O discutie despre RASE UMANE

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Cu observatia ca vor avea toti ochii oblici. Caci genele asiaticilor sunt dominante, si cu oricine ar face un asiatic copii acestia vor avea trasaturi asiatice curate.

Accept92, modul in care emiti niste opinii atat de categorice fara sa ai nici macar curiozitatea de a cerceta inainte, este de-a dreptul pur si simplu... Si nici macar NU este prima data.

allinta

Si eu stiam asta .

Multumesc Xio. Nu este o opinie, este o informatie care 'circula'. Recunosc ca n-am verificat-o, daca spui tu ca nu este corecta sunt dispusa sa te cred...nu am nici o motivatie sa ma contrazic pe tema asta. Nu inteleg ce te-ai basicat asa...daca ar fi corecta te-ar supara cu ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
Cu observatia ca vor avea toti ochii oblici. Caci genele asiaticilor sunt dominante, si cu oricine ar face un asiatic copii acestia vor avea trasaturi asiatice curate.

Accept92, modul in care emiti niste opinii atat de categorice fara sa ai nici macar curiozitatea de a cerceta inainte, este de-a dreptul pur si simplu... Si nici macar NU este prima data.

allinta

Si eu stiam asta .

Multumesc Xio. Nu este o opinie, este o informatie care 'circula'. Recunosc ca n-am verificat-o, daca spui tu ca nu este corecta sunt dispusa sa te cred...nu am nici o motivatie sa ma contrazic pe tema asta. Nu inteleg ce te-ai basicat asa...daca ar fi corecta te-ar supara cu ceva?

Mai , "basicata"(ce epitet oribil) nu sunt, am scris doar 2 cuvinte din cauza ca ma grabeam si daca nu s-a inteles , evident si eu stiam ca acele caractere ale asiaticilor sunt dominante .
Sau ai impresia ca afirmam ca "stiam" ca modul in care tu emiti pareri e bla bla bla bla bla bla bla ?

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

nu exista rase. oamenii cu pielea neagra, sa-i luam pe ei ca exemplu. cat de neagra trebuie sa fie pielea ca sa fie individul considerat ca apartinand rasei "negre"? negrul din haiti cu cel din hawaii si cel din nigeria si cel din brazilia si cel din cuba si cel din maroc - sunt toti de aceeasi "rasa"? dovedit ca nu. dar sunt toti negri, in diferite nuante. deci culoarea pielii, singura, nu determina "rasa". "rasa" e o conventie, iar in secolul trecut o inventie manipulativa pentru a sustine ideea rasei pure. nici macar nemtii sustinatori de rasa pura nu-s rasa pura. a fi neamt tine de nationalitate, nu de arborele genealogic, care poate fi o mixtura intre exponenti de origini (geografice) diferite.

faptul ca avem pielea in culori diferite e identic, din pdvd genetic, faptului ca avem, unii, ochii albastri, gri, rosii in picatele, parul verde, etc.

nimic

Pai sigur ca nu exista rasa alba, rasa neagra, rasa galbeba.
Sau sunt concepte foarte invechite.Si care produc confuzie cum spui si tu.
Exista insa delimitari rasiale/ale originilor etnice.Si exista clar diferente.Da, bilologice.Nu ma refer la intelect /superioritate aici.Asa cum exista diferente intre barbati si femei.Nu este nici o jignire pt nimeni asta.Este fact.

Eu stiu ca 'rasele' sunt :IC1, Ic2 etc.
Din cate stiu acestea se folosesc in ziua de astazi.Cel putin noi astea le folosim la serviciu (si le-am intalnit si in alte domenii in documente oficiale)dar am auzit de multe ori, chiar in particular, pe strada , etc.

Pt cine nu e familiarizat :

* IC1 – White person
* IC2 – Mediterranean or Hispanic person
* IC3 – African/Caribbean person
* IC4 – Indian, Nepalese, Maldivian, Sri Lankan, Bangladeshi, or any other (South) Asian person
* IC5 – Chinese, Japanese, or South-East Asian person
* IC6 – Arabic, Egyptian or Maghreb person
* IC0 – Origin unknown

Deci nu se mai incurca aia din Haiti cu aia din Hawaii.
Si cumva tot tb descrisi/diferentiati cel putin in documente oficiale.
Chiar nu putem pretinde ca suntem toti identici.

Lara w7+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Si ce inseamna IC?

Edit: nu ma pot impiedica sa observ ca majoritatea categoriilor sunt geografice, mai putin 'white person'. Care sunt criteriile de diferentiere?

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Si ce inseamna IC?

Edit: nu ma pot impiedica sa observ ca majoritatea categoriilor sunt geografice, mai putin 'white person'. Care sunt criteriile de diferentiere?

Trouve avant de chercher

IC = Identity code

'white person' nu este o categorie geografica deoarece poti sa fi IC1 din America,Europa, Australia, etc

Acuma...nici eu nu pot sa nu obsrv ca IC 1 este tocmai 'white person'...
Nu le-am inventat eu...Cert este ca se folosesc uzual si sunt considerate PC.

Lara w7+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui gaba-rema
cert e ca la origine toti suntem negri

Si-atunci de ce Adam si Eva sunt pictati cu pielea alba?

asta ma tot intreb si eu ..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:

Citat:

Pentru ca pictorii erau albi, aveau modele oameni albi. Aceeasi poveste si cu Isus; il vedem in imagini cu trasaturi europene, desi el era un evreu foarte probabil mai oaches si cu parul ondulat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Mai , "basicata"(ce epitet oribil) nu sunt, am scris doar 2 cuvinte din cauza ca ma grabeam si daca nu s-a inteles , evident si eu stiam ca acele caractere ale asiaticilor sunt dominante .
Sau ai impresia ca afirmam ca "stiam" ca modul in care tu emiti pareri e bla bla bla bla bla bla bla ?

Doar multumesc era pentru tine. Restul era pentru allinta. Am crezut ca se intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Apropo de ceea ce spune Lara, si in Franta unele ( sau toate ?) agentii de recrutare au coduri secrete de identificare a raselor umane pt a preveni angajatorii. Au fost niste scandaluri foarte mari pe tema asta.

Dar eu am convingerea ca aceste coduri folosite de diferite institutii nu au nicio legatura cu ceea ce se discuta aici.

Discutia imi pare foarte interesanta si va urmaresc cu atentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

Citat:

Din acelasi motiv din care Isus este ilustrat blond-saten cu ochi albastrii, el fiind evreu acum 2000 ani deci probabil ceva mai inchis, la culoare, chiar inspre negru. Lumea TREBUIE sa se indentifice cu personajele biblice, si cum negrii au fost mult timp blamati, si inca mai sunt pe alocuri, banuiesc ca asta e motivul albirii lor.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput