Buna ziua tuturor!
Am mai pus intrebarea asta si la subiectul de la prenatal si postnatal si nu am primit niciun raspuns asa ca m-am gandit sa deschid un subiect nou, poate asa am mai multe sanse de raspuns.
As avea si eu 2 intrebari. Eu am DPN pe 23.03.2010, voi intra in prenatal pe 01.02.2010. Am citit acest topic si am inteles ca acest concediu se plateste cu 85% din venitul brut, iar cele 42 zile de lauzie cu 100%. Ok pana aici. Dar eu de exemplu nu mi-am luat maximul de 84 zile de prenatal (pana pe 23.03 ar fi doar vreo 50 zile), restul de zile vor fi de postnatal (adica vreo 126-42-50=34 zile), sper ca am facut calculul corect.
Intrebarea 1. este: cum se vor plati aceste zile de postnatal, cele ramase pe langa cele 42 de lauzie, tot cu 85% din brut, cum se plateste prenatalul sau altfel?
2. La calculul indemnizatiei pt cresterea copilului se iau in calcul doar veniturile pana la nasterea copilului (adica inclusiv prenatalul) sau si cele de dupa nastere (adica postnatalul)?
Multumesc anticipat pt raspuns! 32+ cu
Larisa Alexandra
Concediul prenatal sau postnatal sau geberic concediul de maternitate se calculeaza identic fiind aprox. 85% din media veniturilor realizate in ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate
Concediul pt ingrijirea copilului minor are ca si baza de calcul ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa