Cum se face? Exista o cerere tip? Ce dovezi pot sa atasez? Se mai pot aduce martori? Vreau sa ma reprezint singura, nu am zeci de milioane de dat la avocat, si nu am nici cea mai vaga idee care e procedura standard.
In cazul meu sotul a introdus actiune de divort cu o motivatie inventata (cea mai mare parte din ea, cum ca nu am intretinut relatii conjugale de luni de zile, injur si provoc scandal etc), a cerut culpa mea exclusiva si custodia copilului. Ulterior am ajuns la o intelegere in fata unui avocat ca imi lasa custodia si va fi culpa comuna, dar n-a respectat-o. Eu n-am stiut nimic si nu m-am prezentat deloc la termene, asa ca m-am trezit in fata faptului implinit. Vreau sa schimb motivatia, sa cer custodia si sa fie culpa comuna. In cazul meu e dificil si pentru ca am avut raport defavorabil de la autoritatea tutelara (a fost o perioada urata, cu scandaluri, amenintari, chemat politia, am avut o cadere depresiv anxioasa si momentul in care mi-au facut raportul a fost cat se poate de prost), dar as vrea sa cer o reevaluare, mai ales ca sotul meu nu are deloc grija de copil, sunt zile cand nici nu-l vede.