Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
nelia spune:
Sintem bine, in sfirsit! S-a terminat virusul, s-a terminat cu bine si intarcarea, a fost mai usoara ca celelalte doua la mine, totul a decurs normal. Mai am lapte, dar de aseara, dupa ce la curs ma luase cu un fel de frisoane si am zis ca e mastita, ma simt dintr-o data usoara, inteleg eu ca hormonii s-au dus fiecare la casa lor. Nu-mi mai vine sa pling, in schimb am pe fata o expresie din aia... nu stiu cum s-o numesc, cam asa ceva:... cum o avea maica-mea cind se uita la telenovele... de fiecare data cind vad un bebelus mic in brate. Daca mai e si la sin, deja gura imi este pina la urechi de ce-mi vine sa zimbesc.
Lisandru a scincit el asa vreo doua zile, intr-o seara a urlat de-a binelea, cred ca atunci a inteles ca nu mai primeste nimic din zona papailor, cum le alinta el... mai vine din cind in cind si ma incearca, puna capusorul pe pieptul meu, ma pupa si arata du degetelul asa, sfios, cu privire intrebatoare... ca poate-poate. Eu ii spun nu, iubitule, gata, nu mai da mama papai... si se duce... direct la frigider si cere lapte.
Nu mai vorbiti de primavara, ca ! Va si daca nu apar, o fac motivat, am intat in teme si pregatitul de examene si nu mai ies pina pe la jumatatea lui martie.
Androix spune:
Io si cu nepoata-mea a mica
Si cei doi pinguini
Acum sa vedem daca mi-a iesit sa pun filmuletele astea...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
omustata spune:
Androix-Chair ca pinguini , dar ce draguti sunt! Maya fost de doua ori si aici le da un cadru din care sa se tina. Se tineau si ea si taica-su de cadru, ca nici unu nu stia sa mearga. Prima oara i-a placut mult, dar a doua oara nu a mai fost asa incantata.
Gabitza-am vazut baietii. Nu il mai vazusem de mult pe Raducu si mi s-a parut atat de dulce! Iti vine sa-l mananci. Citeam ieri mesajul tau si mi-am dat seama ca exact asa ma simt si eu, si am doar unul. Eu sunt omul negru in casa pentru ca marea majoritate a lucrurilor pe care le fac pentru fica-mea (spalat ,calcat, mancare) sunt considerate normale si nu sunt apreciate. Maya mi-a zis sa o invat si ep ea neaparat sa gateasca si sa faca treaba in casa pentru ca ea stie ca asta fac femeile si vrea sa fie pregatita . Cand am intrebat-o ce crede ea ca fac tatii, a zis ca tatii se joaca cu copiii si studiaza. Uneori mi se pare ca este asa de nedrept totul. Sotul meu este cel iubit, apreciat si ea nu mai poate dupa el. Dar el nu s-a implicat absolut deloc in primii doua ani, abia apoi a inceput sa se implice ca deh, pana la doi ani copilul nu-l amuza prea tare. Acum intr-adevar, au o relatie minunata si sunt bucuroasa ca se inteleg atat de bine, mai ales ca eu nu am avut un tata caruia sa-i pese prea mult de copiii lui. Dar cand vad cum se bucura cand plec eu de acasa pentru ca stie ca ramane sa-l aiba pe tati doar pentru ea, tare ma doare sufletul. Vreau sa stii ca nu esti singura si sunt alaturi de tine.
Gata, pauza mea s-a terminat. Weekend placut!
onixone spune:
Androix: nu am abandonat...nu au mai fost resurse financiare pe care sa le investesc.Poate o sa reincep.
Hai sa va zic ceva.Dimineata ne trezim(fii-miu era la noi in pat de pe la ora 05 dimineata).Si cum m-am ridicat eu din pat (alex al meu inca leneavea), imi vine in cap sa il intreb daca a facut vreo ora de franceza.
Eu: Alex mami, ai facut vreo ora de franceza pana acum?
El se uita la mine cu ochii mijiti si intrebatori.
Eu: stii tu...franceza!!!Bonjour, Bonsoir...frere Jaques, ca va....ceva ...nimic...nu iti suna cunoscut??!?!
El inca uimit de ce scot pe gura inca nu stie ce sa zica.Dupa o pauza de cateva secunde imi spune: Je m'appelle Mr Croc.
M-am terminat de ras, am crezut ca lesin.Mi-a spus ca stie sa si numere si mi-a numarat pana la 5 in franceza.
Acum stau si ma gandesc ca nu imi spune nimic din ce face la scoala.Acum 2 zile i-am pus pixul in mana si mi-a scris: d, Q, 2, 4,A,L,X si 1si incerca si m.Deci ceva ceva tot invata avand in vedere ca a inceput pe 12 Ianuarie.Gata va pup ca e tarziu.
nelia spune:
OlgaM, ce bine imi pare ca te vad. Desi inclin sa vad si eu lucrurile ca voi, nu vreau sa le vad asa, na! Si la mine striga yuhuuu copiii cind afla ca ramin cu tati, si? Cind sint intrebati cine i-a invatat asta si asta, cine i-a aratat nu stiu ce, de la cine stie altceva... totusi, desi si tati se ocupa mult, din 10 intrebari, raspunsul e mami la 8! Asa ca, ma consolez si eu cu ce pot. Si daca tot nu-mi convine, imi spun ca din trei, voi avea si eu o legatura mai strinsa macar cu unul... eu cu baiatul, tati cu fetele. Dar lucrurile de fapt stau altfel: fiecare copil are afinitati cu parintele si nu are acolo unde se potriveste cu acel parinte. Adica, vreau sa spun ca, ideal este ca atunci cind vrea sa invete sa faca prajituri sa vina la mine, cind vrea sa invete arte martiale sa mearga la tati, cind are de facut compunere la mami, cind are o problema de matematica la tati, cind are ceva de discutat ca intre femei sau despre femei, la mami... cind au probleme cu barbatii sau 'barbatesti' la tati... si tot asa. Ma gindesc ca sint atitia copiii care nu au amindoi parintii sau ii au pe amindoi dar nu comunica cu nici unul sau... si mai trist, nu-i au deloc.
Dar, recunosc ca, mai ales dupa ce cresc, lucrurile nu sint tocmai in favoarea noastra, a mamelor si a femeilor. Nu stiu de ce, ca eu chiar am facut eforturi... Si apoi iar imi spun ca prefer sa fie ei asa cum trebuie in viata si sa stie de toate, chiar daca am facut pe-a 'omu rau' ca sa-i invat... Si ma simt bine pina la urma cu mine, si daca eu o fac, atunci se simt si ei la fel cu mine.
Androix, am vazut pinguinii...
Onixone, stai sa vezi cind te vei trezi cu el citi in toate cele trei limbi... si iti spun ca va veni si ziua aia, chiar daca nu crezi. Nici eu nu am crezut...
Tudora citeste orice, in ambele limbi, pe litere... nu leaga insa cuvintele, adica ea recunoaste literele mari si mici, le pronunta cu sunetele specifice fiecarei limbi in parte, stie sa le scrie, dar inca nu isi da seama de ce cuvint iese cind o face. In schimb, la matematica e brici, i-am luat citeva jocuri dupa ce mi-a spus educatoarea si, intr-adevar, ii merge mintea logic. Aduna si scade cifre pina la 10 cu mare usurinta, numara mult in toate cele trei limbi, a vazut pe o foaie scris de Agata anul trecut 30 + 2 = ... Si ia Tudora mea pixul si scrie 32! Am ramas... ca eu nu am facut cu ea mai mult de adunari si scaderi pina la 10. Sint ca buretii copilasii astia dragalasi.
Editez, ca vad ca nu a mai scris nimeni de dimineata... Voiam sa va spun ca noi astazi am fost ocupati cu sportul... am avut o zi maraton. Printre altele, au fost jocurile intre cluburile sportive din arondismentul unde locuim, Tudora a fost si ea in competitie si a luat pitica locul 1 din 6, e ceva, chiar daca la nivelul ei, de ecuson 2. Agata a fost invitata cu solo-ul ei si a luat si ea medalie de participare. Lisandru si el pe linga ele...
Am facut poze si filmulete, le-am pus www.dropshots.com/nelia#date/2010-02-06/15:45:49" target="_blank">aici, va las sa va uitati si dupa aceea le iau si le pun in celalalt, ca acolo trebuie sa fac loc si sint prea obosita acum.
Am stat apoi un pic afara si mie mi s-a parut un ger crunt, copiii incintati ca intotdeauna... m-am distrat ca la un moment dat era un stol de ciori pe ceri si Agata: mami, uite, vine primavara! Ce primavara, frate, la -20 de grade. Acum dorm toti, ca sint rupti... si ma duc si eu.
Androix spune:
Fraaaate urgia alba ce e in bucuresti!
Pe un vifor si o urgie ce n-am mai vazut de mult m-a scos sotul meu din casa cu tot cu copii a traversat bucurestiul ca sa mancam coliva ca la pachet ne statea in gat... Nu mai dezvolt
SI cand ziceam si eu ca incep saptamana si il duc pe Filip la gradi in sfarsit si reintram in normal se pun troienele pe noi si se inchid si gradinitele... Ma duc sa-i spal ca vad ca Mihai nu misca nimic daca nu fac eu tot, a se intelege ca el misca din buze pe langa mine
Revin daca mai pot
gabitzam spune:
Chiar urgie, frate! Adevarata incalzire globala Andrei a stat acasa azi, am primit mesaj aseara de la educatoare ca azi e inchisa gradinita.
Sora-mea a plecat ieri pe la amiaza din Constanta cu autocarul si azi la 8 dimineata inca nu ajunsese. Au stat blocati undeva intre Bucuresti si Lehliu peste noapte. Ieri i-am dus grija si lui frate-miu, care venea din Republica Moldova, cu masina personala. Dar s-a orientat, nu a luat-o prin sud, a ajuns cu bine.
Alaturi de SEBI
emaaimee spune:
buna, am mai fost eu pe la voi de cateva ori. sunt de la mamicile de iul-aug05 si as vrea sa ma inscriu la voi, please. subiectul nostru este de mult pe duca si tot de f multa vreme am vrut sa vin la voi. daca ma primiti
e atat de mult buzz si chef de viata pe la voi
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Androix spune:
Te primim, de ce sa nu te primim E trist dar cam asta e adevarul subiectele se cam duc de-acum, care cu cate doi copilasi, care cu serviciu si menaj acasa, e greu sa mai povestesti pe forum. Eu care eram peste tot pe forum, nu cred ca era sectiune cel putin necitita zilnic, daca nu chiar scrise mesaje, acum am taiat drastic activitatea pe forum si am ramas numai unde mi-a fost cel mai drag aici si la montignace.
Asa ca esti bine venita!
Sa revenim la vreme. Acum vreo ora era chiar frumos. Nu mai ningea, nu mai batea vantul ma bate gandul sa scot copiii la un sanius, mai ales ca trebuie sa fac eu ceva miscare ca am cam mancat weekendul asta si tre sa compensez