PRIETENE FARA TITLU (59)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asteryaro/asteryaro.jpg)
asteryaro spune:
Moni, pe mine nu ma fericeste absolut deloc rezultatul, pt. simplul fapt ca stiu ca nu-i real. Lasa-ma sa-mi fac damblaua, si va comunic rezultatele la timpul potrivit.
Ei, asta nu inseamna ca nu apreciez achizitiile facute in ultimul an, dimpotriva. Dar mai are mult de lucru, mult de tot, nici nu aveti dimensiunea lucrurilor, pur si simplu poate pentru ca nu mentionez pe aici totul, uneori mai uit, alteori nu vreau sa ma mai incarc...
Oricum, mergem cu panzele in vant, si mergem bine, chiar daca uneori mai greu.
Eu sunt fericita ca a invatat sa-si gestioneze frustrarile, adica nu se mai bate/loveste/tranteste cu capul de pereti; acum plange cu lacrimi, striga, se plange, cere... absolut normal.
Gata plec, am facut si dus, mi-am spalat tona de vase, mi-am pregatit zarzavatul, fiindca maine fac ciorbita de miel .
Nopate buna tuturor.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
CRISTINA hai sa iti zic teoria mea despre test.Deci poate esti de acord ca Emma,Diana,Ioana,Rares - ca lor le vazuram rezultatul la teste - sunt niste copii absolut normali adica nici genii si nici in urma,deci medii.Ei bine la toti le-a iesit la testul asta un plus de 1,5-2 ani! Asta inseamna ca testul totusi e facut la un nivel de minim ce pot sa faca la o anumita varsta copiii normali.Sa presupunem ca aia 1,5-2 ani ani sunt efectiv in plus la calcul Acum tu fa bine si scade din ce i-a iesit lui Razvan (adica 5 ani si 3 luni) cei 1,5-2 ani si si iti va da o cifra mai reala pe gustul tau adica intre 3 ani si 3 luni si 3 ani si 9 luni ... deci nu exagerat de departe de varsta reala a lui! Chiar sunt curioasa ce interpretare iti va da tipa aia!
Fug la Diana ca e in vana la ora asta.
MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marchplayer/marchplayer.jpg)
marchplayer spune:
Na ca ti-a bagat Monica niste calcule de te-a facut praf. mai zi acum ceva daca poti
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marchplayer/marchplayer.jpg)
marchplayer spune:
Am uitat sa va spun ca azi m-a oprit politia si mi-a cerut actele la control, eu cu carnetul expirat de o luna, pe numele de domnisoara/deci nu coincidea nici nume nici adresa din CI. si nu aveam nici talonul la mine(nu mi s-a parut niciodata important sa tin atatea acte dupa mine
. Scria amenda pe mine. Mi-a luat el actele si pleca la el in masina. Eu stateam cumintica si asteptam sa se desfasoare actul. Atunci apare o cunostinta, ii spun despre ce este vb, ala vb cu politistul, se aranjaza contra sumei de 100 de ron spaga sa nu-mi dea amenda de 600 ron
. In sfarsit, mi-a oprit carnetul expirat(cu poza mea de domnisoara slabuta si draguta) si mi-a dat dovada pana la 14 februarie(cand o sa-mi fac un nou carnet cu fata asta de grasuta
monica70 spune:
DANIELA noroc cu cunostinta ! Aoleu ca si mie imi expira carnetul anul asta parca prin august si il am si pe adresa unde sta socru-meu ca acolo stateam cand l-am obtinut.Deci alte umbalturi pe cap la primavara Sa imi zici ce acte ti-au trebuit.
Noa si sa va zic cu ce m-am mai ocupat in seara asta .I-am aratat lui Tudor piticii aia mici in premiera si am luat o cutie sa ii bagam scoatem in/din ea.Intai i-am aratat unul,apoi inca unul si inca unul ... a ramas
cu ochii la ei,dar nu l-am lasat prea mult uimit ca i-am si pus cutia in poala (era in bouncer ridicat mai in fundic dupa ce mancase) si in cutie cei trei pitici.S-a repezit a luat un pitic din cutie (deci un punct bifat la test
) si hop cu el in gura.I l-am luat pe ala si s-a servit cu alt pitic tot pentru varat in gura.Atunci m-am pus sa arunc piticii in cutie sa il invat sa ii si bage in ea ... ce vorbeeesti,nici pomeneala! El voia de fapt sa inhatze cutia sa o duca si p-aia in gura
Eu abia tineam cu o mana de cutie si cu una de pitici,el impingea in sus cutia cu picioarele si tragea de ea in sus cu mainile spre gura - ca-n filmele cu prosti
Deci nu l-am putut convinge sa bage piticii in cutia cu pricina
asa ca nu pot bifa DA si la " Pune un obiect in cutie, imitativ"
Poate daca incercam cu obiecte de care deja s-a plictisit? Ma rog ...
Mai era o chestie,mai demult daca ii puneam pe fatza o patura,sau o batista statea o vreme cu ea asa si eu am bifat cu NU si la "Indeparteaza de pe fata scutecul care ii impiedica vederea".Azi l-am acoperit pe fatza cu Abu cel din carpa si intr-o secunda l-a dat jos ! Deci inca un punct castigat la test.Lui i-a iesit la test doar 3 luni la cognitiv,l-am refacut bifand DA la astea doua dar tot i-a iesit mai putin,doar 5 luni si el are aproape 6 ,nemaisocotind si diferenta care ar trebui sa ii iasa in plus ca doar e "normal".
Asa ca am dat copy sa vedeti ce ii lipseste.Am ingrosat la ce am raspuns cu DA.Deduc ca ar trebui sa stie sa faca smecheriile cu cutia ca la ultimele 3-4 pozitii nici nu mi-a dat prin cap sa incerc sa il pun sa o faca (sa impinga un tren din trei cuburi sau si mai si ... sa execute comenzi la cerere haidadeee
)
Asadar in urmatoarele zile o sa ne jucam cu cutia,maine o sa si ascund ceva sub cutie sa vad daca gaseste,poate ca da si atunci ajunge si el macar la 6 luni . De ce nu mi-o fi dat prin cap sa il las sa se joace cu vreo cutie pana acum?
Cognitiv 0-1 ani
1. Indeparteaza de pe fata scutecul care ii impiedica vederea. D N
2. Cauta un obiect care a fost indepartat din linia directa a privirii. D N
3. Ia un obiect dintr-o cutie deschisa. D N
4. Pune un obiect in cutie, imitativ. D N
5. Pune un obiect in cutie, la comanda verbala. D N
6. Scutura o jucarie sunatoare agatata pe o sfoara. D N
7. Pune trei obiecte intr-o cutie, goleste cutia. D N
8. Transfera un obiect dintr-o mana intr-alta pentru a lua un alt obiect. D N
9. Lasa sa cada o jucarie si o ridica. D N
10. Gaseste un obiect ascuns sub o cutie. D N
11. Impinge un tren din trei cuburi. D N
12. Scoate cercul din incastru. D N
13. Pune o piesa cilindrica in planseta cu orificii. D N
14. Executa gesturi simple la cerere (bate din palme). D
Si vorba Danielei - daca vorbesc prostii treceti peste
Dar ma gandesc ca macar pe Brandusa o intereseaza faza cu cutia.
Asa si extrapoland,probabil ca zilele urmatoare o sa refac si pentru Diana testul ca sa dau copy sa vad la ce am raspuns cu Nu si sa o pun sa vad daca poate/stie totusi si asa ceva.Plus ca au fost si cateva intrebari pe care nu le-am prea inteles si din start am lasat NU,n-am mai stat sa imi sfarm creierii cu ele.Ca norocul ca macar nu am avut dubii precum Daniela cu si
public
CRISTINA daca vorbesti cu Corina aia sau cum o cheama intreab-o te rog si ce relevanta are testul asta la copiii normali.Adica chiar asa avansati or fi de 5-6 ani? Sau mai degraba e ceva gen teoria mea de mai sus?
MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
monica70 spune:
Buna dimineata si azi chiar e buna
Adica aduc vesti bune de la Ingrid si Diana care si-a revenit azi.Aseara s-au mutat intr-o rezerva la terapie intensiva unde au pus-o pe oxigen si s-a mai oprit tusea.In plus pe langa C-fort ala in vena care e tare dureros, i-au mai bagat ceva astfel ca nu a mai durut-o mana deci azi-noapte au dormit amandoua.Si acum dimineata a si mancat Diana! Totusi mai stau acolo pana pe luni sau marti.
Am mai vorbit cu Ingrid si despre discutiile de pe-aici si e si ea de acord si cu teoria mea despre testul ala iesit lui Razvan si despre magaritele alea de la Montessori.In legatura cu probele "la cutie:" aplicate lui Tudor mi-a zis sa ii transmit Lilianei sa nu uite sa ii faca si ea lui bebe Cosmin repede testul Portage Ca si ea stia ca astea cu cutia le fac mai tarziu bebeii - ma rog,asa stiam si eu dar uite ca nu e asa ... sau poate ma insel io si ar trebui sa faca alea cu scosul cercului din incastru sau pusul unui cilindru in incastru atunci ? Trebuie sa caut deja asa ceva prin debara? BRANDUSAAA hai ajuta-ma poate stii tu mai multe in domeniu ! Tavi raspunde la "comanda verbala"?
Ca io mai mai scap si mai strig chiar si la Tudor (mai ales la piureuri cand trage de castron sau de lingurita
) ,dar nici atunci nu pare prea convins sa renunte.Si nu doar la mancarea piureului sau la schimbat nu sta locului ci si la baie,mai ales cand il spal pe cap.Nu are treaba cu dushulitul ,chiar ii place,daaar se arunca a meu si prinde de furtunul dusului si trageeee si nu ii da drumul defel de abia il mai tin sa il pot clati ca lumea pe cap
Cand suge iar nu sta cuminte,cu o mana trebuie neaparat sa faca ceva,sa loveasca,sa traga de ceva si cel mai enervant e cand ma trage de buza,de nas,sau de cercei
.Iar cel mai haios e cand se scarpina in cap
Ei gata am papat micul dejun,acum ma apuc de baut cafeaua si pana atunci mai ma benoclez prin zona
monica70 spune:
Hello iar ati luat toate pauza de WE? Nimeni nimic? Noa bine ,plec in pat atunci,ca tot e mai liniste pe-aici - Diana s-a dus la maica-mea si doarme acolo diseara.Revin mai incolo sa mai manevrez pe la acte,daca tot e sarbatoare azi si nici nu ma bazaie Diana.
marchplayer spune:
Bunaaaa ziua
Noi zi lunga...n-am avut de facut mancare azi in schimb am bagat aspiratorul asa ca pana la 12 am fost mega ocupata. Apoi ne-am imbracat si am iesit iara un pic la zapada, am facut un om de zapada(am facut si ceva poze, dar iarasi numai Ioanei ca Rares era deja intrat in casa) este friguros rau, nu-i place asa de tare sa stea la zapada chiar daca avem activitati si sunt o multime de copii.
Acum amandoi au mancat si sunt la pat, pana pe la 17.30 nu le mai aud gurita.
Astery, tu esti in pregateli pentru mega petrecerea de maine. N-am mai pomenit asa petrecere de copil cu atatia adulti. Eu n-as invita atatia nici moarta!
Mi-e asa mila de Diana! Pacat ca o tine in spital chiar de ziua ei!!!
Exact C-Fort a facut si Ioana pe branula anul trecut(doare foarte rau atunci cand faci intramuscular pe vena stiu ca nu doare asa de tare). Nu ma pot lua dupa plansetele Ioanei ca ea ar plange si daca i-ar baga apa pe vena. dar dupa parerea mea nu prea are ce sa doara, simte doar presiune si probabil vreo amorteala. Oricum ar fi este urat rau de tot sa treaca al tau copil prin asa ceva.
Si parca am si spus ca este episodica tusea aia nasoala si va trece dupa numai o zi.
Nu se cer maine sa mearga acasa? macar petrece ziua in familie si apoi merge seara inapoi la spital ca sa fie luni la ora de vizita.
Buna cafeaua Monica? Eu m-am lasat si de cafea ca o asociez cu tigara. De fapt am renuntat cam la toate obiceiurile asociate cu tigara. Nu mai merg la cafele cu prietenele, mi-ar fi greu la o cina la restaurant acum, nu mai merg in locul in care beam cafeaua si fumam dimineata, mi-e greu in masina cand sunt singura si atunci cand sunt pe strada(la joaca) cu copii(acolo mai trageam si eu cate o tigareta) Aoleu ce dor imi este de ele, mie chiar imi placea sa fumez si nu ma durea nimic, nu ma supara nimic, eu m-am lasat de ele sa nu mai miros urat langa copii si sa nu mai dau banii pe ceva atat de stupid.
asteryaro spune:
Sarbatoare, si io spal... n-am cumparat calendar, ooofff. E cu cruce rosie??
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
asteryaro spune:
Daniela, hello!
Pai ce sa fac mai, copiii vin insotiti de parinti, nah! Plus nasii copilului, plus Nana... fratele meu cu nepoata... Nu pot sa nu invit, e la loc de joaca in mall, daca trece cineva pe aoclo si vede? M-as simti nu stiu cum.
Oricum, sunt suparata , Teodora noastra e bolnavioara, cu febra... ooff.
Ca sa nu mai spun de Diana lui Ingrid .
O sa ne vedem cu Dana si frunzele ei, in schimb.
Cefort doare groaznic intramuscular; intravenos trebuie facut fffff lent, fiindca altfel cam doare, chiar daca n-ar trebui. Razvan a mancat "pe paine" Cefort asta.
Mare noroc ca nu vine maica-mea cu sotul ei . Din Oct. 2009 nu ne-am auzit, si atunci am sunat-o eu, ea altfel nu suna... nesimtita.
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO