Nu stiu ce s-a intamplat cu copilul meu
Raspunsuri - Pagina 7
gaba-rema spune:
Mihaela2323, exista niste documentare care il 'demitizeaza' pe Hitler...
adica sunt filme care nu il mai prezinta stereotip, ca pe un individ diabolic de destept, extrem de determinat si ireal de carismatic, ci mai degraba cum cred eu ca era de fapt: obsesiv, anxios, borderline (eufemism) dpdv psihologic, afectat foarte devreme de afectiuni neurologice degenerative specifice varstelor inaintate, complexat mai ales fatza de femei, posibil frigid, posibil impotent etc.
se arata mult si rezervele apropiatilor lui fata de multe decizii ale sale.
Eu cred ca asta ii trebuie fiului tau: sa aiba cunostinta si de acele descrieri ale lui Hitler care il coboara de pe piedestal, care adauga trasaturi omenesti (si poate si patologice) acelora de sfant din icoana care staruie in mintea baiatului tau...
Odata inceputa, demitizarea asta "va lucra singura" mai departe... va eroda aura pe care baiatul o vede acum...
Si ar mai fi o idee: sa consulti un psiholog (doar tu, fara baiat cu tine) care sa te invete cum sa-i demolezi idolul fara sa-l bagi la idei ;)
Mihaela2323 spune:
Activitati extrascolare nu are! La un moment dat a vrut sa duca la sala de forta, dar a zis ca mai asteapta pentru ca ii este frica sa numai creasca (are 1.70)
La calculator sta cam mult cand se plictiseste, dar asta nu e nimic nou, pana acum ceva vreme pierdea noptile cu un joc idiot acum cu cititul!
Aseara citea (RASA SI REALITATE - DAVID DUKE)
Sotul meu lucreaza la timisoara si vine acasa doar in weekend. Atunci se duc la meci,urmaresc filme impreuna, joaca fotbal cu veccinii.
Prietena nu are. Asa mi-a spus el,acum nu stiu daca e adevarat.
Am vorbit cu un prieten de-al lui cu care este certat.Bineinteles ca nu m-am aratat ingrijorata de situatia fiului meu, dar am aflat ca Andrei(fiul meu) este membru privilegiat pe diferite forumuri nationaliste.A invatat html pentru a creea diferite bloguri nationaliste.
Cu noua dreapta nu are nici o treaba, am vorbit cu el si ii considera o gasca de taranoi.
Cred ca tatal meu este implicat in treaba asta. El a luptat in al doiela razboi mondial si i-a povestitit tot felul de procarii despre evrei. El i-a povestit despre evreii care au venit in Romania impreuna cu armata sovietica si au luat nume romanesti...
-despre patriotul Ion Antonescu
-despre crimele evreilor din Rep.Moldova
samd
Si massmedia este de vina. Adica, cand vezi la tv toata tiganelile alea apar 2 grupuri de copii:
-Cei care ajung sa "iubeasca" ce vad si cei care ii urasc , asa ca fiul meu!
Multumesc pentru sfaturi!
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maraki Dar tu nu stii prea multe despre Holocaust ca sa vii cu argumente zdrobitoare? Nu are cum sa iasa el invingator atunci cand incerci sa.i combati ideile! Au patit altii mai rau decat cei gazati?decat cei care se bucurau la cojile de cartofi atunci cand le gaseau ca sa le manance? mai rau decat transpoturile mortii cu trenurile ticsite de oameni care mureau din cauza lipsei de aer? stie ca detinutii din lagarele de concentrare erau schelete vii? stie ca pe timp de iarna si ger, erau imbracati foarte sumar si cu saboti grei de lemn fara sosete in picioare? stie ca dormeau pe paturi de lemn fara perne si paturi, dormeau pe lateral cate 4-5-6 intr-un pat? stie de cuptoarele in care erau arsi detinutii si ca fumul care iesea pe cosuri nu contenea niciodata? cauta pe youtube documentare si arata-i! |
Din pacate, exista episoade la fel de groaznice si de neinchipuit ... Stalin are pe constiinta oameni torturati, ucisi, infometati pana la moarte.
Exista un termen pt. uciderea prin infometare voita a milioane de oameni: Holodomor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor
definitia de wikipedia poate suna arid, dar cand auzi povestind martori oculari cum unii parinti isi ucideau pruncii ca sa ii scuteasca de chinurile foamei, altii si-au mancat (unii din) copii, altii s-au sinucis ca sa nu mai auda chiraiala stinsa de foame a copiilor lor... si sute de mii au asistat la momentul in care s-au prapadit copiii lor (majoritatea mici, sugari sau toddleri), plangand tot mai incept, tot mai stins... pana la tacere.
si e foarte posibil ca acest contra-exemplu sa fie cel pe care baiatul Mihaelei sa-l ia in brate cand vrea sa se 'puna contra' cu orice pret.
ar putea oricand tranti ca e mai "uman" sa gazezi oamenii, care mor in cateva minute, decat sa infometezi un popor si sa obligi parintii sa-si manance copiii sau sa-si piarda mintile cand ii vad crapand de foame sub ochii lor.
Raman la ideea ca e mai utila demitizarea icoanei Hitler, aducerea lui in sfera umanului si tot asa...
maraki spune:
Daca baiatul Mihaelei da exemple despre cum se omoara mai " fara chinuri " atunci trebuie oprit imediat! nu are nimeni dreptul sa ia viata cuiva, nu se poate transforma in idol un criminal decat de o minte bolnava.Doamne fereste sa fii in sufletul Mihaelei,foarte delicata si ingrijoratoare situatie.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui maraki Daca baiatul Mihaelei da exemple despre cum se omoara mai " fara chinuri " atunci trebuie oprit imediat! nu are nimeni dreptul sa ia viata cuiva, nu se poate transforma in idol un criminal decat de o minte bolnava.Doamne fereste sa fii in sufletul Mihaelei,foarte delicata si ingrijoratoare situatie. Monica |
pai... cum adica " trebuie oprit imediat"? oprit de la a gandi intr-un anumit fel? crezi ca asa ceva e posibil de realizat?
eu insa cred ca Hitler va "muri" de la sine in mintea lui Andrei.
Ca sa "moara" mai repede, cine stie... ar fi bine de inlocuit cu altceva... cu alta idee captivanta dpdv moral... cu alt model...
nu ma pricep daca asta ar fi bine, ca poate sari din lac in putz... de-aia mai degraba m-as baza pe un psiholog care sa-mi dea o idee (dac-as fi Mihaela2323)
Mihaela2323 spune:
| citat din mesajul lui maraki Daca baiatul Mihaelei da exemple despre cum se omoara mai " fara chinuri " atunci trebuie oprit imediat! Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
Sa nu exageram totusi. Nu am spus nicaieri ca doreste gazarea minoritatilor!
O sa vorbesc si cu un psiholog, iar la vara o sa mergem la auschwitz, desi vroiam sa mergem in alta parte. Nici nu o sa-i spun unde mergem
Sabina spune:
pai vezi, ai identificat deja perspoana care a avut prima influenta.
poate ar trebui sa discuti cu tatl tau.
Sotul tau ce parere are despre obsesia fiului?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
maraki spune:
Gabi ma refeream ca trebuie oprit din continuarea ideii, sa i se spuna taios ca astfel de idei nu sant sanatoase si dus la un psiholog. Zau ca e incurcata rau situatia, nu stiu cum as fi procedat ca sa nu afectez si mai negativ gandirea baiatului.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Mihaela2323 spune:
| citat din mesajul lui Sabina pai vezi, ai identificat deja perspoana care a avut prima influenta. poate ar trebui sa discuti cu tatl tau. Sotul tau ce parere are despre obsesia fiului? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Nu prea isi face griji.Considera ca putina iubire de tara nu strica. Dar nu conteaza, eu m-am ocupat de educatia copilului, tot eu o sa-l scot din treaba asta!
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui maraki Daca baiatul Mihaelei da exemple despre cum se omoara mai " fara chinuri " atunci trebuie oprit imediat! |
Si cum sugerezi sa fie oprit imediat? Poti tu opri oamenii sa gandeasca ce vor? Sa creada ce cred?
| citat din mesajul lui maraki nu are nimeni dreptul sa ia viata cuiva, |
Inca exista pedeapsa cu moartea in multe parti ale lumii. De ce nu faci ceva sa schimbi asta?
| citat din mesajul lui maraki nu se poate transforma in idol un criminal decat de o minte bolnava. |
Mai sunt multe exemple in istorie.
Nu trebuie sa ne convingi pe noi de ororile extremismului si nazismului in special. Nu trebuie sa o convingi nici pe Mihaela. Intoleranta ta la intoleranta, desi este perfect indreptatita
, nu ajuta cu nimic cazul. E vorba de o mama care se simte depasita de situatie si ne cere sfatul. Ori tu vii si ii spui ceva de genul: "nu e grav ce relatezi despre fiul tau, este ingrozitor de grav. Opreste-l imediat!" Nu e prea constructiv.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)