Bobocei de sept-oct 2008 (251)
Raspunsuri - Pagina 20
marinush spune:
Claudinna, cartea "ciclurile vietii" o ai in format electronic? As vrea si eu, daca nu te deranjeaza...
Sau ce autor are, sa vad daca dau de ea pe net...
Cu ceva timp in urma scria AlexaM, ca citeste niste carti despre copii. Daca vede mesajul, as vrea sa ne spuna si noua ce carti.Poate ne da idei. Multumesc
Sau cine mai are alte titluri interesante...
claudinna spune:
marinush nu o am in format electronic...e scrisa de Ursula Schiopu si Emil Verza...poate pe la anticariat, ca nu stiu daca a fost reeditata...eu am o eiditie mai veche
LE: sunt pe mailul comun cateva carti
www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
babymom75 spune:
Hop si eu pe-aici!
Nu v-am parasit, desi... sincer, m-am gandit
... Glumesc!
M-a cam deranjat tonul artagos si intorsatura pe care a luat-o discutia despre educatie, discutie dealtfel foarte bine venita, dar... asa cum am mai spus... sensibila. Subliniez, nu m-a deranjat ce s-a discutat si ideile expuse, ci tonul, cam lipsit de respect, care nu mi se pare ca ar avea ce cauta intr-o comunitate de prietene (chiar si virtuale). E pacat sa ne irosim timpul petrecut pe forum cu certuri, chiar daca ideile expuse sunt diferite, sau uneori, contradictorii. Dar, totul e bine cand se termina cu bine! Ma bucur ca s-a ajuns la pace.
Pe mine personal nu m-a deranjat cuvantul "dresaj/dresura" folosit de Miruna. Pana la urma educatia copiilor chiar este o forma de dresura, nu? Depinde, insa, de "dresor" ce metoda aplica - bataia/pedeapsa fizica sau vorba buna/intelegerea.
Sper ca nu v-am suparat. 
In alta ordine de idei, stau tare rau cu timpul liber (de unde si absena mea). In ultima vreme, fiecare minutel din viata noastra e programat si dedicat unei activitati anume, asa ca pana si un telefon primit ma scoate din ritm si ma intarzie in atingerea celorlalte obiective.
Habar n-am cu ma voi descurca si cand ma intorc la munca. Chiar asa v-am spus ca peste aprox. o luna ma intorc??? Sunt ingrozita!!
babymom75 spune:
Dya, legat de intrebarea ta, n-ai investigat tusea asta a lui Andrei, ca nu cumva sa fie declansata pe fond de alergie?? Ca daca ar fi asa, terenul alergic (atopia) se mosteneste in familie si e posibil ca aceeasi problema sa o fi avut si tu cand ai fost mica, dar n-a fost investigata si s-a ameliorat cu varsta.
Fetita prietenei mele, cam pe la aceeasi varsta, a inceput sa tuseasca dupa un episod infectios (o banala raceala) si tusea nu i-a mai trecut - era seaca, iritanta, emetizanta (tusea pana varsa) si o apuca in fiecare seara. Asta pana au descoperit ca e alergica la praf si acarieni, si i-au schimbat salteaua pe care dormea. De atunci n-a mai avut probleme.
Nocom, ma pregateam sa-ti spun acelasi lucru pe care l-a spus ClaudiaH - achizitiile (de orice fel) se produc in salturi). Dar a explicat ea super bine, asa ca nu mai repet
. Sper ca te-ai linistit
. In niciun caz, n-ai ce cauta cu Daria la medic! Chiar daca regresul ar continua (prin absurd, vorbind), un medic nu prea are cu ce sa te ajute; mai degraba ar fi de folos un psiholog bine specializat in probleme legate de dezvoltarea copiilor.
Ada, nu-ti face griji! Nu toate "pieile" sensible/uscate sunt DA! Si eu sunt la fel, daca ma ating mai apasat pe decolteu, zici ca mi-a tras o plama barbatu'
. Si vad ca Dragos ma mosteneste.
dyanira spune:
Babymom nici sa nu te gandesti sa ne parasesti.Asa de repede te intorci la munca???Oauu o sa fie si mai greu cred.Cu Dragoselul cine va sta??/
Referitor la tusea lui Andrei am investigat cate ceva dr orl-ist il banuieste ca ar fi alergic si a zis ca in martie la urmatorul control daca tot asa tuseste ii va face analizele de alergie.Aseara exact asa a tusit si el pana a vomitat.Ziua nu prea tuseste dar noaptea e chin.El mai mic fiind a avut o rinita alergica si de aia orl-ist il banuieste de ceva alergii.
Multumesc mult pt raspuns esti o draguta

Ah si se pare ca ne vom cunoaste in curand dar sper ca de data asta sa fie pe bune ca ma mai zis eu odata ca ajung la Oradea si nu am mai ajuns la sf lui martie vom fi la Felix pt o sapt de abia astept sa te cunosc pe tine si pe Laura.

Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
musettepink spune:
Bitza merci de incurajari.Cat priveste DA eu nu am mai apucat sa-i dau lui Luca tratamentul homeopat.Nu am gasit nicaieri pancreas (unul dintre remedile recomandate) si intre timp spalandu-l cu gel de dus babylove si crema exomega a scapat.Acum s-a terminat babylove,am revenit la weleda,a venit frigul si e iar plin de DA si pancreas iar nu gasesc.Intentionez sa merg la homeopata care o avem acum sa vedem ea ce-i da.Intre timp am sa trec pe trixera care a avut efect ca vad ca exomega nu mai are.Si mai intentionez sa merg si la un dermatolog pt niste cojite din par de care nu scapam si il voi intreba si paprerea lui despre DA insa ii voi spune clar fara cortizon,nu suntem totusi asa grav ,daca era cu rani etc da ,dar asa nu e cazul.
Babymom bafta la job,cred ca ai o mie de ganduri.....sa fie bine!
de
Luca
babymom75 spune:
Claudinna - iata niste titluri de carti de parenting:
"Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" - Gary Chapman, Ross Campbell
"Educatia prin iubire" - Ross Campbell
"Intre parinte si copil" - dr.Haim G. Ginott
"Inteligenta emotionala in educatia coiilor" - M.J. Elias, S.E. Tobias
"Putem creste copii buni intr-o lume negativa!" - Zig Ziglar
"Mami, tati, ma auziti?" - Jacques Salome
"Mama la minut" - dr. Spencer Jonhson
"Copii sunt din rai" - dr. John Gray
"Secretul copiilor fericiti" vol 1,2 - Steve Biddulph
"Cum sa-ti ajuti copilul?" - Acker Inzirillo Lefebvre
"Copilul de la 1 an la 6 ani" - Anne Bacus
"Cum sa (nu) fii o mama perfecta" - Libby Purves
"Cum devenim parinti mai buni" - Stanley Shapiro, Karen Skinulis
"Cum sa va disciplinati copiii" - Catherine Dumonteil-Kremer
"Copilul ca dar si responsabilitate" - Paraschiva Pop
Nu toate ideile gasite in aceste carti au fost 100% pe placul meu, dar din fiecare am luat cate ceva de folos.
claudinna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babymom75 Claudinna - iata niste titluri de carti de parenting: "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" - Gary Chapman, Ross Campbell "Educatia prin iubire" - Ross Campbell "Intre parinte si copil" - dr.Haim G. Ginott "Inteligenta emotionala in educatia coiilor" - M.J. Elias, S.E. Tobias "Putem creste copii buni intr-o lume negativa!" - Zig Ziglar "Mami, tati, ma auziti?" - Jacques Salome "Mama la minut" - dr. Spencer Jonhson "Copii sunt din rai" - dr. John Gray "Secretul copiilor fericiti" vol 1,2 - Steve Biddulph "Cum sa-ti ajuti copilul?" - Acker Inzirillo Lefebvre "Copilul de la 1 an la 6 ani" - Anne Bacus "Cum sa (nu) fii o mama perfecta" - Libby Purves "Cum devenim parinti mai buni" - Stanley Shapiro, Karen Skinulis "Cum sa va disciplinati copiii" - Catherine Dumonteil-Kremer "Copilul ca dar si responsabilitate" - Paraschiva Pop Nu toate ideile gasite in aceste carti au fost 100% pe placul meu, dar din fiecare am luat cate ceva de folos. Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor _ "Doar doua sunt testamentele valabile, pe care le putem lasa copiilor nostri: radacinile si aripile." |
merci frumos
chiar am o parte dintre elewww.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
babymom75 spune:
Dragos doarme, masina mi-e troienita in fata casei (dar nu asta ar fi problema), buni are treaba (eu i-am data-o
) si nu poate veni la noi, asa ca nu pot merge sa-l scot pe Victor de la gradi, ca n-am cu cine sa-l las pe Dragos si mi-e mila sa-l scol, sa-l duc cu mine.
Asa ca... stau si astept sa se trezeasca... Intre timp am sunat-o pe teacher de la gradi sa-i spun ca intarzii, sa nu se panicheze Victorila.
Dya, abia astept sa facem intalnire de bobocei! Sper ca de data asta sa nu absenteze iar partea feminina
.
Pana ajungi sa-i investighezi terenul alergic, ai putea sa schimbi salteaua pe care doarme (cea de dormitor, ca parca asa stiu ca dormiti impreuna, nu?). Asa ai avea si confirmarea ca asta e problema, mai repede.
babytza spune:
Hello doamnelor si de la noi 
Am avut iar o noapte agitata, s-a trezit la miezul noptii si a urlat saracutul o jumatate de ora. Nu imi doresc decat sa iasa dintii astia mai repede ca mi se rupe sufletul sa il vad cu obrajii plini delacrimi. Stateam cu el in brate si tati langa noi si ne uitam neputinciosi la el cum plange 

A durat ceva pana s-a calmat , i-am dat si pastilute , l-am dat si cu gel ...uofff, mama lor de dinti 
anamona sunt niste scumpi cum ne dau ei semnale cand vor ceva 
cum ne fac ei sa intelegem ce isi doresc ![]()
Nocom nu te mai gandi tu la prostioare ca nu ai de ce. Daria este bine si nu ai de ce sa iti faci griji.
David acum doua luni tipa prin casa numai TATA tata...acum nu il mai scoti din MAMA apa , iaia(nani) ata (gata) si alte cateva silabe, aparent fara sens...Tata nu mai zice de cand zice mama. O sa isi dea el drumul, nu imi fac probleme. Pupici multi 

Claudia ai mare dreptate cu vorbitul mai tarziu
si la noi s-a simtit faptul ca ii vorbeam in doua limbi Valentinei, in sensul ca a vorbit putin mai tarziu. 
Ramo si David are cutiuta lui cu buretei si manusi de spalat, se joaca cu ele cat spal eu vase. Le scoate si le baga la loc de o mie de ori si nu se plictiseste ![]()
E cel mai fericit cand le rastoarna numai pentru a le pune frumos la loc ![]()
![]()
Claudina si noi ne jucam exact la fel prin casa ascunselea ![]()
![]()
Si ii mai place si sa il fugaresc in jurul mesei. Lesina de ras ...se lasa pe vine de ras
E mortal , e asa ducle cum ma ia de mana sa ne jucam si fuge brusc, se uita in spate dupa mine sa vada, m-am prins ce vrea ? 
Lala la ce te referi cu inchisul usilor ?
In ce priveste gradinita sunt de acord cu ce ai scris. Sunt foarte multumita si eu de tot ceea ce a invatat la gradi si nu mi-a parut rau nicio clipa rau ca am dus-o devreme. I-a placut foarte mult sa mearga, era dornica de a fi in colectivitate si a invatat multe lucruri acolo pe care eu probabil nu as fi avut timp sau nu as fi putut sa i le arat sau sa o invat. 
sanziana, nocom si David a inceput sa muste, dar o vede ca pe o joaca. De vina fiind ta-su 

Ca el l-a invatat sa muste de deget. Si acum are momente cand vine si te musca de ce apuca liber si rade si fuge , sau se uita in ochii tai sa vada razi ? 
Sper sa ii treaca, ca daca musca vreun copil , ii scot dintii lu'ta-su ![]()
Angelyna dap, acelasi cont.
ici multi sa nu fi supi 

Lavinia
oooof, gata , incepi serviciul ???
Cu contractul de afara ce ai mai vorbit ? A picat sau e doar in asteptare ? 
Multi pupici lui somnorila si lui Victorila 

Babytza si puii
Valentina
David