca are vreu rost sa te chinui si sa pui in pericol de orice fel sarcina. Viata ta si a copilului sunt mai importante. 
Imi cer scuze pentru un mesaj asa de lung, dar chiar mi se pare incacceptabil ce se intampla la tine la servici. Sper sa ai o sarcina cat mai usoara posibila si iti doresc numai bine.
burticile.
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

nike974 spune:
lucrez la........stat!
trebuie sa vad ce si cum.multumesc mult.maine voi vorbi din nou cu dr.
carinablanca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nike974 lucrez la........stat! trebuie sa vad ce si cum.multumesc mult.maine voi vorbi din nou cu dr. |
Oricum eu zic sa studiezi problema pentru ca mi se pare strigator la cer sa ai amenintari si sa primesti doar 30% din salar in conditiile in care poti sa pirmesti mai mult. Statul protejeaza mama si copilul si sa stii ca in baza experientei mele de sarcina chiar asa e. A, si mai vreau sa iti zic ca in baza unei scrisori medicale de la medic poti sa iti reduci programul de lucru la 6 ore, cu mentinerea drepturilor salariale. Macar atat, daca nu o sa poti sa stai acasa.Daca ai nevoie da-mi un PM si voi cauta care e legea in care apare scris cu reducerea de program si cu alte drepturi ale gravidelor.

Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

nike974 spune:
carina iti multumesc.
mi-am negociat dreptul si am avut castig de cauza.
Ii multumesc lui Dumnezeu.
nu exista program la noi.uneori stau 8 ore, alte ori stau 12,14 ore.depinde.
am facut o gafa.m-am imbracat cu brlugii mei obisnuiti si m-am balonat si simt ca imi explodeaza tot stomacul.
dar,cel mai important lucru: prima zi in care, pana la ora asta, nu am vomat!
carinablanca spune:
Felicitari ca ai reusit sa treci peste zi fara vomat. Sfatul meu e sa incerci sa mananci niste covrigei, sai ai toata ziua la indemana ceva de rontait. De cele mai multe ori cand era in primele vreo 16 saptamani nu simteam foamea ci direct greata. Asa ca tot rontaind ceva parca era mai bine. A, si imi placea sa beau suc proaspat stors de fructe (portocale si mar mai ales). CHiar si mamicile fara probleme de sanatate au stari puternice de greata si chiar vome, unele ajungand sa fie internate si la perfuzii pe toata perioada primului trimestru. Capul sus si daca Dumnezeu te ajuta o sa scapi de ele undeva dupa 12 saptamani si pana in 20 si apoi va fi mai bine. 
Referitor la program si eu inainte de sarcina stateam chiar si 12 ore, dar o data cu sarcina si cu problemutele avute am respectat aproape cu sfintenie programul de 6 ore si nimeni nu a comentat nimic. STiam ca fac ce e mai bine pentru bebe si doar asta a contat. SI acum am o printesa frumoasa si sanatoasa care imi bucura zilele. 
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

maya71 spune:
maya a fost la doctor... dar bebe nu a mai vrut. nu stiu de ce, ma tot intreb iar si iar. joi aflu rezultatul analizelor dar...
oricum raman alaturi de voi, acum ca v/am gasit si m/ati primit printre voi... si poate o sa fiu 'burtica cu... fulgulet'