Cat papa bebe la 6 luni

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

Sa-ti traiasca puiul!

Eu din cate vad se satura. Altfel, cred ca ar urla de foame(cum facea cand papa numai lapte - la 3 ore fix, asa cum ii dadeam, zici ca era cesulet care mergea perfect). Acum dupa merisor stam 3 ore, si nu avem prb, iar dupa piureut 4 ore cand nu comenteaza deloc de foame. ii dau ceiut sau apa plata intre mese. iar la 3 ore dupa iaurtel cu cereale baga laptic, dupa baita, inainte de culcare, in care mai bag ocazional biscuiti.
Am luat un cantar de buc digital, cu care cantaream papa, insa a mers o sapt dupa care s-a dus bat si nu mai gasesc. Asa ca acum sunt tot "old fashion":numar nr de lgt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

MihneaBB proteine sunt si in legume nu doar in carnita. De fapt de multe ori carnita poate face mai mult rau prin toxine decat bine prin proteine. Te-ai intrebat vreodata cum supravietuiesc copii vegetarieni fara "carnita"? In al doilea rand cascaval este de mai multe feluri, nu doar Delia plin de sare pana la refuz. Si da, aici se da cascaval, un anume tip, desarat. In al treilea rand nu vad aportul "ceiutului" si n-am sa-l vad niciodata, cu exceptia ceaiului de menta pt un copil stricat la stomac.

Si nu, nu se strica la stomac un copil daca bea lapte completare, a mea si alte fetite de varsta ei care au fost diversificate in acelasi timp au baut lapte dupa masa (sau apa mai tarziu cand erau mai maricele) si nu s-au stricat la stomac.

In mod normal un bebe de 6 luni nu mananca mar crud ci copt, datorita aciditatii. Insa binenteles fiecare face cum doreste.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Mamica lui Tudor, parerea mea e ca ar trebui sa ii scoti din alimentatie biscuitii, ceaiul si cerealele. Cu laptele, e adevarat ca ar fi preferabil sa bea ceva mai mult, dar nu neaparat. Oricum, nu ingrosat cu biscuiti si cereale. Sucurile de fructe, se spune ca nu au aportul caloric necesar pentru un copil mic si ca ar irita stomacul. De aceea se prefera piureurile de fructe/legume si laptele ca lichid de baza. Dar daca bebelusul tau nu are probleme cu burtica, nu cred ca e o greseala sa-i dai suculet, mai ales ca vitamina C fixeaza mai bine fierul. Dar in rest, raman la parerea mea :la un copil cu 9,5 kg la 6 luni, nu cred ca cerealele sunt o solutie! Nu vorbesc din experienta, fiindca am avut copiii destul de subtirei. Cel mic, pe care-l consider un maaaare mancacios, are 7,5 kg si 72 de cm la 6 luni. Deci dupa voi e slab si nehranit. Si papa laptele meu la discretie+ o singura masa de papica la pranz. De ieri am inceput sa-i dau si dimineata fructe. Carne, inca nu. Baiatul mijlociu, care a fost din "categoria grea", in viziunea mea (cred ca avea 8 kg la 6 luni), nu a primit cereale decat foarte putina vreme (intre 4,5 luni si 6 luni, la inceputul diversificarii, cand nu se satura si nu aveam solutii mai fericite).
Sanatate.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Nu prea ii place marul copt am incercat sa ii dau, asa ca nu insiste cu ceva ce nu ii place. Eu vad rol in ceaiuri de hidratare, sa nu ii dau apa chioara tot timpul, si de ce sa nu ii dau daca lui bebe ii place?
Am reusit azi sa il fac sa bea suculet de morcov=spritz, amestecat cu putina apa...mai de vara asa.

Pupici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MC2008
Eu vad rol in ceaiuri de hidratare, sa nu ii dau apa chioara tot timpul, si de ce sa nu ii dau daca lui bebe ii place?

Pupici

Mamica fericita si implinita de Tudor

Pentru hidratare este mereu preferata apa. Acum formezi obiceiurile de mai tarziu, tu bei apa? Eu beau putina, fiica mea care a fost diversificata sa bea numai apa de sete prefera apa sau laptele orcarui suc. Ceaiul banuiesc ca il dai indulcit? Asta dezvolta un gust pt dulce, pe viitor va asocia setea cu dorinta de a bea ceva dulceag in loc sa bea apa care e cea mai sanatoasa.

Foarte bine ca nu il fortezi cu ce nu ii place. Sucul de morcov nhu trebuie neaparat indoit cu apa ci cel de citrice, fiind acid. Totusi cred ca ai fi mai castigata daca i-ai da direct morcovel piure decat suc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

O fi cascaval acolo unde essti tu dar nu si aici, deci ...cineva nestiutor s-ar putea grabi sa dea cascaval bebelusului..
Ceiucul pt hidratare, neindulcit.Al meu bebe nu bea intotdeauna apa,si atunci ii dau ceiuc neindulcit..de ala de colici ca ii place.
Si eu vorbesc de un caz concret cu proteinele din carne..copil ajuns la terapie intensiva pe motiv ca mami nu i-a dat carnita..si nu i-a facut diversificarea la timp si corect. Asa ca nu-s totuna proteinele din carne cu restul...de ce prima e supica de legume si apoi cea cu carnita
Si nu cred ca e ok sa facem comparatie cu copii crescuti in alte tari....alt mediu , alta alimentatie(cu exceptia laptelui de san)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihnea_BB spune:

Luna 1 ai ceva pregatire medicala?
Ca prea vad ca dai niste sfaturi cu indarjire, care de multe ori sunt in contradictie cu sfaturile pediatrilor. Din cate stiu nu e bine sa fortezi bebelusul sa bea sau sa manance ceva . Deci cum spuneam fiecare copil are preferintele lui. Nu-l poti forta la 6 luni sa bea apa doar pt ca, bebelusul vecinul bea. S-au sa-l fortam cu mar copt daca el nu-l accepta decat pe cel crud.
Revin la ideea ca fiecare isi creste copilul in functie de sfatul medicului pediatru strict pt copilul sau. Nu dupa ce face sau nu face copilul vecinului.

mami de Mihnea papacios:D

Mergi la inceput

Mihnea daca imi citesti postarile ai sa vezi lipsa de indarjire, eu chiar am raspuns strict la intrebarile mamicii de Tudor, indarjirea o vad la tine.

Pregatire medicala nu am asa cum nu ai nici tu, insa m-am informat din timp referitor la diversificare si nu am sarit cu "supita" (legume fierte indelung unde aportul de vitamine se duce naiba) nici cu "ceiutul" pe care indulcit sau nu il consider (si nu numai eu ci si pediatrii din lumea vestica) lipsit de orice aport nutritional.

As putea sa dau detalii si despre metoda de taiere a legumelor pentru a limita pierderea de vitamine insa nu cred ca isi are rostul aici.

Refritor la copil ajuns in spital datorita lipsei de proteine probabil mamica respectiva nu a auzit de tofu, linte, broccoli, beans, mazare etc acestea sunt alimente cu aport de proteine marit care inlocuiesc f usor si corect aportul adus de proteinele din carne. Si nu,nu suntem vegetarieni insa toate la timpul lor.

Cat despre fortatul unui copil de 6 luni ma faci sa rad, un copil care nu stie de ceai va bea apa. Simplu!

Succes in orice schema de diversificare alegeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

mihnea, luna nu face decit sa dea informatii pe care le are din surse oficiale din tara in care traieste
pediatrii din romania sunt ff multi dintre ei ramasi la nivelul anilor 70; dar desigur este decizia ta daca ei de bun tot ce-ti spune doctorul sau te mai documentezi pe cont propriu
oricum, in materie de diversificare, fiecare bordei cu al sau obicei, iar de murit sigur nu moare nimeni
MC 2008, bb al meu are 7 luni, diversificarea am inceput-o la 6 luni, momentan am inlocuit masa de prinz cu piure de legume+ carne + ulei rapita 1 lingura (f. important pentru aportul de grasime sanatoasa) seara primeste formula cu cereale, ar tb sa fie 200 ml + 20g cereale dar deocamdata accepta doar jumate; in rest alaptez la cerere, deci nu pot sa-ti dau cantitati, in general pe la 2, 6, 10, 16, 21
revin ca acumpuiul s-a trezit si tb sa pape

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Mergi la inceput

ceiutul i-l dau neindulcit, asa l-am invatat de mic, si il bea caci ii place(cele pentru bebelusi). Si apa ii place tare mult, si nu face nazuri cand ii dau una sau alta. Nu ii pun sare in mancare, caci nu sunt de acord cu ea.
Cu totii am crescut ok fara atatea reguli, cand parintii nostri ne dadeau de toate(mama mea este medic, si tot se minuneaza de toate regulile de care ii spun ca le aplic acum pe Tudor). Desigur, toate cercetarile facute acum ne ajuta sa ne crestem puiutii mult mai bine, insa fiecare copil este unic.
Cumnata mea s-a chinuit groaznic la diversificare, intrucat nepoata mea nu accepta nimic in afara de iaurt, asa ca toate alimentele noi i le dadea in iaurt. I-a dat si branza topita pe la 7 luni(se bucura ca ii place atunci - acum 10 ani- insa acum isi da seama ce greseala facea) si copilul este bine sanatos.
Deci depinde mult de copil.
Asa ca va rog mult sa nu va "atacati", caci aici suntem toate mamici, si sunt doar discutii si sfaturi cu ce mai face fiecare ptr bebe.
Eu sunt mai incapatinata de fel, si am impresia ca stiu tot ce e legat de copilul meu(cu toate ca sunt constienta ca nu le stiu pe toate, de asta mai intreb pe ici pe colo una-alta). Si asta nu inseamna ca nu stiu sa deschid urechile la sfaturi si sa decid daca ele sunt ok sau nu pentru ingeras.
Au fost sfaturi date si de dr care daca mie nu mi-au convenit nu le-am aplicat, caci imi cunosc copilul foarte bine( zic eu). Am citit si "n" carti legate de cresterea copiilor inca de cand eram gravida, si tot descopar ceva nou si minunat la copilul meu zilnic, ce nu are legatura cu cartile sau articolele de pe net sau cu copilul vecinei. ESTE UNIC! asa cum sunt sigura ca sunt si comorile voastre.
Asa ca eu incerc sa caut zilnic lucruri care sa ii faca lui Tudor bine, si care sa il ajute sa creasca sanatos si armonios, ca un adevarat Fat-Frumos! (Mama, deja o dau in povesti) si decid daca sa le aplic sau nu.

Pupici tuturor!

Mergi la inceput