step by step

step by step | Autor: Tia

Link direct la acest mesaj

Stiu ca s-a mai discutat despre acest lucru, dar m-ar interesa impresiile voastre mai "proaspete".

Tare mult as vrea sa-l dau pe Alexandru la aceasta scoala, dar am o teama ca lucrurile nu merg chiar asa cum sunt descrise pe site-ul lor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Eu am lucrat si lucrez cu copii din sistemul step by step si cred ca exista si multe avantaje,dar si dezavantaje.Imi place faptul ca acolo copiii sunt incurajati sa vorbeasca,sa se exprime,sa povesteasca,sa lucreze in echipa,nu sunt etichetari si nu exista este acel stres al notelor,al clasamentelor de final de an.Se urmareste evolutia progresiva a copilului,este incurajat sa se autodepaseasca,nu sa ii depaseasca pe cei din jur,competitia e cu el insusi.Dezavantajele,din punctul meu de vedere:lipsa unei evaluari(primesc doar bravo,-Bravo...)duce la derutarea parintilor si copiilor mai ales la clasa a cincea,cand se izbesc de note de la 1 la 10.Daca primeste copilul -Bravo la teste in clasa a IV a si ia 4 la test intr-a V a ,ma gandesc ca socul e destul de puternic,atat pentru copil,cat si pentru parinte.Nu exista medii,la final se completeaza caiete de evaluare in care copilul primeste A(comportament atins)sau D(comportament in dezvoltare);lipsa competitiei-poate nu sunt pregatiti la 8-9 ani de concursuri,si nu incurajez participarea la multe,dar pentru a se invata cu rigorile unei competitii mi se pare ok sa ia parte macar din clasa a II a la un concurs,ales de copil;8 ore petrecute la scoala mi se pare foarte mult pentru un copil de 7-8 ani,un program istovitor in conditiile in care unele invatatoare de la step mai dau teme si acasa.Daca sta 8 ore la scoala,si acasa inca mai are de repetat//scris/invatat,nu vad cum se poate copilul organiza asa de bine incat sa invete,sa se joace si sa si faca vreun optional(engleza,damsetc)dupa-masa;In cazurile stiute de mine,nu generalizez deci,step-ul e un amestec de principii step cu principii ale invatamantului traditional.Copiii primesc teme acasa,desi nu ar trebui,dupa-masa sunt lasati atat de liberi incat mi se pare ca pierd timpul pe care acasa il puteau castiga dormind,jucandu-se sau facand orice altceva.Sunt notati(desi nu e voie)in clasa a IVa ca sa nu fie socul atat de mare intr-a V a,participa si la concursuri,unde nu mai sunt in competitie cu propria persoana,ci si cu ceilalti copii,ceea ce step-ul,teoretic,nu admite.
Una peste alta,vazand cum se adapteaza copiii de la step la gimnaziu,zic totusi ca e ok,sunt copii foarte buni si copii mai putijn muncitori,ca si la traditional,dar mai energici,mai cu tupeu,si nu a fost un dezavantaj invatatul intr-o clasa de step by step.Pentru un copil timid si fara incredere in el,este perfect.Pentru un copil mai nazdravan,e cam cu doua taisuri,nu va invata acolo ce nu reuseste mama acasa.Eu nu mi-am dat copilul la step pentru ca invatatoarea pe care am vrut-o era la traditional,dar vad ca aplica multe principii step si ea.Copiii nu sunt etichetati,lucreaza des in echipa,sunt incurajati sa se exprime,nu li se inhiba personalitatea,nu sunt pusi sa stea cu mainile la spate,nu se spun notele cu glas tare...Sper as mai primesti si alte raspunsuri care sa te ajute as iei cea mai buna decizie pentru copilul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelina23 spune:

Happiness, poti recomanda o scoala/ o invatatoare in sistemul step by step, care ia clasa I in 2010 ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Uite aici gasesti scolile din Bucuresti care au clase step by step.
http://www.stepbystep.ro/adrese-scoli-step-by-step/adrese-scoli-step-by-step/adrese-scoli-bucuresti.html
In functie de ce anume te avantajeaza ca si zona, va trebui sa mergi sa vezi daca in anul 2010-2011 se va face clasa step by step in respectiva scoala. Sunt scoli care nu fac clase step in fiecare an, ci doar din 2in 2 sau din 4 in 4.

Dupa aceea poti cere ceva relatii despre invatatoarele pe care le indentifici si la Asociatia step by step, de unde mai poti obtine cateodata recomandari, detalii, informatii.
Apoi poti solicita sa participi la 1,2 ore ale clasei invatatoarei respective pentru a-ti face o idee despre masura in care aceasta aplica principii step sau nu.
Sidaca ai ajuns pana aici cu cercetarile, deja cred ca vei sti ce sa faci in continuare. Deja ma vad pe mine anul trecut ... :)

Mult suuces iti doresc, nu va fi usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Eu nu locuiesc in Bucuresti,ci undeva in provincie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelina23 spune:

Multumesc happiness, credeam ca esti din bucuresti.

Mergi la inceput