Sezatoarea canadiana (170)
Raspunsuri - Pagina 16
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Am intarcat frumusete de baiat si ultimul meu bebelus! Ah, ce dor imi va fi de tot! E a doua seara cind adoarme fara titza, oricum nu are voie sa bea lapte cu viroza asta, dar de dat nu-i mai dau... gata! Aseara ii era rau si nu-i trebuia, dar acum a scincit un pic dupa ea, l-am adormit in brate, pe Santana. Daca trece noaptea asta fara sa se trezeasca, desi ma indoiesc, de miine am baiat intarcat si incepe nebunia la mine... mi-e si groaza cind ma gindesc, ca eu am lapte pentru doi. Mi-e si frica sa nu dau din nou in vreo mastita... CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU |
Nelia, eu l-am intarcat cand am fost eu bolnava, nu el. Si laptele se imputinase si nu a mai trebuit sa mulg nimic. Dar el doar seara mai sugea si tu tot mai aveai mult lapte ? Uau ! la mine mai ramasese suptul de dimineata cand am terminat. Iti dau dreptate, parca s-a rupt asa un pic o parte din mine si atunci am zis, mai vreau un bebelus !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
nelia spune:
Lisandru a mai vomitat o data aseara totusi... si pina acum a fost bine, desi a papat ceva astazi. Se pare ca am scapat.
Diana, nu sugea numai seara, mai sugea si dimineata si ziua cind ma prindea. Oricum il intarcam, ca are doi ani si doua luni si pina aici imi propusesem, atit au supt si fetele, sa nu se supere dupa aceea. Am o stare! Pieptul e suprinzator de bine, el s-a trezit doar o singura data si a cerut asa, discret, i-am zis ca nu pentru ca il doare burtica de la laptic si vomita, el mi-a spus ca nu, eu i-am spus ca da... si a adormit oftind. Dimineata mi-a cerut iar, dar i-am bagat micul dejun in fata si a uitat... dar nu a vorbit cu mine tot drumul pina la gradinita. Dar mie imi vine sa pling tot timpul, sper ca nu fac vreo depresie post si ras-post natala... ca eu nu le-am avut asa cum scrie prin carti.
Adevarul este ca e greu sa accepti ca inchei un mare capitol in viata ta, acela al alaptatului: am alaptat 6 ani si 6 luni in capat! Din 9 de cind am inceput facutul de copii. Imi va fi un dor nebun de momentele in care cei trei bebelusi ai mei se lipeau de mine, pisicindu-se si alintindu-se la titzica... de mirosul de laptic. Ma rog... nu ma bagati in seama, sint in plina criza hormonala. Inca nu s-a terminat, ca va cere si la noapte si miine dimineata, dar din experienta mea, stiu sigur ca la doi ani trecuti, totul dureaza o saptamina, si la mine si la copil... si gata, e ca si cum nici nu a fost vreodata.
Doloress, imi pare rau ca are pneumonie. Nu prea ai ce face in afara de antibiotic si sa nu stea in frig, poate baie mai putina... supe si lichide calde. Nu, nu-i lua titzica acum, are 18 luni dupa calculul meu, nu? Ei bine, trebuie sa-ti spun ca e mai greu de intarcat la 18 luni decit la un an sau inainte sau la doi. Daca tot i-ai dat pina acum, lasa-l macar pina il vezi bine, mai ales ca e la gradinita. Eu i-am intarcat pregatindu-i de la 18 luni pina pe la 2 ani ca sint mari, reducind un pic numarul de alaptari, adica ma feream sa fiu prin zona cind stiam ca vor vrea sa suga, invitindu-i mereu sa bea altfel: canita cu cioc sau normala, cu pai... ai mei nu au avut nici biberon si nici suzeta... in afara de cea naturala, adica eu. Tot din experienta cu copiii mei pot sa-ti spun ca 16-20 de luni mi s-au parut mai obositoare si mai grele din punctul de vedere al alaptarii si al sculatului noaptea, in principal din cauza dozei necesesare. Dar uite ca trec si uiti si incepi sa ai nostalgii... Dar daca vrei sa-l intarci, ii spui vreo saptamina cu nu se poate (nu pune plasture, nu-i spune ca e buba, ca nu stii cum interpreteaza in capusorul si sufletelul lor), ca e mare si ca baieteii mari beau laptic din canita... eu as scoate si biberon dupa doi ani si ceva, si suzeta... le usurezi trecerea spre trei ani, spre stadiul de copil mic. Reduci treptat numarul de alaptari, disparind din zona cind stii ca va vrea sa suga... il dezveti sa i-o dai cind vrei sa-l consolezi, am mai facut-o si eu, desi stiu ca nu e bine... pentru noi, ca pentru ei nu vad de ce nu ar fi bine. Si cind terenul e cit de cit pregatit, i-o iei si gata... si gasesti un inlocuitor, un lucru care sa-l consoleze... cum ar fi adormitul pe muzica la Lisandru si la Agata a mers, Tudorei ii spuneam povesti, ea fiind culcata pe burta mea... au orice altceva care vezi ca merge. Intr-o saptamina dispare... Daca in prima zi plinge prea rau si nu se potoleste cu nimic, eu zic ca nu e suficient pregatit... eu nu am reusit sa o intarc pe Agata la 18 luni, se musca de brate de-si facuse vinatai, se izbea cu capul de parchet si urla cit o tinea gura... am rezistat de dimineata pina pe la 4 si apoi am zis ca eu ii dau si se va intarca cind s-o marita, ca eu nu am putere si inima sa o fac sa sufere in halul asta. La doi ani a durat fix trei zile... iar daca le spun acum ca asa le-am alaptat si pe ele, rid si se strimba, nu ma cred.
Dalma, bine ai venit! Emigrare usoara! Eu as suna direct si as pune toate intrebarile si ce se poate face acolo unde ei nu ofera serviciile cerute de tine... cind ai copil mic esti indreptatit sa o faci.
Fetele cu copii in prag de examen de secundara, stiti cartile astea?
http://www.librairiepantoute.com/img/couvertures/290311.jpg
http://www.librairiepantoute.com/img/couvertures/2891443977.jpg
http://www.librairiepantoute.com/img/couvertures/9782891443982.jpg
Sint carti de pregatire pentru examenul de admitere in secundara la scolile private si internationale, copiii Danei cred ca au invatat dupa ele... Eu i-am luat astazi doua carti de gramatica (a III-a si a IV-a si a V-a si a VI-a), o carte cu exercitii de clasa a III-a si pe acestea trei pentru mai tirziu, mi se par bune. Nu ma intrebati citi bani am aruncat pe fereastra daca nu lucram din ele...
Doloress spune:
Nelia merci de sfaturi ! Asa am sa fac, am sa-l las pana nu mai vrea el si nu mai este. Am obosit sa ma tot lupt cu el. Eu sunt pentru autenticitate 100% in relatia cu copilul, nu ma simt deloc bine mintindu-l, intotdeauna din prima zi de viata am incercat sa tratez copilul cu respect, acum ma simt nu stiu cum sa abdic de la princiipiile mele.
Are 21 de luni. Problema e la mine, normal, el saracul n-are nici o vina. Am cam vrea bebe2 si cum prima sarcina a fost cu probleme mi-e frica sa raman insarcinata si sa alaptez. SI acum mai simt furnicaturi in uter cand alaptez, deci mi-e frica sa nu pierd sarcina daca in caz raman insarcinata. Stiu ca sunt nenumarate cazuri cu femei care alapteaza si duc in continuare sarcinile cu bine, insa la cate probleme am avut eu cu prima (sangerari, hematom, fibrom, ovare polichistice, diabet de sarcina, tinitus, el nascut apoi la 7 luni) mi-e tare frica la al doilea.
El bea din cana cu cioc, bea si din biberon, dar ia si tzatza. NUmai suzeta nu vrea.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
CriPOD spune:
Am aparut si eu dupa un secol... cu cupil botezat (si nasa luata tot de pe dc, remember leonie?) si tot tacamul, acum vanez o excursie in sud la last minute, deh suntem 4 adulti pe un income.
Sanatate bolnaviorilor, uof mi-e groaza! Nelia, ai avut un timp frumos alaptand atat. Ai niste amintiri frumoase.
Cu emigratul, phew, nu ma bag, fetele spun bine, pentru mine si sa ma gandesc serios la asta ma termina psihic si nervos. N-as mai face-o iar, dar conditiile acum sunt altfel. Drum bun si acomodare usoara!
Mai vin eu...
P.S. Pe Simonna sa n-o credeti cu aia cu grasa si frumoasa, ca zau ca e numai frumoasa, va spun eu sigur.
pepit
mimitete spune:
mQQm, sa-ti traiasca baiatul botezat.
Simonna bate cimpii, e si frumoasa si slaba moarta. Same for mQQm, adica e frumoasa si slaba nu ca bate cimpii, hi hi.
Si au nascut acum citeva luni, nu acum 9 ani.
pitilache spune:
mQQm felicitari pentru micutul crestin!!
doloress si Isabella a avut pneumonie anul trecut in iunie. A luat antibiotic si a lasat-o imediat temeperatura. Multa sanatate!
Podeanu spune:
Cristina, felicitari ptr pepitul crestinat.Nu ne mai rasfeti cu ceva poze?
Nelia, da, ai mei au avut cred numai 2 din cele trei puse de tine. (cred ca cea cu production nu au avut-o).Lor li s-au parut f usoare, au trecut de 2 ori prin ele.
Doloress sanatate multa lui Patrick.
pitilache spune:
Khristin intreba-i de masini de spalat si uscat. Noi avem de 4 ani Maytag Neptune. Sunt ok.
columbiana spune:
din ciclul nu faceti ca mine (cu astea vin eu de obicei):
cind am intrat pe jobul asta am depus un cv din care taiasem titlurile pompoase din Romania (in loc de sef contabil/controlor am scris contabil, inainte cit am fost contabil am scris tehnician, etc);
am reusit un examen pe jobul meu dar unde se recunoaste vechimea, si...tinind cont de cv-ul meu de la dosar mi-au dat zero/nada ;
acum nu stiu ce sa fac, sa le explic alora de la HR cu cartea de munca scanata si tradusa ca cv-ul meu a fost adaptat la nivel, sau s-o las balta (sunt vreo 5.000/an pierduti, pentru ca normal mi-ar fi dat macar cele 7 trepte pentru anii de sef-contabil)
asa patesc intotdeauna cind merg pe linga adevar, se intoarce impotriva mea
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
sa mai raspund ceva pina tzipa plodul dupa mine la cititul de seara:))
Khristin, masini de spalat/uscat eu am samsung, cam ultimele modele aparute, cu silver-nu-stiu-ce, fara zgomot, etc si sunt foarte multumita (am cautat model sa incalzeasca masina apa, sa n-o ia la temperatura ce vine pe teava, si sa fiarba)
Mqqm, sa creasca mare si frumos crestinul tau ; pozeeee
mai viu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759