Sezatoarea canadiana (170)
Raspunsuri - Pagina 10
Doloress spune:
Maru merci, adevarul e ca eu cred ca e putin deshidratat pentru ca nu i-am mai schimbat pampersul de la 3 si a facut numai un pipi mic, era aproape uscat. Apa a baut totusi toata ziua, si suc de portocale, si bineinteles sta agatat de tzatza, azi numai la tzatza a stat, eu insa nu stiu cat lapte mai am, ca eram pe cale de intarcare inainte de a incepe nebunia asta. Lapte de vaca nu mai bea de o saptamana.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
Ica 1975 spune:
Doloress, daca tu crezi ca-i deshidratat dai pedialyte cateva lingurite nu mult si apa tot asa cu lingurita, supa calduta. Eventual suna la info-sante.
... De multe ori noi ne surprindem la gindul ca nu e drept ca Dumnezeu sa iubeasca, fara masura si fara socoteala, chiar asa pe oricine, calcind orice buna rinduiala si orice īnchipuire a noastra despre dragoste.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
nelia spune:
Doloress, poate ne vedem acolo! Lisandru a vomitat iar tot in seara asta, e palid si slabit, dar nu mai are febra si ziua maninca ceva... apa bea, pampersul e plin, a facut si kk, nu tocmai in regula, dar acceptabil... Nu stiu daca sa ma duc, la Tiny Tots sau la clinica de pe Guy, cu laborator. Eu nu te sfatuiesc sa te duci la urgenta pentru ca nu rezolvi mare lucru, decit in caz de urgenta maxima in noaptea asta, doamne fereste. Stiu ei ca e viral, nu-ti fac niste analize, stai acolo ca prostul si pina nu te porti necivilizat, adica sa intru un pic in ei, tot cu Advil te trimit acasa. Ma gindeam sa-i testez acum, dupa ce a vomitat sa ma duc cu el la Urgente, sa le spun ca am stat intr-o seara patru ore si ca mi-au spus sa revin daca nu e bine... am revenit, ma baga in fata? Insa eu nu cred, poate sa te bage de la Triaj repede, ca sa ni s-a intimplat acum patru seri, dar daca esti intr-un cabinet si vin urgente, e un medic sau cel mult doi, ce alegi intre un Lisandru care vomita la fiecare 15 minute, dar intre vomitaturi ridea cu gura pina la urechi la toata lumea si un bebelus adus ca nu poate respira sau un copil care avea capul tot bandajat si plin de singe!?! Eu ii inteleg si pe ei, pina la un punct, sistemul e de vina ca intr-un oras mare ca Montrealul, cu doua spitale pentru copii, noaptea la Urgente sint doar cite doi medici de garda. Dar sa-i fi vazut si pe acestia doi cum se plimbau intre cabinete si receptie, cu cite o foaie in mina... zici ca nu aveau nici o treaba pe lumea asta decit sa duca si sa aduca foi de acolo. Imi venea sa-i ard un sut un fund unui medic care a trecut pe linga cabinetul unde eram eu cu Lisandru si piticul meu voma in usa, in tavita aia si el trecea ca pe bulevard, agale si studiind o foaie, nici macar nu s-a uitat... Nici asa, orice s-ar zice... si oricite scuze le-as gasi.
Nu mai spun ce armata e acolo frate, o gramada de tipe si de tipi, care si aia intorc la hirtii de zici ca esti la serviciul contabilitate, nu la sectia de urgenta pediatrica. Si ce risete, si ce mirosuri de cafele si de mincare, cind tu stai cu copilul mic si astepti sa catadicseasca sa vina cineva sa te vada, sa te linisteasca, si poate cind ai plecat de acasa in fuga nici mincare nu ai avut timp sa iei... Pe bune, sa stii ca sint cit pot de obiectiva, dar asta este adevarul, i-am vazut patru ore cu ochii mei si nu e prima data.
Reactioneaza bine si profesionist doar in caz de extrema urgenta, de frica probabil, sa nu le moara pacientul in brate sau sa se intimple ceva si mai rau decit este, ca au nevoie de banii adusi de meseria aceea... si trag eu concluzie ca, totusi, meserie stiu... La noi a fost de doua ori din... nu mai stiu cite, probabil 10... cind am fost cu Agata cu degetul zdrobit in poarta scolii si cu Tudora cind a avut laringita la 3 luni si nu putea respira, horcaia... ma uitam la ei si nu-mi venea sa cred ca sint la acelasi spital. In rest, lasa-ma sa te las... copil de doi ani, al tau si mai mic... si il trimiti asa acasa, fara o analiza, ca au ghicit ei in boabe de fasole ca e viral... si advilul face minuni cu virusii.
Mie mi-a facut la urina pentru ca am insistat, am spus ca eu am antecedente si nu vreau sa risc un blocaj renal... dar si asa, s-au lasat convinsi cam greu... ca la baietei e altfel decit la fetite, . Dar nu le-a mers, am intrebat direct cu cine vorbesc (cind ii intrebi de nume, incep sa se agite, tin alea agatate de git, dar asa, cumva sa nu se vada...) si cui trebuie sa ma adresez sa obtin aprobare pentru un sumar de urina...
Hai, ca m-am ambalat, daca se mai scoala o data baiatul si vomita in noaptea asta (sper ca nu, ca mi-e o mila de el nu mai pot), ma duc peste ei, intram in a cincea zi virala... am depasit limita de 3 permise de lege! Scuzati, m-am ambalat...
nelia spune:
Tiny Tots e unul singur in Montreal, numai acolo, linga metrou Jean Talon? Primesc de oriunde din Montreal, adica exista vreo conditie ca sa le fii pacient? Consultatia e platita tot cu card maladie, nu? Si analize fac pe loc sau tot trebuie sa ma duc la un spital sau in alta parte? Poate intra cineva si raspunde pina dau drumul la site.
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Tiny Tots e unul singur in Montreal, numai acolo, linga metrou Jean Talon? Primesc de oriunde din Montreal, adica exista vreo conditie ca sa le fii pacient? Consultatia e platita tot cu card maladie, nu? Si analize fac pe loc sau tot trebuie sa ma duc la un spital sau in alta parte? Poate intra cineva si raspunde pina dau drumul la site. CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU |
deci tiny tots e unul singur dar in vestul insulei
Citeste ce am scris pe pagina trecuta cu inscrisul, cu perseverenta fie te inscrii dupa 12 noaptea fii suni maine la 8.00 si speri sa gasesti ceva toata ziua. Consultatia e acoperita de card maladie, au laborator ptr anumite teste insa se platesc, dar cand e copilul bonlav dai ca vrei sa stii ce are si eu cu testele l-a public Nu e nici o conditie sa fii pacient. Sanatate!
... De multe ori noi ne surprindem la gindul ca nu e drept ca Dumnezeu sa iubeasca, fara masura si fara socoteala, chiar asa pe oricine, calcind orice buna rinduiala si orice īnchipuire a noastra despre dragoste.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
oanagabriela spune:
Nelia, din ceea ce stiu eu, nu exista mare lucru contra vomei, doar trebuie oprita orice mincare si lichid, chiar si apa sau Pedialyte trebuie dat cu mare grija si doar odata pe ora cite o lingutita, pina organismul se reface. In aproape 10 ani, am avut problema asta cu Antonia o singura data , cind a facut o gastro-enterita urita si, dupa cele 6 ore petrecute la urgenta la St-Justine am venit acasa fara nici un ajutor si am jurat ca nu ma mai duc acolo doar pentru asta Din pacate depre Tiny Toys nu stiu nimic, deci nu te pot ajuta, dar sigur merge cu card maladie.
Multa sanatate juniorului
Doloress spune:
Multumesc inca o data de pontul cu Tiny Tots, m-am inscris si am obtinut un r-v maine la 14.20. Foarte buna ideea, cu clinica asta, eu zic ca e mai buna ca urgenta, pentru ca in loc sa stai sa astepti in spital cate 6 ore, stai acasa practic si e mult mai bine.
Nelia te duci pe site-ul lor (www.tinytots.ca) deschizi cont, completezi tot acolo si ceri rendez-vous si tot online iti vine raspunsul intr-un minut. Ica am ales pe Joe Ficara, insa primul loc disponibil il avea marti, la 2, asa ca am dat la cine o fi, numai mai repede. Asa ca mi-au dat primul loc maine la 2.
De respirat vad ca respira mai bine, el de o saptamana nu mai respira, horcaie efectiv, ca de asta ne-am dus la urgente, ca respira ca un mos de 90 de ani, si se auzea asa din piept ca un horcait. Si ei il consulta si zic ca e viral, ca n-are nimic. Eu am stat cuminte si i-am ascultat, ba chiar m-am certat si cu mama in Romania, care normal m-a intrebat daca nu mi-au dat un antibiotic ceva, si cand a auzit ca nu mi-au dat nimic au zis sa trimit copilul in Romania sa-l creasca ea ca aici moare cu doctorii canadieni. I-am tinut o teorie si i-am zis ca antibioticele nu sunt bune, distrug imunitatea si asa mai departe, acuma parca as inclina sa ma rog sa-mi de aun antibiotic numai sa vad pacatoasa asta de febra dusa ca ma termina, stau cu inima cat un purice si-l controlez din ora-n ora.
Nelia multa sanatate si voua, Patrick a avut 2 enterocolite, una cand am fost in Germania anul trecut, una cand am venit din vacanta, inapoi in Canada. Pot sa-ti zic ca si in Germania e la fel, tot cu tylenol si pedialyte ne-au trimis inapoi, desi copilul facea si 41-42 febra. Cand am revenit in Canada l-a tinut vreo saptamana, tot asa febra, diaree si varsaturi. NU ne-am dus la urgenta ca intuiam ca la fel o sa fie povestea. Astea trei episoade le-am avut de boala, in rest ma laudam la toata lumea ce baiat sanatos am ca a inceput gradinita din octombrie, toti copii au fost bolnavi si el n-a avut nimic. Iata insa ca de data asta n-am mai scapat.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
nelia spune:
Doloress, poate ne cunoastem miine. A mai vomitat o data, asa ca eu nu mai astept. Intru si eu si imi iau RV. Pediatra lui e luni dimineata, dar asta inseamna ca trebuie sa lipsesc iar de la curs si si acolo fac o brinza, ca si ea tot asa ma va trimite acasa, eu vreau o analiza, sa stiu ce are.
Oana, stiu, la cei mari asa le-am facut si le-a trecut, dar el e prea mic si daca l-ai vedea cum s-a transformat in trei zile, a slabit, i s-au dus ochii in fundul capului... macar sa stiu ca asta este, il tin acasa pina se face bine si gata. Dar nu pot sa ma uit la el cum se subtiaza si vomita tot, poate are nevoie de ceva ca sa-i refaca flora intestinala... nu stiu, ca nu sint medic.
Gata, am luat la 14.40, la Ngassam. Si mie la Ficara tot marti imi spunea ca e primul... La mine a durat mai mult pentru ca m-am inscris eu, ca sa-i iau pe copii ca dependenti, dar imi tot cerea numar de la clinica... de unde, daca era prima data cind ii inregistram. Si mie imi spunea ca nu poate sa-mi dea RV, ca am peste 18 ani... m-am intors si i-am pus datele direct pentru Lisandru si a mers... dar e aiurea totusi facut, ca tot scrie enfants en charge... Ma rog, si eu sint obosita si stresata, am mai avut un show si cu caprita mare, care are aere de preadolescenta si apoi spune ca noi o provocam... ma rog, ei sint trei si eu una, ca sotul are de invatat... eu nu. Nu ma bagati in seama, ca am baiatul bolnav si sint in acea perioada din luna. Nici nu va puteti imagina ce a fost si in seara asta la noi! Viata palpitanta, nu gluma...
Pucku spune:
scurt, ca ma duc la dodo
Nelia cand Steph a avut o gastro din asta prelungita s-a adeverit a fii rotavirus....ne-am chinuit 3 saptamani....pt refacerea stomacului BIOK_A http://www.biokplus.com/en/ gasesti peste tot acum, cate o lingurita....pt rotavirus asta ne-au si dat ca si tratament si ne-au trimis acasa
Doloress sanatate si voua
Mey aseara am fost la plimbare, ca dormea puiu, frig ca naiba, cred ca nu mai ies curand din casa....am venit dupa o ora....bocna...nu stiam daca sa rad sau sa plang....
Donia, aici nu exista bulkbarn
In quebec cand primesti health cardul, deci la 3 luni, cu prescriptie medicamentele sunt compensate....poate stie cineva mai mult si explica la fete...eu nu-mi mai aduc aminte cum este exact, dar la inceput pana sa am asigurare foloseam carte soleiul- asigurarea lor, a si copiii aveau medicamentele gratuite
Anka, in specialuri gasesti bluze si pantalonicu 10 -15 $ bucata, de obicei e ceva de cenul 2 pt 20/25/30
nu uitati ca se adauga taxele la asta
uite aici cateva magazine de haine copii
http://www.clement.qc.ca/
www.childrensplace.com/
www.sourismini.com/
http://www.gap.com/
mai sunt OLd Navy, La senza-girls, Jacobs jr, Sears, Walmarkt, Zellers....+ tone de magazinute mai mici, mai mari...a si sa nu uitam de Winners
Simona ma bucur ca ai mai dat un semn
Mqqm ce face pepitel?
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
delphin spune:
Sanatate bolnaviorilor!...E teribil prin ce treceti, nelia si Dolores cu micutii.
Eu stiu ca exista sirop vogalene si alte picaturi "primperin" cred care se dau copiilor sa nu mai vomite. Pt. bb mici sunt si supoztoare vogalene. Cel putin aici in fr sunt.
Nu trebuie sa va asteptati insa la rezultate uimitoare imediat dupa prima priza, dar nu mai voimita asa des.
Cica mai e si Diclectin, dar nu stiu daca e doza pt. copii.Pt. cele de mai sus stiu sigur ca exista.
Curaj!