Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *59*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui suede

Santorini,Hepilica

Iata ca pana acum nu avusesem aceasta problema!
Imi vine sa ,doctora de familie a zis ca probabil nu scapa fara Augumentin...
Sper sa nu aiba totusi nevoie!

...bai, dati-mi si mie pistolul ala sau bagati-ma cu capu'-n zapada, fir-ar sa fie. augmentin? saracutul copil. poate nu va fi totusi nevoie. ma rog, eu as merge si la un homeopat ianinte de a-i da copilului antibiotic..., dar fiecare stie cel mai bine ce tb facut pentru propriul copil. puiutul bolnavior sa treaca usor peste incercarea asta.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns techila spune:

nela, lui bebe cu ochi ii numaram coastele inainte de cereale. acum s-a mai facut si el un pic mai impanat, adica nu i sa mai vad asa oasele. asta in 3 sapt de cereale. adica a pus fix un kg

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui vik-cj

Buna Nela...ma bucur ca esti cu moralul sus...o sa vezi ca va recupera bine Ana si va pune bine pe ea. dar sa stii ca eu asa am invatat ca la bebei alaptati exclusiv nu tine de cantitate neaparat (e si asta importanta of course si creste cu nr lunilor si cu nr de kg ale bebelului) dar si de calitatea laptelui mamei...asa ca eu desi sunt in prag de depresie cind ma vad (ca ar trebui sa mai dau jos 5-6 kg ca sa arata a femeie si nu doar a "laptareasa sefa") am decis ca pina la 6 luni ma sacrific si maninc de toate ca sa aiba mamarutza lapte bun. Plus ca fac in continuare cure alternative de Mg/ Fe si Ca zilnic...

Servus Cecilia.

Se poate sa ai dreptate, nu te contrazic, in ceea ce priveste calitatea laptelui matern.
Mie insa mi-e greu sa cred ca al meu nu a fost de calitatea cea mai buna, avand in vedere ca pentru Ana tot acest lapte este sursa principala de hrana si o sa tot fie ceva vreme de acum inainte. Si Ana este perfect sanatoasa.
Nu m-am sacrificat absolut deloc in tot timpul acesta. Kilogramele le-am pierdut din cauza unui alt sacrificiu, e drept: am preferat sa nu manac seara, sa nu fac zgomot, ca sa nu o deranjez pe Ana, sa doarma linistita.

Stii, poate ca ai dreptate, multe lucruri le invatam si teoria este buna de stiut, insa practica uneori ne dovedeste altceva.

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_si_pisa spune:

Salut!

Mai mamici, nu va mai stresati asa cu racelile si microbii, ce Dumnezeu!
Copiii mici trebuie sa treaca prin multe pâna ce devin copii mari si apoi adulti. Când veti avea doi-trei copii ce veti face - va veti izola cu bebelusul?! Sa fim serioase!

În alta ordine de idei, Selen, tu esti tânara si frumoasa si te poti îmbraca oricum. Tie trebuie sa-ti placa.

Si în chiar alt registru, ca tot întreba ceva Moni_iulia, , eu va îndemn sa nu va lasati doar în baza unui mijloc contraceptiv daca e necesara o pauza mai lunga pâna la urmatoarea sarcina. La orice, adaugati pe lista si prezervativul. Pe lânga faptul ca e cel mai eficient din toate, îl va responsabiliza si pe domnul tata, care de obicei se spala pe mâini si spune ca e "decizia" mamei.

Astept rosiile sau pietrele, dar nu retractez nimic.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NelaM

Dana, da, ai dreptate, sa stii ca asa ma gandesc si eu. Oricat de entuziasmata sunt ca mananca cerealele astea, nu cred ca o sa ia spectaculos Ana in greutate. O sa ia cat sa ajunga iar in grafice, ca la inceput, dar tot in cele de jos o sa se incadreze. Nu o sa fie ever un copil grasunel, asta in conditiile in care nici eu nu o fortez cu cerealele astea. O las in ritmul ei.

Sa nu te ingrijorezi cu greuatea Anei tale. Eu nu ma puteam abtine si o cantaream foarte des, la mine in brate, bineinteles, dar tot des. Si stiu ca o abatere de +/-200gr este data de momentul in care o cantaresti: inainte/dupa masa, dimineata/seara, etc..

_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Don't take yourself so seriously, no one else does...

A mea primele 2-3 luni a avut reflux gastrointestinal puternic si vomita in continuu. Ingrijorati ca nu stiam daca mai ramane ceva in stomacel, i-am cumparat cantar (de cand avea 2 sapt.). Si de atunci noi o cantarim zilnic (stiu ca suntem cu capul dar a devenit un ritual zilnic). O cantaresc dimineata dupa ce-i schimb pampersul - adica pe la aceeasi ora in aceleasi conditii ca sa vad evolutia. Asa ne-am linistit noi piticii cu greutatea: cantarim copilul.
Bine, cred ca o cantarire saptamanala ar fi arhisuficienta dar daca tot am cantar ...

Poate fi o ideee sa cumperi un cantar si sa o monitorizezi- nu zilnic ca noi dar saptamanal - ca sa vezi de ex daca ce-i dai surplus- cerealele - au ceva efect sau nu.

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

http://community.webshots.com/user/Danuta1979/albums/least-recent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suede spune:

I-a scazut...e constanta acum...
A avut mucisori dar nu ceva exagerat.
Nu stiu ce sa mai zic...

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

Citat:
citat din mesajul lui suede

Santorini,Hepilica

Iata ca pana acum nu avusesem aceasta problema!
Imi vine sa ,doctora de familie a zis ca probabil nu scapa fara Augumentin...
Sper sa nu aiba totusi nevoie!

Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009

IANUARIE:
http://family.webshots.com/album/576379395JnSKPu

Dumnezeule!!! da-mi voie sa am fitil scurt, vorba Nelei..pt ce Augumentin?!!!! nu ziceai ca i-a scazut febra? mai are mucisori? tuseste?
ati vorbit la telefon banuiesc..hmmm.urasc medicii care sperie pacientii, cand nu-i cazul ..auzi la ea: "nu scapa fara Augumentin" ..iac! ce m-am enervat! ma duc sa-mi vad de naut!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

IANUARIE:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suede spune:

Hepi asa zicea doctora de familie (de Augumentin).Noi maine mergem la pediatra...
Am avut deja o repriza de ...pana maine,vedem noi ce facem!

IANUARIE:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Fetele imi pare rau de isprava cu yahoo-ul..Abia acuma terminat Bubu de reinstalat Windows-ul..era varzĺ tot comp..si ma credeti ca avea nu stiu ce anti-virus super tare care nu a depistat nimic

Inca o data imi cer mii de scuze daca v-am cauzat probleme

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, Cea mai Fercitĺ de Bruce Nicholas (14.08.2009)

Bruce, minunea noastrĺ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Nela...sa nu te superi pe mine...nu a vrut sa sune a repros...si asa e..cel mai bun aliment si complet pentru bebei e laptele de mama. Ai dreptate. Dar fiecare bebel are ritmul sau de crestere.
Iar chestia cu cantaritul zilnic pe mine m-ar baga in depresie...eu o cantaresc o data /saptamina. Dr de familie mi-a spus ca daca stagneaza sau scade timp de 3 saptamini consecutiv ne gandim la supliment lapte praf +/- cereale. Oricum vad ca variaza indicatiile de la dr la dr in Romania...ce sa mai zicem de la tara la tara sau la alt continent.

Am intrat doar sa ii spun lui Suede sa nu sara direct la augmentin! pentru ce antibiotic la varsta asta? Ca sa ii dezvolti rezistenta la antibiotic sau sa ii creezi campul pentru viitoare alergii? Eu zic sa consulti un pediatru specializat pe pulmonar si sa nu sari direct pe antibitoic...parerea mea.

Si mami si pisa ...sfaturi de bun simt ca de obicei!

de printesa mica Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Iulika stai linistita!
Croco inca o intrebare de gaga..cum prajesc nucile? in tigaie? imi este si rusine sa intreb, dar banuiesc ca nu trebuie sa pun ulei? sau? si zici ca dupa ce se prajesc se vor decoji de pielita aceea maronie?!
sar'mana
Suede numai atat mai zic..sa ai incredere si-n instinctul tau, sa nu te lasi numai pe mana medicului..sa incepi sa dai antibiotic la un bebe asa mic, numai de dragul de a "preveni", nu este deloc o atitudine profesionista! adica, daca puiul nu are febra, nu tuseste intr-un anume fel (crede-ma, iti vei da seama cand tuseste a boala)..faptul ca are putini muci..fas! daca este vioi si iti pare in apele lui, mai asteptati cu augumentinul!
nu de alta, dar asa creste rezistenta organismului la diverse bacterii si se ajunge la un moment dat sa se foloseasca antibiotice f puternice pentru o chestie banala!

Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput